Nowe forum 49794 182

O temacie

Autor

Zaczęty 6.07.2010 roku

Wyświetleń 49794

Odpowiedzi 182

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Nowe forum
#80 2010-07-07, 22:38(Ostatnia zmiana: 2010-07-07, 22:39)
tak. będzie nawet wyszukiwarka forum, którą będziesz mógł dodać do przeglądarki.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Nowe forum
#81 2010-07-07, 22:45(Ostatnia zmiana: 2010-07-07, 23:01)
Shoutbox nie służy do rozmów na temat moddingu. Masz problem czy  pytanie? Zadaj je na forum. (Dostęp do shoutboxa od 5 postów)       
Nie działa.

PS

A nie czasem video?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Nowe forum
#82 2010-07-07, 23:01(Ostatnia zmiana: 2010-07-07, 23:11)
Jak widzicie dziś z Bułą wprowadziłem trochę zmian. Ostatnią z nich jest reorganizacja działów forum w celu poprawienia estetyki i ogólnej funkcjonalności. Niestety nie udało nam się tego skończyć i musimy to przełożyć na jutro, niemniej już teraz widać znaczną różnice między tym co było widoczne jeszcze niedawno. W tym samym miejscu chciałbym prosić wszystkich o sugestie dotyczące tych zmian. Jeśli macie jakieś pomysły, wiecie co dodać, poprawić bądź połączyć to piszcie o tym śmiało.

Co będzie robione jutro:

- Poprawienie kolorów w profilach użytkowników,
- Poprawienie kolorów w wyszukiwarce,
- Poprawienie wyglądu edytora tekstu,
- Poprawienie widoku listy tematów (kolor linkówm, pogląd tematu, ikony, buttony),
- Wgranie favicony,
- Poprawienie wyglądu okna tagu code,
- Spolszczenie shoutboxa oraz poprawienie jego kolorystyki,
- Wprowadzenie unikalnych ikon dla każdej kategorii na stronie głównej forum,
- Możliwość dodania wyszukiwarki forum do przeglądarki internetowej,
- Jeśli dana osoba wpisała się w temat wielokrotnie jej sygnatura będzie wyświetlana tylko raz (przy jedym z postów,
- Po wejściu do jakiegoś tematu u jego dołu wyświetli się lista podobnych tematów (wyłącznie w wybranych kategoriach typu "Pytania i problemy"),
- Najpopularniejsze tematy w sidebarze,
- Przycisk "szybki temat" (proste pisanie tematu w popupie),
- Zmiana datowania w shoutboxie. Zamiast: (07 lipiec 2010 - 23:04) tak: (10 minut temu)

A nie czasem video?

Żyjemy w Polsce.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Nowe forum
#83 2010-07-08, 10:04(Ostatnia zmiana: 2010-07-08, 10:06)
Myślę, że targowisko powinno być tam, gdzie było. Obecnie sugeruje, że wszystkie prace tam zamieszczone są głównie przeznaczone do moddingu Gothica. Uważam, że część modeli 3D tam umieszczonych może być wykorzystana do innych projektów nie związanych z moddingiem Gothica.

Nie podoba mi się również nazwa Multimedia w dziale Inna twórczość. Za wikipedią:
Multimedia (z łac. Multum + Medium) to media, które wykorzystują różne formy informacji oraz różne formy ich przekazu (np. tekst, dźwięk, grafikę, animację, wideo) w celu dostarczania odbiorcom informacji lub rozrywki.
Z tego co się orientuję, to są tam filmy. Multimedia jak sama nazwa sugeruje, określa wiele różnych form prezentacji informacji czy rozrywki, a na razie widać tylko jedną formę - filmy.
Należy zmienić nazwę na Twórczość filmowa, albo połączyć z Multimediami takie subfora jak Pisarstwo, Muzyka, Grafika 2D cz 3D, czyli praktycznie całą Inną twórczość. Więc myślę, że zmiana nazwy będzie najrozsądniejsza.

Download rozumiem, że będzie jeden wspólny?

I co jeszcze planujecie z reorganizacją działów?

EDYCJA
Jak dla mnie, to na forum powinien być przynajmniej jakiś akcent związany z Gothikiem. :P
A przypadkiem ten zamek nie jest z Arcanii? :P

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Cytat: Thoro link=topic=10699.msg102710#msg102710#msg102710#msg102710 date=1278536516
- Jeśli dana osoba wpisała się w temat wielokrotnie jej sygnatura będzie wyświetlana tylko raz (przy jedym z postów,
Czy to potrzebne? Przy sygnaturach zgodnych z regulaminem wyświetlanie ich pod postami chyba nikomu nie przeszkadza, tak jak choćby informacje profilowe pod avatarem które także się ciągle ogląda. Fakt, czasem zdarzają się nowi użytkownicy którzy ustawiają sobie w podpisie gigantyczne mrugające grafiki i zwykle zdążają napisać kilka postów zanim moderator to poprawi, ale to rzadkie przypadki - już lepiej byłoby wprowadzić blokadę umieszczania dużych grafik i wielu linii tekstu przez użytkowników poniżej 5 postów.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Nowe forum
#85 2010-07-08, 11:47(Ostatnia zmiana: 2010-07-08, 11:50)
Należy zmienić nazwę na Twórczość filmowa

Dobry pomysł. Poczatkowo miało się to nazywać Machima, ale jako że to mało popularna nazwa u nas w kraju i do tego raczej potoczna to zrezygnowaliśmy.

. Obecnie sugeruje, że wszystkie prace tam zamieszczone są głównie przeznaczone do moddingu Gothica.

Bo na ogół tak właśnie jest a jak komuś przyda się coś z tego działu do innego projektu to jeszcze lepiej - z pewnością nie obrazi się, że znalazł to w kategorii "gothica". Tamte miejsce jest bardziej odpowiednie, widoczne. Może kiedyś stworzymy coś w rodzaju ogólnej belki dyskusji o forach, coś na ogłoszenia i właśnie targowisko ale tylko wtedy gdy będzie na to zapotrzebowanie.

I co jeszcze planujecie z reorganizacją działów?

a co proponujesz?

Download rozumiem, że będzie jeden wspólny?

tak ale raczej tylko dla elementarnych plików takich jak: niezbędne programy, spolszczenia, podstawowe mody jak i te najbardziej warte uwagi.
Czy to potrzebne?

a czemu nie? denerwujące jest, gdy czytasz temat i przewijając stronę oglądasz te same gówna po kilka razy. informacje pod postem przy jego rozsądnej długości niepotrzebnie nie przedłużają strony - dla porównania przykładowo sygnatura Twoja i Adanosa na oko na długość wynosi już takiego standardowego posta.

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Czy Sign Out nie powinno być zmienione na Log out. No i logo Gothic by się przydało. Nie jest klocowate. Wiem, że to nie jest forum poświęcone Gothicowi, ale nie ma co żyć w hipokryzji, gdy 3/4 modów to mody do gothica. 3/4 to chyba nawet mało powiedziane.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Ale miejmy nadzieję, ze niedługo.

Rozumiem, że kiedy nowe forum będzie skończone, to próbujemy poszerzyć horyzonty?;)

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Nowe forum
#88 2010-07-08, 14:22(Ostatnia zmiana: 2010-07-08, 14:24)
Cytat: LordSmarkula link=topic=10699.msg102757#msg102757#msg102757#msg102757 date=1278583050
Czy Sign Out nie powinno być zmienione na Log out. No i logo Gothic by się przydało. Nie jest klocowate. Wiem, że to nie jest forum poświęcone Gothicowi, ale nie ma co żyć w hipokryzji, gdy 3/4 modów to mody do gothica. 3/4 to chyba nawet mało powiedziane.
:facepalm:

Zmień sobie język na polski, po pierwsze.
Po drugie, dajcie sobie siana z tym gothiciem w headerze.
Po co zawalać przejrzysty i fajny layout jakimiś gównianymi elementami z gothica?
Skoro to nie jest forum o moddingu gothica, tylko ogólnie o moddingu, to po jaką cholere mamy dawać jakiś napis gothic, skoro nie ma napisów z innych gier?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Nowe forum
#89 2010-07-09, 11:21(Ostatnia zmiana: 2010-07-09, 11:48)
Jedyny komentarz do usuniętych postów:

Piszcie tu lepiej propozycje dotyczące ulepszania forum, a nie dyskutujcie o headerze, który nie zostanie zmieniony przez najbliższy czas, a na pewno nie będzie to nic związanego z trylogią Gothic. Poza tym mamy zamek z Arcanii :D

Zmieniłem nazwę tematu na Nowe forum, bardziej pasuje.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Kolejne pieprzenie betonu? Jak dobrze, że zdążyło mnie to ominąć :facepalm:

Reszta zmian niebawem. Na razie dwa dni nieprzerwanej, intensywnej roboty kilku osób powinno wystarczyć.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
a ja mam jedna propozicje :D  moze by dodacz text do editora ze jak ktosz zaklada temat v problematice to sie pojavia text "regulamin : niepisacz zyczen o stvorzenie modedeli , skriptov i animacji , to jest dzial do pytan !!" bo v sumie na robote z modelami i skriptami jest grupa , no to sobie zrobia grupe jak chca nove modele 3d i inne rzeczi ...
ps to tylko pomysl :D

Goran

Goran

Użytkownicy
posty168
Propsy39
  • Użytkownicy
Ja proponuję, aby zrobić konkurs na moda miesiąca, czy coś w tym stylu. Wtedy modderzy szybciej robili modyfikacje...
Jako nagroda może być kolorek albo tytuł pod avatarem np. Autor moda miesiąca.
To tylko taka mała propozycja... wiem, że nowych modów jest mało, ale to by niektórych zachęciło do ich tworzenia.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Cytat: Adanos link=topic=10699.msg102862#msg102862#msg102862#msg102862 date=1278667308
Żadne  :facepalm:  . Ja tylko chciałem zdenerwować Thoro.  :D  

Nie widzę informacji o ilości odwiedzin w temacie, uważam, że to jest bardzo nie cool.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
nad takimi rzeczami sie kiedys jeszcze popracuje ale nie w najblizszym czasie.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Cytat: Goran link=topic=10699.msg102903#msg102903#msg102903#msg102903 date=1278679789
Ja proponuję, aby zrobić konkurs na moda miesiąca, czy coś w tym stylu. Wtedy modderzy szybciej robili modyfikacje...
Jako nagroda może być kolorek albo tytuł pod avatarem np. Autor moda miesiąca.
To tylko taka mała propozycja... wiem, że nowych modów jest mało, ale to by niektórych zachęciło do ich tworzenia.

Popatrz sam sobie moge taki tytuł ustawić :D  choć kolor to dobry pomysł.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
to powstaje więcej niż jeden krótki mod na miesiąc?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
jeden krótki mod na miesiąc?

A nawet i rzadziej. Dajcie spokój, bo takie plebiscyty są więcej niż żałosne, jak wydłubywanie kukurydzy z gówna i wybieranie najlepszych kąsków do sałatki.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
kiedyś na zaibatsu.pl (już nie istnieje : ( ) był SOTW, genialny pomysł - screen of the week. Ale tu by to pewnie dość żałośnie wyszło. Nie prezentowałoby się modów, chociaż też można, tylko screeny ogółem. W zasadzie jak tak teraz myślę, to tam dodawało się tytuł - to chyba już wtedy był taki prototyp demotywatorów :D

Goran

Goran

Użytkownicy
posty168
Propsy39
  • Użytkownicy
A będzie w tym roku Dzień screena?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry