Nowe forum 44279 182

O temacie

Autor

Zaczęty 6.07.2010 roku

Wyświetleń 44279

Odpowiedzi 182

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Wciąż jeszcze brakuje informacji o ilości odwiedzin przy tematach.  :ayfkm:

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Niestety tak, ale wcześniej było jeszcze gorzej.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Na prośbę Thora instalowałem dodatek "Podobne tematy". Niestety, wygląda na to że był w nim błąd lub nie był dobrze przystosowany pod naszą wersję forum. Wywołał błędy w css które na szczęście szybko zostały naprawione przez "przebudowanie" skina, niestety zniknęły podpisy wszystkich przycisków, a także opcji moderacyjnych. Nie jest to wina ani skina (na oryginalnym tak samo) ani języka (na angielskim tak samo). Zgodziłem się instalować tego moda tylko dlatego że w opisie pisało że nie trzeba edytować żadnych plików, tylko uploadować jeden i wgrać ustawienia. Teraz od kilku godzin staram się to naprawić :/
Jeśli ma być więcej modów, to tym razem już mnie nikt nie namówi :ok:

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Wpierdzieliło polskie znaczki

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Na starym forum pamiętam, że obok działów była liczba postów i moderatorów działów. Da radę na przywrócenie tego?

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Pod pod postem ale minęły już 48h. Do rzeczy. Należy poprawić regulamin albo go wyjebać/zmienić, bo do obecnych przyjętych zwyczajów w ogóle nie pasuje.

http://themodders.org/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Fajnie jakby zmienić ikonki przy działach grafika 3d i grafika 2d.
Myślę, że zamiast 2 ikonek programów warto by dać jakiś pędzel z paletą do 2d i sześcian z widoczną siatką do 3d. Jak nie ma chętnych, mogę to zrobić...
W końcu grafika to nie tylko 3ds max i PS.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Zabiore sie za te ikony :ok:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Tak. jak ktoś ma jakąś propozycję to niech najlepiej przedstawia go już w formie gotowej zmiany (chodzi o ikony).

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
:ok:  jak bede na kompie to zmontuje jedna ikonke i jak podejdzie to zrobie reszte

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Ja myślę że w problematyce mogłby być znak zapytania.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Biorąc pod uwagę zachowanie "nowych" i ich tematy typu: "POMOCY!!!!!!!!" albo "DUŻY PROBLEM! POMUSZCIE!" to tak masz rację Avallachu.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Nowe forum
#155 2011-08-13, 22:16(Ostatnia zmiana: 2011-08-13, 22:18)
Lubię minimalizm. Od jakiegoś czasu praktykuję blokowanie AdBlockiem czegokolwiek na stronach internetowych co nie jest mi potrzebne (przykład Wikipedii - po lewej moja wersja, po prawej oryginał: http://s2.ifotos.pl/img/Beztytulu_hsqenss.jpg).
Tak jak kiedy forum dopiero było przenoszone na nowe IPB, nadal nie podoba mi się wiele całkowicie zbędnych elementów po prostu marnujących miejsce. Niestety tutaj AdBlock nie wystarcza, aby osiągnąć w miarę ludzki efekt trzeba by się naharować przy ostrym modyfikowaniu szablonu, czego nie opłaca się robić tylko na własny użytek. I tutaj moje pytanie - co byście myśleli o następującej przeróbce:

Po lewej wersja aktualna, po prawej odchudzona (mockup). Część zawierającą posty zostawiłbym jak jest, więc nie umieszczałem jej na ani jednym ani drugim screenie (miejsce gdzie powinna być zaznaczają czerwone linie). Wśród zmian proponowałbym m.in. wywalenie headera (zastąpienie przez miniaturowe logo w menu, prowadzące na główną), jedno kompaktowe menu, zagospodarowanie wolnego miejsca, wywalenie zbędnych przycisków.
Nie deklaruję się że gdyby były głosy pozytywne coś takiego zrobię. Chcę przede wszystkim poznać tylko wasze zdanie.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
po ch*j?

FraseR
  • Gość
po ch*j?

Też tak uważam.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Kwestia estetyki i wygody. Nie lubię kiedy na start muszę przewijać stronę żeby zobaczyć jej właściwą treść. Patrz choćby podlinkowany przykład Wikipedii, IMO po odchudzeniu prezentuje się dużo lepiej.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Mi w sumie nie przeszkadza obecny wygląd forum. Fakt, że jest trochę do przewijania, ale się przyzwyczaiłem no i zawsze można sobie zminimalizować to czego nie chcemy widzieć. Header raczej bym zostawił, jakoś mam sentyment do grafiki w topie - właśnie przypomniałem sobie pierwsze forum na ipb i znowu się wzruszyłem :D

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry