Prace 3D 1135469 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1135469

Odpowiedzi 3194

Lukan
  • Gość
Tutoriale nt. modelowania lp? Podpatrz siatki, tyle wystrczy

Pozdrawiam, królik.

PS. nastepnym razem wejde tu moze za 3 miesiace, wiec nie liczcie na jakiekolwiek odpowiedzi odnosnie tej wiadomosci

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Nie łudź się, nie tęsknimy...

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Khazar

Khazar

Użytkownicy
posty25
  • Użytkownicy

Khazar

Prace 3D
#1002 2010-06-18, 19:08(Ostatnia zmiana: 2010-06-18, 20:11)
A co mi tam, podzielę się z wami moją strasznie brzydką ( bo i pierwszą... ) twarzą. A raczej głową. A w sumie to częścią człowieka, bo nie będę szarżował z nazywaniem tego czegoś popiersiem:

http://ifotos.pl/img/Twarz_ensnwx.JPG

Co do tego low-poly, to dodam to tutaj, by nie nabijać posta. Screen walnięty na szybko z Zbrusha, który swoją pracę opiera w sumie na olbrzymiej ilości powierzchni. Idzie ją później zmniejszyć bez widocznej utraty jakości modelu, ale możliwe, że jeszcze pobawię się w jego edycję.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Prace 3D
#1003 2010-06-18, 19:37(Ostatnia zmiana: 2010-06-19, 00:07)
A co mi tam, podzielę się z wami moją strasznie brzydką ( bo i pierwszą... ) twarzą. A raczej głową. A w sumie to częścią człowieka, bo nie będę szarżował z nazywaniem tego czegoś popiersiem:

http://ifotos.pl/img/Twarz_ensnwx.JPG
Według mnie takie strasznie brzydkie nie jest, chociaż fajniej by było gdybyś zrobił to bardziej low-poly (z początku pomyślałem że to może render, ale potem zobaczyłem super drobniutką siateczkę na klacie)

Wargi są dziwne. Uwydatniłbym też kości policzkowe i poprawił podbródek. Czoło wydaje się nienaturalnie wysokie.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
just... WTF?

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Prace 3D
#1005 2010-06-21, 15:00(Ostatnia zmiana: 2010-06-21, 15:02)
render Trochę się popsuły cienie na smoothach.
Tekstury. Oryginalnie każda ma 1024^2:
tex1
tex2
186 trisów jeden
Nudziło mi się. :D

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Prace 3D
#1006 2010-06-29, 03:06(Ostatnia zmiana: 2010-06-29, 03:46)
http://i272.photobucket.com/albums/jj181/z...rologosmall.gif

Wiem - format i rozdzielczość  :D  ale tylko w tej formię mogę na razie dać. Myślę jednak, że widać o co chodzi.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Prace 3D
#1007 2010-06-30, 01:08(Ostatnia zmiana: 2010-06-30, 01:11)
http://ifotos.pl/zobacz/redner_ewwqwp.PNG/

Model i render robione w maxie. Może nawet dodam tekstury.

PS: Kolega to na pewno podchodzi pod 3D? :lol2:

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Cytat: Zoom link=topic=31.msg101217#msg101217 date=Jun 30 2010, 01:08 AM\'
PS: Kolega to na pewno podchodzi pod 3D? :lol2:

Fakt, dużo tu płaskiej animacji, ale woda zrobiona w Maxie.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Prace 3D
#1009 2010-06-30, 13:13(Ostatnia zmiana: 2010-06-30, 13:13)
taki dach absolutnie nie ma prawa się tak wygiąć choćby miał i ze sto lat. prędzej już się cały rozwali. reszta konstrukcji też nie jest przemyślana a dom złożyłby się jak domek z kart. nie polecam modelować z głowy, szczególnie jak się nie ma ku temu nawet podstawowej wiedzy z zakresu architektury i budownictwa.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Szczerze mówiąc nie stawiałem na realizm, lecz jeśli masz coś ciekawego do pokazania, z czego będę mógł wyciągnąć jakieś konkretne wnioski to ja sobie to chętnie oglądnę.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
choćby to co dał ostatnio avallach (jest w tym dziale) czy wszystkie ebooki na temat architektury w google documens. to są dwie godziny googlowania a wiedza bezcenna.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Cytat: KolegaZWojska link=topic=31.msg101226#msg101226 date=Jun 30 2010, 02:15 AM\'
Fakt, dużo tu płaskiej animacji, ale woda zrobiona w Maxie.
Za to napis robiony w programie starszym niż świat: RealDRAW.
W dodatku z fatalnym skutkiem. Olej ten program, jest strasznie słaby.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Prace 3D
#1013 2010-06-30, 14:48(Ostatnia zmiana: 2010-06-30, 14:50)

Pudło! Chodź przyznam, że faktycznie program jest dość stary.

Nie podoba ci się napis? Myślałem że jest cool.
Podaj argumenty.

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?

emace

Prace 3D
#1014 2010-06-30, 14:53(Ostatnia zmiana: 2010-06-30, 15:00)
taki dach absolutnie nie ma prawa się tak wygiąć choćby miał i ze sto lat. prędzej już się cały rozwali. reszta konstrukcji też nie jest przemyślana a dom złożyłby się jak domek z kart. nie polecam modelować z głowy, szczególnie jak się nie ma ku temu nawet podstawowej wiedzy z zakresu architektury i budownictwa.

:lol:  a jak się wypowiesz na temat budownictwa w grze pt. "fable" ewentualnie sławnego domku w Sopocie ?

Cytat: Buła link=topic=31.msg101274#msg101257 date=Jun 30 2010, 02:43 PM\'
W dodatku z fatalnym skutkiem. Olej ten program, jest strasznie słaby.

Mi sie całość bardzo podoba, jako odbiorcy któr nie zna edytorów tekstów 3D. Twoja opinia  raczej na pewno jest taka, ponieważ znasz takie edytorki i nie szanujesz wyników pracy na nich , ponieważ wychodzisz z założenia, że efekt pracy nie jest z "manuala" i że człowiek się nad tym nie namęczył. Znam to zboczenie... to tak jak ze mną, gdzie zobacze defaultowe florale z Fotosklepu, zaraz kąciki ust mi drgają :/

Ale ilu jest takich odbiorców ?

Mi się bardzo podoba. nabradziej na plus wychodzi klimat, który jest w tej animacji konsekwentnie od początku do końca

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
a jak się wypowiesz na temat budownictwa w grze pt. "fable"

a co ma do tego jakieś fable? w warhammerze jest pełno krzywych domów ale przynajmniej jakoś wyglądają bo są stworzone z zachowaniem konsekwencji i umyślnych zabiegów stylistycznych a nie losowym wykrzywieniu kilku elementów w tą i tamtą stronę, zupełnie nie wiedzieć po co i czemu.

ewentualnie sławnego domku w Sopocie ?

jest różnica między budowaniem byle czego, które może się zawalić po godzinie a przemyślanej i bardzo skomplikowanej konstrukcji, która jest jedynie stylizowana na krzywą i niepoprawną.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Prace 3D
#1016 2010-06-30, 16:54(Ostatnia zmiana: 2010-06-30, 16:55)
Kolego, ogólnie efekt fajny, ale szczerze mówiąc początkowo nie wiedziałem, że to jest woda :D
Poza tym napis mi się nie podoba, bo kojarzy mi się z wybraniem czcionki, napisaniem paru literek, dodaniem wypukłości i cienia, a efekt jest jak dla mnie gorszy niż czysta czcionka.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Prace 3D
#1017 2010-06-30, 19:34(Ostatnia zmiana: 2010-06-30, 19:40)
:D  a jak się wypowiesz na temat budownictwa w grze pt. "fable" ewentualnie sławnego domku w Sopocie ?

Mi sie całość bardzo podoba, jako odbiorcy któr nie zna edytorów tekstów 3D. Twoja opinia  raczej na pewno jest taka, ponieważ znasz takie edytorki i nie szanujesz wyników pracy na nich , ponieważ wychodzisz z założenia, że efekt pracy nie jest z "manuala" i że człowiek się nad tym nie namęczył. Znam to zboczenie... to tak jak ze mną, gdzie zobacze defaultowe florale z Fotosklepu, zaraz kąciki ust mi drgają :)

Ale ilu jest takich odbiorców ?

Mi się bardzo podoba. nabradziej na plus wychodzi klimat, który jest w tej animacji konsekwentnie od początku do końca
Nawet żeby to robił w paintcie piksel po pikselu pobijając jednocześnie rekord świata, to i tak powiem że to jest beznadziejne.
Napis jest po prostu słaby i nie ważne w jakim programie go wyprodukowano.
Szczerze mówiąc to wolę już napis białą czcionką na czarnym tle, fajnie ustawiony, z dobrym fontem, niż coś co na siłę miało być widowiskowe, ale nie wyszło niestety.

Poza tym, od kiedy przy stwierdzeniu że napis mi się nie podoba trzeba podawać argumenty. Po prostu mi się nie podoba, jest słaby i tyle. Psuje efekt, bo woda jest zrobiona całkiem fajnie.

Cytat: V3Q link=topic=31.msg101290#msg101276 date=Jun 30 2010, 04:54 PM\'
bo kojarzy mi się z wybraniem czcionki, napisaniem paru literek, dodaniem wypukłości i cienia, a efekt jest jak dla mnie gorszy niż czysta czcionka.
O to to to. Dobrze ujete.

Żeby zrobić w miarę fajny napis nie trzeba wcale super umiejętności w dziale grafiki 2D.
Na dafont.com masz tysiące czcionek, wystarczy wybrać jakąś ładną, dobrze ja ustawić i ew. pobawić się jakimiś tutkami do gimpa/photoshopa, których jest bardzo dużo, dobrze wytłumaczone i w dodatku po polsku.
Żadna filozofia.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
To powiedział wam Buła znawca wszelakiego oprogramowania co mu nie działa prosta komenda ctrl+z w ZBrushu ; )

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
akurat na dafont większość fontów jest beznadziejna.
a autorowi na przyszłość polecam zapisywanie animacji w normalnym programie i na yt/vimeo a nie gify w dziwnych rozmiarach :lol:

0 użytkowników
Do góry