Nowe forum 49672 182

O temacie

Autor

Zaczęty 6.07.2010 roku

Wyświetleń 49672

Odpowiedzi 182

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
wywalenie headera (zastąpienie przez miniaturowe logo w menu, prowadzące na główną),
nieeeeee

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Nowe forum
#161 2011-08-13, 23:01(Ostatnia zmiana: 2011-08-13, 23:02)
właśnie przypomniałem sobie pierwsze forum na ipb i znowu się wzruszyłem :D

skin jak i część zawartości mam cały czas na dysku :D  a i kazz miał kopię odzyskaną przez dawpiego

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Ale o którym forum mówisz, tym pierwszym na ipb, czy tym trzecim, po akcji z "hakerami"? Bo niestety szlag trafił cały tajny poziomek właśnie przy 3 wersji forum, a z chęcią bym sobie przypomniał co tam było :)

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Nowe forum
#163 2011-08-14, 09:17(Ostatnia zmiana: 2011-08-14, 10:25)
Wśród zmian proponowałbym m.in. wywalenie headera

Nie róbmy z forum wersji mobilnej, ok?

sauron
  • Gość
pozwolę sobie przypomnieć :D

Uploaded with ImageShack.us

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Ej no, a gdzie Angelina w wersji świątecznej?

Комиссар RBT

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
O kurde. Pamietam tą skórke :D

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Wśród zmian proponowałbym m.in. wywalenie headera
Zawsze masz do wyboru lay IP.Board Mobile, który wygląda tak jak ten themodders po kastracji.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Nowe forum
#170 2011-08-14, 19:07(Ostatnia zmiana: 2011-08-14, 19:09)
Mi brak w mobile shoutboxa. No, ale nie każda przeglądarka zwykłych telefonów obsługuje te całe javascripty, więc to normalne że go nie ma. Fajne by było takie okrojone-pełne-z-shoutboxem themodders, które jednak nieco by mi ograniczyło rozmiar strony i zużycie transferu na telefonie, ale na pececie wciąż bym zapewne używał zwykłego tm.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Nowe forum
#171 2011-08-14, 19:17(Ostatnia zmiana: 2011-08-14, 19:20)
RoMek, chodziło mi o drugą listę - w url zamiast "new_posts" jest "active" - wtedy pokazuje nie tylko posty które nie były wyświetlane, ale ogólnie wszystkie ostatnio aktywne tematy. IMO praktyczniejsze. Zresztą też nie jest to layout najlepiej zagospodarowany, nadal jest mnóstwo marnowanego miejsca tylko powycinane jest mnóstwo rzeczy (w tym potrzebnych). Rozumiem że wersja z zachowanym headerem ale pojedynczym paskiem menu (takim jak pokazałem) też nie znalazłaby użytkowników, więc temat można uznać za zamknięty. Może jak będę miał czas to pokombinuję, ale tylko na własny użytek.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič

Mark56
Moderator

Nowe forum
#172 2012-02-15, 20:07(Ostatnia zmiana: 2012-02-15, 20:18)
Mnie już dłuższy czas trochę kłuje w oczy jedna wada społeczności forum, a przypomniał mi ją ten cytat (mówi o 2d/3d, ale jest tam to coś). Jakąkolwiek pracę pokazuje się na forum, bardzo często jest zalewana taką krytyką że ja po prostu bym się na wszystko wypiął. Tutejsza społeczność jest bardzo bezpośrednia, a czasami mogłaby być trochę delikatniejsza (nie mówię tu o super modach do Gothica z dualami, tarczami, 30 gildiami, 120 nowych zbroi itd), ale jak czasami chłopaki się starają i są dobijani już w pierwszym poście...
Czasami wystarczy powiedzieć że praca którą wykonał jest na początek dobra i dodać co się podoba, co poprawić, itp.

[mod=Avallach](wersja poprawiona językowo na prośbę Markka, oryginał poniżej)
Spoiler
ej mnie juz dlugszy czas troche kluje jedna wada spolecznoscova forum a przipomnial mi ja ten cytat (mowi on o 3d/2d ale jest tam to cosz); bo jakakolwiek praca sie pokazuje na forum to bardzo czesto jest zalana taka kritika ze poporstu ja bym sie na vszystko vyje*al . Tutajsza spolecznosc powie rzeczy vprost a czasami moglo by byc troche delikatnej (niemowie o super gothic moddingu kdzie wpisuja duale tarcze 30 gildji 120 novych zbroji i pod) ale jak czasami sie chlopaky staraja i sa odbijani juz v 1  poscie .....
czasami vystarczi powiedzec ze praca jaka vykonal jest na poczatek dobra i dodac co sie podoba co poprawic i podobnie
[/mod]

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Z tym się muszę zgodzić niestety. Cisną po nowicjuszach jak leci :lol:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Cóż, ostatnie prace 3d pewnego użytkownika naprawdę potrafiły przestraszyć. Z drugiej strony sam zdawał sobie sprawę że to jego jedne z pierwszych i nawet nie poświęcił im specjalnej uwagi, więc nie ma co się spodziewać dobrych komentarzy.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Gdyby nie ciśli to by było gorzej niż jest daleko szukać gdyby nie chamstwo tego forum pewnie dalej bym tworzył chujowego moda w zacinającym, płaskim itp. świecie więc to jest zaleta tego forum :ok:  a nie jeden drugiemu w dupę włazi.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Nowe forum
#176 2012-02-15, 20:40(Ostatnia zmiana: 2012-02-15, 20:41)
Gdyby nie ciśli to by było gorzej niż jest daleko szukać gdyby nie chamstwo tego forum pewnie dalej bym tworzył chujowego moda w zacinającym, płaskim itp. świecie więc to jest zaleta tego forum :ok:  a nie jeden drugiemu w dupę włazi.
Akurat ja to widzę trochę inaczej. Chamstwo odstrasza lwią część forum i ci, którzy nie przestali moddować, bądź ogólnie robić coś kreatywnego, często po prostu zamykają się na opinię reszty i dalej robią chłam, propsowany przeważnie przez tych, którzy sami nie robią niczego oryginalnego. :D  Zgadzam się z MarkKiem, niektóre przejawy chamstwa na themodders muszą zostać w jakimś stopniu powstrzymane.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Lansjer
Rzeka

Nowe forum
#177 2012-02-15, 20:55(Ostatnia zmiana: 2012-02-15, 21:11)
a nie myślicie żeby jakoś to podzielić - zrobić forum dla amatorów czy coś. Jeśli chodzi o jechanie przez was ludzi w temacie o grafice 3d to wiem jedno w tej sprawie. Nie znam się na modelowaniu itp. ale potrafię stwierdzić że grafika 3d stoi tu raczej na wysokim poziomie.

Podam przykład.
Taki świeżo upieczony grafik może chciałby przedstawić swoje prace, przyjąć krytykę, wysłuchać waszych porad i doskonalić się w tym, a wy prosto z mostu piszecie, aby w ogóle nie pokazywał swojej pracy bo jest chujowa.

Edit:
Spoiler
Już poprawiłem milordzie.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Imo bez sensu, nawet po oddzieleniu chamstwo by istniało. Problemem nie jest budowa forum, tylko jego użytkownicy. Trzeba zwyczajnie dać popalić tym, którzy na siłę wyszukują dziury w całym, nie potrzeba do tego kategorii o ilości większej niż województwa polskie w latach 75-98.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Hujowa - źle. Chujowa - poprawnie.

No oczywiście się zgadzam, bo to forum jest na dość wysokim poziomie pod tym względem, a co do krytyki to po prostu
Co cię nie zabije to cię wzmocni.

No nie?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry