Lubię minimalizm. Od jakiegoś czasu praktykuję blokowanie AdBlockiem czegokolwiek na stronach internetowych co nie jest mi potrzebne (przykład Wikipedii - po lewej moja wersja, po prawej oryginał:
http://s2.ifotos.pl/img/Beztytulu_hsqenss.jpg).
Tak jak kiedy forum dopiero było przenoszone na nowe IPB, nadal nie podoba mi się wiele całkowicie zbędnych elementów po prostu marnujących miejsce. Niestety tutaj AdBlock nie wystarcza, aby osiągnąć w miarę ludzki efekt trzeba by się naharować przy ostrym modyfikowaniu szablonu, czego nie opłaca się robić tylko na własny użytek. I tutaj moje pytanie - co byście myśleli o następującej przeróbce:
Po lewej wersja aktualna, po prawej odchudzona (mockup). Część zawierającą posty zostawiłbym jak jest, więc nie umieszczałem jej na ani jednym ani drugim screenie (miejsce gdzie powinna być zaznaczają czerwone linie). Wśród zmian proponowałbym m.in. wywalenie headera (zastąpienie przez miniaturowe logo w menu, prowadzące na główną), jedno kompaktowe menu, zagospodarowanie wolnego miejsca, wywalenie zbędnych przycisków.
Nie deklaruję się że gdyby były głosy pozytywne coś takiego zrobię. Chcę przede wszystkim poznać tylko wasze zdanie.