Bitwy? 236486 532

O temacie

Autor

Zaczęty 7.07.2008 roku

Wyświetleń 236486

Odpowiedzi 532

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Żadna Głupia Spółgłoska

Bitwy?
#220 2010-02-18, 21:05(Ostatnia zmiana: 2010-02-18, 21:07)
O glosiness mówię jako o ewentualnym dodatku, w gruncie rzeczy nadal normale i speculary powinniśmy traktować jako możliwość, nie konieczność, chociaż jak najbardziej mile widzianą.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Moderator działu

Bitwy?
#221 2010-02-18, 21:09(Ostatnia zmiana: 2010-02-18, 21:10)
Według mnie diffuse i normalmap byłyby wystarczające.
Steampunk to pełno żelastwa. Żelastwo bez speculara - bez sensu. Oczywiście jeśli ktoś chce zrobić samo diffuse nie powinien być ukamienowany.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Żelastwo bez speculara - bez sensu.
Myślę, że pominięcie speculara przez Avallacha to był skrót myślowy.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Bitwy?
#223 2010-02-18, 22:19(Ostatnia zmiana: 2010-02-18, 22:24)
Mi by się piece również podobały. Jakieś konkretniejsze zawężenia, warunki? Ile trisów? 1000? 2000? Tekstury? 1024x1024? Jedna, więcej niż jedna? W sumie można by tutaj dodać dodatkową teksturę do świecących elementów (glosiness map), ewentualnie wrzucić wszystko na tej samej.
No co ty? 512x512 spokojnie wystarczy na średniej wielkości piec.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Bitwy?
#224 2010-02-18, 22:27(Ostatnia zmiana: 2010-02-18, 22:43)
Ten gloSSiness na pewno miał by tu sens? On chyba by służył tylko do wzmocnienia w pewnych miejscach speculara, tak? Jak już to nie lepiej self-illumination? (i gdzie to wyrenderować potem?)

Gdyby miał być to model total-low-poly, to można by jeszcze na siłę pokombinować z opacity w połączeniu z normalką, np. przy drzwiczkach.

//EDIT: Coś dziwnie to sobie wyobraziłem, wykasowałem pierwsze zdanie :D
Jestem w trakcie przepisywania kilkudziesięciu zadań na jutrzejszą poranną fizykę i myślenie mi się powoli wyłącza.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O.o?! : O LOL
Różne rzeczy słyszałem, ale o dif, normal, spec na jednej teksturze jeszcze nie słyszałem.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak już to nie lepiej self-illumination?
Jak zwał tak zwał. Jak coś się świeci, to zawsze tego typu mapa się przydaje. Zawsze można jednak zrobić piec całkowicie zamknięty.
(i gdzie to wyrenderować potem?)
Max? Nie wiem czy w viewporcie da się wyświetlić glossiness, ale na renderze już owszem.

Mark Twain

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mieliśmy robić typowego gameartu? Kombinujecie, kombinujecie, a potem nikt nie weźmie udziału. Ja juz sobie dałem spokój, bo widzę po pierwsze dajecie jakieś zryte tematy których nie rozumiem (wtf steampunkowy piec?) a potem jeszcze jakieś mapy których sie w gamearcie rzadko używa lub nie używa wcale, do tego jeszcze zwykłe rendery O.o

Powodzenia.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Właśnie wlazłem do tego działu z zamiarem założenia tematu bitwy ze skrzynką pocztową, zostawiając steampunk na później. Zupełnie nie rozumiem o co Ci chodzi. Twierdzisz, że glossinessa się nie używa - może w Gothicu się nie używa, ale gdzie indziej owszem. Nie wiem w jaki sposób Ty sobie wyobrażasz robienie chociażby świecenia się świateł i okien. Poza tym, nikt nie każe nikomu robić akurat takich map, nikt nawet nie każe nikomu robienia jakichkolwiek map poza diffuse. Tematy mogą być różne, a steampunkowy piec jest równie normalnym tematem co statek kosmiczny, miecz czy skrzynka pocztowa. Nie każdy lubi steampunk, co zrozumiałe, nie każdy też jednak lubi sf, mediewistykę, heroic fantasy, a niektórzy nawet nie lubią realistycznych gier ze skrzynkami. Napisałem, że glossiness map da się chociażby wyrenderować w maxie, jednocześnie zaznaczając, że nie wiem czy da się go wyświetlić we viewporcie (z wiadomych przyczyn), natomiast Ty od razu odbierasz to jako propagowanie Jedynego Słusznego Renderera i atak na swoją niezależność. O chuj Ci za przeproszeniem chodzi, panie Buła?

Mark Twain

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Bitwy?
#229 2010-02-19, 11:59(Ostatnia zmiana: 2010-02-19, 12:04)
Jaki według ciebie jest ten mój jedyny słuszny renderer?

Poza tym chodziło mi, o to, że takie kombinowanie nie ma sensu. Sam dobrze wiesz jaka tutaj jest popularność bitew. Po co odrazu wyskakiwać z rzeczami, w których potem ostatecznie nikt nie zrobi.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Buła link=topic=2562.msg83441#msg83441 date=Feb 19 2010, 11:30 AM\'
do tego jeszcze zwykłe rendery
To nie ja mówię że Ty masz jedyny słuszny renderer, tylko Ty się czepiasz renderów.

To jak, robimy tą usranę skrzynkę, a za tydzień steampunk? Wszyscy będą zadowoleni?

Mark Twain

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Bitwy?
#231 2010-02-19, 12:55(Ostatnia zmiana: 2010-02-19, 12:55)
Nie musimy robić na siłę skrzynki  jeśli nikt nie chce, bo to też mija się z celem.
Może zrobimy głosowanie? Kilka tematów i wybierze się najlepszy.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Buła i co chcesz jednak zeby zostal wybrany steampunk?
Ogółem  wole stempunk bo daje naprawde szerokie pole do popisu i wykreowania czegoś samemu jednocześnie narzucająć  ciekawy motyw. A nie po prostu jebnięcia zwykłej oczywistej skrzynki pocztowej..

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Bitwy?
#233 2010-02-19, 14:01(Ostatnia zmiana: 2010-02-19, 14:04)
nie powiedziałbym, że skrzynka pocztowa musi być oczywista. zwykłe tematy zawsze dają największe pole do popisu. można pierdolnąć boxa, zrobić coś takiego: http://www.unicornkiosks.com/pbox1-250.jpg albo nawet takiego: http://c.wrzuta.pl/wi2272/386e764500113d4c...ynka%20pocztowa

co gorliwsi mogą zgłębić temat i być może dojdą do jakichś bardzo starych zdjęć lub ilustracji, albo wymyślą coś swojego na wzór np skrzynki pocztowej z world of warcraft.

co do pieca steampunkowego - jakoś nadal nie mogę sobie wyobrazić jakby to mogło wyglądać, znając życie skończy się na kilku balach i rurkach. też fajny temat ale mniej kreatywny i z pozoru bardziej wymagający. z resztą co to za pierdolenie? temat renderów, głosowań był już tu przerabiany wiele razy i jest to kał i babilon. po co się skupiać na takich pierdołach? bez żadnego użalania się nad sobą i swoim losem kto zechce ten wystartuje a kto nie ten nie, może innym razem. nie wiem co za filozofia. ja już dawno przy bitwach i wszelkich społecznych inicjatywach mam zdanie innych w dupie, gdyż wiem że jest główny spowalniacz inicjatyw.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra, bez pierdolenia. Robimy skrzynkę dzisiaj, steampunk czy cokolwiek innego za tydzień. Bez zbędnego głosowania, czekania itd. A listę propozycji tematów możemy zrobić w międzyczasie, powiesić obok i aktualizować. Wilk syty?

Mark Twain

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
dalej nie będę robił bo mi się nie chce i nie podoba. nie wiem ile ma poly, nie wiem jakie załączyłem tekstury bo mi się nie chciało i w ogóle mam wszystko w dupie  :P  

http://i46.tinypic.com/k20cg.jpg

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy następna bitwa?

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak zrobisz.

Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak zrobisz.
Ja nie będę robił. Nie nadaję się do tego.
Będę uczestniczył jak ktoś zrobi bitwę.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry