Sprawy związane z Forum 903857 2604

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 903857

Odpowiedzi 2604

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Powiedźcie co te ścierwo robi na tM? Zbanujcie tego bota!

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
A ja mam pytanie. Czy jest możliwość szybkiego wyszukania/obejrzenia postów za które dostałem propsy, bo chciałbym poznać moje fascynujące wypowiedzi?

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
To daj dostęp do panelu admina.  :lol2:

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
[quote name="dimmell on dimmell.clan.su"]4. I can not have more than six months to enter the site themodders.org - the site does not load with any browser. Why?
[quote name="majaczek on dimmell.clan.su"]4. I don#msg136061t know. here it works on both firefox and chromium. consider cleaning cookies as the engine on site changed a few times since then (cookies may be invalid). Or I#msg136061ll blame deAdverting and other filtering services. please try now. [/quote]

możecie coś poradzić?

EDIT: czy jakiś admin może sprawdzić czy towarzysz Dimmell nie dostał bana na IP? (adres powinien być z ruskiej puli)?
[/quote]

mnie też dopadło i chyba wiem co to za problem.
Info o banie trzyma się w cookies.
W cookies trzyma się też informacje autologin.
Dziś zajrzałem z wifi (zmienne IP) na forum TM i wyskoczylo mi
"You have been banned from this forum"
pomoglo dopiero wyczyszczenie cookies i ponowny login (na forum).

To znaczy że albo system banowania się czasem focha (by niemoowic ze jest zryty) albo wylosowalo mi sie zbanowane IP (sieć często zrywa więc mogłem mieć już nowe)
nie będę w stanie powtórzyć tego z tym samym IP bo sieć ma tysiące użytkowników z unikalnymi loginami ale zmienne IP

pomogłoby wywalenie zapisywania informacji o banowaniu w cookies.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
O lol. Zapisywać informacje o banach w cookies? Przecież każdy może je sobie kasować/edytować :lol2:

Dimmel nie napisał że ma bana, tylko że mu się nie ładuje - to prawdopodobnie kwestia serwera. Długo tak miałem z worldofgothic.de, jakieś głupie ograniczenia czasu oczekiwania.

Nie rozumiem o co dokładnie chodzi ci z tymi cookies (uważasz że są tam przechowywane informacje o banie czy chcesz żeby tak było?), ale nikt nie broni ci kasować/używać trybu incognito :D

Jeśli uważasz że jest to kwestia zablokowanego ip, to kiedy na takie trafisz, sprawdź jakie to jest i je podaj, sprawdzę czy jest na naszej czarnej liście.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka

maciejh
Rzeka

Sprawy związane z Forum
#126 2012-03-18, 20:00(Ostatnia zmiana: 2012-03-18, 20:09)
Mam problem. Nie mogę otwierać spoilerów.

Aha i przeglądając spis tutoriali znalazłem:
http://themodders.org/index.php?/topic/77-tutorial-jeden-luk-a-wiele-strzal/

Czy tylko ja nie mam uprawnień?

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
ja też nie mam uprawnień, chociaż ten tutek mnie akurat wali

Popisuje się ciągle menda jedna...

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Avallach poleciał z automatu albo patrzysz na spis Buły, ten tutorial jest ukryty ponieważ tak chciał Xardas17, szczerze to nie rozumiem tego bo jest to akurat bardzo prosty skrypt no, ale w końcu to on to pisał miał prawo by poprosić o usunięcie.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
To tylko przykład, ale takich mam kilka.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Jak któryś link nie działa, to tutek został przeniesiony, połączony z innym lub skasowany. Dlatego właśnie spisy co jakiś czas się odświeża.

Jak uważasz ze tutek powinien być, to szukaj po temacie, nie po linku.

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Wnoszę o przywrócenie konta jakiegoś tam nicku na V które założył mój młodszy brat i chce z niego korzystać i odjęcie dodanych przez Avallacha punktów za multi, ja rozumiem że jest jedynakiem i nie przyszło mu do głowy że to może być mojego brata profil z domowego IP ale bez jaj powinien przede wszystkim zapytać nawet jak by to było moje konto dlaczego założyłem 2 a nie od razu karne wlepiać.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Sprawy związane z Forum
#132 2012-03-19, 16:33(Ostatnia zmiana: 2012-03-19, 16:40)
Bez jaj, twój "młodszy brat" założył konto o nicku "Varon'". Przedyskutuję to ewentualnie z resztą administracji, ale na razie jestem zdecydowanie na nie, tym bardziej że już zdarzało ci się odwalać rzeczy które zdecydowanie nie były w porządku (za co zostałeś przecież skasowany).

Przy okazji, przed chwilą znalazłem multikonto jeszcze jednego użytkownika. Blokuję to multi ("qrdupel") i IP (chyba zaraz ktoś się zgłosi w tej sprawie, bo był na tyle inteligentny że założył je ze swojego stałego IP :lol2: ).

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Niestety "brat" wybrał sobie zły nick.
Jestem na nie :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety "brat" wybrał sobie zły nick.
Jestem na nie :D  
Czy to takie dziwne, że ludzie biorą nicki po celebrytach? :lol2:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Sorry że się wtrącę, ale jeżeli twój brat miałby nick Varon' zapamiętałbyś to a nie ty napisałeś "jakiegoś tam nicku na V" więc z tego wychodzi że coś ściemniasz :D

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy

Gotyk

Sprawy związane z Forum
#136 2012-03-19, 19:30(Ostatnia zmiana: 2012-03-19, 19:35)
Mój brat mnie tyle obchodzi co zeszłoroczny śnieg, nie miałem multi, raz tylko Mr.Siemko ale nasi zarządcy forum byli na tyle rozeznani że gdybym się sam nie przyznał to do tej pory by nie wiedzieli że tamten prof i mój Gotyk to jedna osoba...
Zresztą po co mi multi? Mój specyficzny charakter pisania był by rozpoznawany na każdym koncie... A ten głupek założył sobie profil bo chciał się nauczyc modowac tej padliny G1 bo ja nawet się bym nie podjął uczenia tego głupka, ot co panowie.

Luk:

Zresztą z tego co czytałem z bratem o tym Varonie to Aztek i Avallach wdając się w kłótnię z taką dzieciarnią pokazali swój poziom intelektu A komentarz sawika do tego typa: TM musiało się bronic to już kompletne dno... Logiczne że takie sikuty nawet na gg się włamać nie umieją a co dopiero na tm, po prostu zrobili sobie zabawę kosztem dziecka,jego naiwności i tyle, najlepsze jest to że się jeszcze tym szczycili i ich super fani to popierali :facepalm:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel

Sawik

Sprawy związane z Forum
#137 2012-03-19, 19:49(Ostatnia zmiana: 2012-03-19, 19:55)
Nie dziwię się że mówią iż tm spadło na psy, i nie chodzi tu też o takich jak ja,ale też o poziom jaki pokazuje cały zarząd strony :I
Na górze masz taki napis "WYLOGUJ", jak Ci coś przeszkadza to wiesz co robić.

Edit: Down :lol2:  ostatnio krytykowałem otwarcie połowę administracji, a ty mnie nazywasz lizusem? Żeby było jasne krytykowałem akcje podjęte na forum które według mnie były niesprawiedliwe i bezsensowne, a nie ich zachowanie w tematach offtopu, od tego jest offtop by tam takie akcje przeprowadzać.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Nie dziwię się że mówią iż tm spadło na psy, i nie chodzi tu też o takich jak ja,ale też o poziom jaki pokazuje cały zarząd strony :I
Na górze masz taki napis "WYLOGUJ", jak Ci coś przeszkadza to wiesz co robić.
Dupek i lizus administracji :I

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Masz rację. Cały czas zarząd strony opierdalam na gg i wkurwiam ich tekstami, że powinien zachowywać się jak kiedyś, tzn. wyrzucać stąd tematy z kłótniami, prowokatorów warnować, ewentualnie banować. Kiedy tak robiono, był spokój, a krzywda wcale nie działa się osobom, które na nią nie zasłużyły. Wolność była zdecydowanie większa niż w większej części publicznego internetu.

0 użytkowników
Do góry