Prace 3D 949157 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 949157

Odpowiedzi 3194

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
strasznie nieczytelne i stylistycznie bliskie z lat 90. najlepiej w ogóle zrezygnować z takich fontów bo one naprawdę nie są fajne tylko to jest wiocha całkowita. chyba, że projektujemy je samemu dbając o kerning i jakiś wspólny wygląd tego wszystkiego: http://favoniangamers.files.wordpress.com/...uild-wars-2.jpg

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Prace 3D
#1041 2010-07-03, 14:20(Ostatnia zmiana: 2010-07-03, 14:21)
Cytat: KolegaZWojska\'
Ja się nie znam, nie przepadam za grafiką 2d, kiedy przychodzi do teksturowania to jestem cały chory, ale gdybym ja zrobił taki napis to bym se go wytatuował na czole i kazał ludziom paść na kolana i się do mnie modlić. Naprawdę, mi się podoba. Czepiając się na chama powiedziałbym, że tekstura ma może trochę zbyt wyraźne piksele.

W tej wypowiedzi odnosiłem się do pracy Thoro, nie swojej.

Cytat: emace\'
powiem tak, Mocno chamskie było by stwierdzenie tego typu, ponieważ, napis nie ma tekstury, tylko filtry na defaultowym kolorze a co do pikseli, to nie, że piksele tylko powierzchnia nie ma żadnej wyraźnej tekstury. Występują zbyt duże wgłębienia i do tego ten blur. To tak od strony technicznej i pozwoliłem sobie zrobić dla Ciebie moją wersję tak na szybko - tylko żeby ukazać o jaką wyraźność mi chodzi, Na tym samym foncie (faktycznie lepiej było by chyba poszukać fonta bezszeryfowego, tak jak sugerował Thoro) - Jest wyraźniejsza, z większą rozdzielczością, a nadal to jest defaultowy kolorek z filtrami

Inaczej trochę to wyglądało. To co zrobiłem to osobne napisy RA i ZEK odpowiednio wyskalowane, nałożona jakaś standardowa tekstura, hue - dla zmiany barwy, trochę się tam potem jeszcze pobawiłem przy odcieniu, wypukłość i cień.

Ostatnio obejrzałem tysiące czcionek na tym Defoncie. CHUJA TAM JEST! Wybrałem kilka i wcale mi się one nie podobają (te 20 godzin Thoro to na prawdę zajebisty wynik). Zacząłem poprawiać jeden font - wygląda jeszcze gorzej. Czuję, że przez to logo w napadzie furii wyrzucę lapa przez okno i na tym się skończy.

Bedę dalej próbował. Dozo za miesiąc.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Bo dafont to strona z gównem dla plebsu, którą nie wiedzieć czemu wszyscy polecają. Mógłbym poszukać na kompie i wymienić kilka lepszych ale to nie ma sensu. Nie ma, dobrych darmowych fontów a jeśli są to spopularyzowane do tego stopnia, że kojarzą się dosłownie z niczym - patrz logo pierwszej części wiedźmina oraz duża część plakatów filmowych http://www.youtube.com/watch?v=t87QKdOJNv8 ale... nawet te fonty nie są w pełni darmowe! Dobry krój to zwykle koszt kilkuset $.
Moja rada: wejdź na wareza i poszukaj tych fontów, ewentualnie później przerób. I tak użyjesz go niekomercyjnie, w dodatku do niszowego projektu którego szersze spektrum zapewne ni ujrzy więc kradzież leży wyłącznie w świetle moralnym.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Prace 3D
#1043 2010-07-03, 21:46(Ostatnia zmiana: 2010-07-04, 01:42)
No to kontynuujemy. Jeśli dopiero dołączyłeś do tematu sprawa wygląda tak:

Kwestią sporu jest ta animacja: http://i272.photobucket.com/albums/jj181/z...rologosmall.gif
Jak dotąd stwierdzone zostało, że sam efekt wody jest w miarę spoko ale jeśli chodzi o napis to mam spierdalać, nie wychodzić w ogóle z czymś takim do ludzi i nie pokazywać się najlepiej na forum dopóki tego nie poprawię.

Zrobiłem coś nowego i wystawiam na waszą opinię. Żeby nie było niedomówień chciałbym aby każda krytyka szła w parze z argumentami. Jeśli uważasz, że w porządku - pochwal, jeśli nie - zjeb mnie jak burą sukę, ale powiedz dlaczego tak uważasz.

Pomijamy kwestię formatu i rozdzielczości.
Nowy napis:

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Jak, dla mnie napis jest za bardzo "poziomy", przez te wszystkie kredki na bokach i równą wysokość, daje dziwne wrażenie. Po za tym z czymś mi się kojarzy, ale nie pamiętam z czym. Ogólnie jest spoko, ale spróbowałbyś wrócić do niebieskiej kolorystyki?

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Prace 3D
#1045 2010-07-04, 17:04(Ostatnia zmiana: 2010-07-04, 17:06)
Lepiej, ale czcionka słaba. Chudziutka, duże odstępy, duże litery.

Thoro podaj jakąś strone z tymi cudownymi płatnymi fontami.
Patrzyłem na kila i szczerze to gównem się różnią od tych z dafonta.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
bo się nie znasz. tego zwykle się nie tworzy do robienia durnych napisów na necie wielkości 11. nie bez powodu taki 40 letni i zdawać by się mogło pospolity frutiger kosztuje około 350$ nie licząc żenujących klonów i podróbek.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Prace 3D
#1047 2010-07-04, 18:04(Ostatnia zmiana: 2010-07-04, 20:40)
http://i272.photobucket.com/albums/jj181/z...poprawione2.png

Ten brązowy napis nie pasuje mi do klimatu gry. Zmieniłem, ale cień też mi wyblakł.
Myślę nad rozwiązaniem...

[Ten post jest tu teraz w sumie bezużyteczny, Sorry]

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Te programy graficzne są zadziwiające. Remove white matte i z automatu usunęło. Rezultat:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Prace 3D
#1049 2010-07-06, 12:14(Ostatnia zmiana: 2010-07-06, 12:14)
Popracuj nad tym jeszcze gdyż font jest bardzo słaby. Skup się na razie na doborze kroju, jego ewentualnych modyfikacjach oraz kerningu a wyglądam graficznym zajmiesz się na końcu.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
mi podeślij. optimusa i trajana reg (mimo że to podróbka)

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Prace 3D
#1052 2010-07-06, 13:16(Ostatnia zmiana: 2010-07-06, 13:55)
Jakby nie sprawiło problemów, to ja też poproszę. Możesz jeszcze dorzucić liberate i sol thin. Z góry dziękówa.

Wysłane :D
Av

Gracias ;)

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Prace 3D
#1053 2010-07-06, 17:44(Ostatnia zmiana: 2010-07-06, 17:48)
Uuu! Walt Disnay jest fajny. A tak na serio - te też mi się nie podobają.

Może komuś "przychodzi na myśl" jakiś font, który zarazem:

- jest charakterystyczny ale nie rzucający się w oczy
- robiący wrażenie "trudnego" w sensie nieprzyjemnego, smutnego, a zarazem płynnego i skomponowanego, (jak trip hop czy Portishead)
- powinien sprawiać wrażenie lekkości ale nie może być cienki
- skąpany w lekko tajemniczym klimacie i w stylistyce gotyckiej
- będzie pasował z niebieską kolorystyką
- będzie się podobał Thoro
- ma charakterystyczne R z przedłużoną jedną nóżką.

Jeśli komyś się uda przez tydzień będę miał w sygnaturze wielkimi literami - Zrobiłem loda (nick osoby) - tą właśnie czcionką.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Cytat: KolegaZWojska link=topic=31.msg102503#msg102503#msg102503#msg102503 date=1278431089
Nic nie mówię, ale czy rzeczy tego typu nie można zrobić samemu?;)

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Owszem można (dlatego dałem to na koniec), ale zawsze lepiej to wygląda jeśli ten kształt wynika z ogólnego założenia całego fonta niż jak jest dorabiane, tym bardziej jak jest dorabiane przeze mnie.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Prace 3D
#1056 2010-07-06, 18:47(Ostatnia zmiana: 2010-07-07, 14:54)
:D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Może komuś "przychodzi na myśl" jakiś font, który zarazem:

- jest charakterystyczny ale nie rzucający się w oczy
- robiący wrażenie "trudnego" w sensie nieprzyjemnego, smutnego, a zarazem płynnego i skomponowanego, (jak trip hop czy Portishead)
- powinien sprawiać wrażenie lekkości ale nie może być cienki
- skąpany w lekko tajemniczym klimacie i w stylistyce gotyckiej
- będzie pasował z niebieską kolorystyką

Jeśli komyś się uda przez tydzień będę miał w sygnaturze wielkimi literami - Zrobiłem loda (nick osoby) - tą właśnie czcionką.

trajan pro czyli najbardziej doskonały, idealny font jaki powstał w historii ludzkości :D

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Prace 3D
#1058 2010-07-06, 19:18(Ostatnia zmiana: 2010-07-07, 14:54)
Cytat: Osoba, która wysłała ten post#msgote author=Osoba, która wysłała ten post
trajan pro czyli najbardziej doskonały, idealny font jaki powstał w historii ludzkości :D
Ciesz się, że Thoro tego nie czyta bo by Cię zjadł!

Cytat: Thoro#msgote author=Osoba, która wysłała ten post
Nie ma, dobrych darmowych fontów a jeśli są to spopularyzowane do tego stopnia, że kojarzą się dosłownie z niczym - patrz logo pierwszej części wiedźmina oraz duża część plakatów filmowych http://www.youtube.com/watch?v=t87QKdOJNv8

Bez sarkazmu, bo jestem zdesperowany.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
n o trajan jest strasznie pospolity ale co to zmienia? jest również bardzo uniwersalny i nie gryzie tak w oczy jak font wiedźmina 1, który był już wszędzie

0 użytkowników
Do góry