Ja się nie znam, nie przepadam za grafiką 2d, kiedy przychodzi do teksturowania to jestem cały chory, ale gdybym ja zrobił taki napis to bym se go wytatuował na czole i kazał ludziom paść na kolana i się do mnie modlić. Naprawdę, mi się podoba. Czepiając się na chama powiedziałbym, że tekstura ma może trochę zbyt wyraźne piksele.
W tej wypowiedzi odnosiłem się do pracy Thoro, nie swojej.
powiem tak, Mocno chamskie było by stwierdzenie tego typu, ponieważ, napis nie ma tekstury, tylko filtry na defaultowym kolorze a co do pikseli, to nie, że piksele tylko powierzchnia nie ma żadnej wyraźnej tekstury. Występują zbyt duże wgłębienia i do tego ten blur. To tak od strony technicznej i pozwoliłem sobie zrobić dla Ciebie moją wersję tak na szybko - tylko żeby ukazać o jaką wyraźność mi chodzi, Na tym samym foncie (faktycznie lepiej było by chyba poszukać fonta bezszeryfowego, tak jak sugerował Thoro) - Jest wyraźniejsza, z większą rozdzielczością, a nadal to jest defaultowy kolorek z filtrami
Inaczej trochę to wyglądało. To co zrobiłem to osobne napisy RA i ZEK odpowiednio wyskalowane, nałożona jakaś standardowa tekstura, hue - dla zmiany barwy, trochę się tam potem jeszcze pobawiłem przy odcieniu, wypukłość i cień.
Ostatnio obejrzałem tysiące czcionek na tym Defoncie. CHUJA TAM JEST! Wybrałem kilka i wcale mi się one nie podobają (te 20 godzin Thoro to na prawdę zajebisty wynik). Zacząłem poprawiać jeden font - wygląda jeszcze gorzej. Czuję, że przez to logo w napadzie furii wyrzucę lapa przez okno i na tym się skończy.
Bedę dalej próbował. Dozo za miesiąc.