O lol. Zapisywać informacje o banach w cookies? Przecież każdy może je sobie kasować/edytować
Dimmel nie napisał że ma bana, tylko że mu się nie ładuje - to prawdopodobnie kwestia serwera. Długo tak miałem z worldofgothic.de, jakieś głupie ograniczenia czasu oczekiwania.
Nie rozumiem o co dokładnie chodzi ci z tymi cookies (uważasz że są tam przechowywane informacje o banie czy chcesz żeby tak było?), ale nikt nie broni ci kasować/używać trybu incognito
Jeśli uważasz że jest to kwestia zablokowanego ip, to kiedy na takie trafisz, sprawdź jakie to jest i je podaj, sprawdzę czy jest na naszej czarnej liście.
chodzi o to że informacje o banowaniu w bieżącej implementacji forum przechowywane są zarówno na serwerze i w cookies.
bieżąca implementacja forum nie usuwa informacji o banie w cookies gdy ta zniknie na serwerze. skutkuje to drobnym problemem dla odbanowanych. prawdopodobnie autor skryptu uważał to za feature by dzieci neostrady nie wracały na forum po dostaniu bana na IP. jednak ten "feature" jest wątpliwej jakości i dezorganizuje działanie na forum zwłaszcza w połączeniu z bugami powodującymi chwilowego bana. takowóż napisałem w postulatach POSTULAT o wyłączenie tego "feature" oraz dokłdniej opisałem sprawę z nim związaną.
nie spotkałem się z innymi sytuacjami blokowania dostępu do forum gdy teoretycnie powinno się mieć dostęp, więc przypuszczam że problem dimmella tak jak mój był spowodowany przez "bancookie" podczas gdy ten był pewien że nie został zbanowany. całe szczęście że kultura administracji i moderatorów trzyma pewien poziom. na forum o pewnej pogardzanej grze byłem trzykrotnie zbanowany bezodwołalnie za czyny których nie popełniłem (pomyłka admina/moda tamtego forum) nie chciano mi tam tego odwołać, jednak dowodzący tam nie mieli pojęcia o multi/byciu_renegatem.
takowóż chciałbym serdecznie podziekować tutejszej administracji za serce włożone w utrzymanie tego forum, dzięki czemu mogłem przez kilka lat z niego korzystać pod tym samym nickiem oraz być świadkiem obopólnej korzyści (tutejsze forum jest dla mnie jednym z ważniejszych miejsc związanych z gothiciem, a mam okazję zwrócić korzyści dowodząc grupie DreamVader).
PS: ostatnio jestem troche zbyt gadatliwy. na dodatek bardziej klepiąc w klawiaturę niż ustnie. cóż jestem nerdem.