Bitwy? 237060 532

O temacie

Autor

Zaczęty 7.07.2008 roku

Wyświetleń 237060

Odpowiedzi 532

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Ja bardzo chętnie zrobię fontannę, z posągiem kobiety po środku i dopracowaną twarzą. Nawet tekstury mogę na to wrzucić (jakiś wypolerowany kamień).

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fontanna będzie według mnie najlepszym tematem - bardzo duże możliwości, a już szczególnie wtedy, gdy jedynym ograniczeniem trójkątów będzie "robimy low poly".

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Bitwy?
#262 2010-11-23, 21:11(Ostatnia zmiana: 2010-11-23, 21:12)
Wiem, że to temat do bitew 3D, ale co powiecie na  bitwe 2d? :P

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Ja bym powoli zaczął myśleć o takich rzeczach, które można se do portfolio dodać. Czyli ciebie jako autora całości, a nie textures by Wowoz, model - NygusMax_666

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Co ja poradze, ze w 3d jestem laps i gowno moge zrobic :D

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Bitwy?
#265 2010-11-23, 21:25(Ostatnia zmiana: 2010-11-23, 21:25)
No to może zróbmy bitwę z texturowaniem tego cwela małego co go Jedairusz robi. Specjalnie dla ciebie Wojtuś kupię tego Wacom'a. Dajmy sobie powiedzmy miesiąc / dwa czasu trwania bitwy i ile się nauczymy tyle się nauczymy. Efekt nie musi wcale kłaść na łopatki starych wyjadaczy.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Mnie pewna rzecz ciekawi.
Czy jakrobicie bitwy gdzie jest i model i tekstura bawicie się w takie coś jak normal mapy i tym podobne rzeczy.
Wiem że w Gothicu nie ma normalmap(nie są wykorzystywane) ale czydo robienia bitew gdzie jest model i tekstura te
normal mapy wykorzystujecie aby np. uzyskać lepszy efekt mniejszym wysiłkiem.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Naturalnie.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie mogę zgodzić się co do mniejszego wysiłku - zawsze robienie dodatkowych materiałów to wysiłek dodatkowy. Może jeszcze nie zauważyłeś, ale modding Gothica jest na tym forum coraz bardziej marginalny, wszelkie choć trochę ambitne inicjatywy typu Bitwy zdecydowanie się od niego odcinają - specyfikacja tej gry nie jest przy nich w ogóle brana pod uwagę. Ćwiczymy sztukę dla samej sztuki, a także w ramach praktyki przed pracą w poważniejszych projektach (a bardzo wielu z nas bierze w takich udział już od dawna).

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Bitwy?
#269 2010-11-27, 11:53(Ostatnia zmiana: 2010-11-27, 11:53)
To co z bitwą? Robimy tą fontannę?

Wiktor Suworow, Akwarium

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Jestem za. Oczywiście z nastawieniem, że bitwa znów będzie dość rozwlekła, bo ja mam w tym tygodniu 3 poważne koła i ogólnie to będzie jedna z najbardziej wymagających jak dotychczas prac. (aha, ja te tekstury chyba jednak dorobię, ale jeśli wolicie stricte 3d to zrobię to poza konkursem w dziale prace 3d)

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
najlepiej bez tekstur. Duzo ludzi oddaje glos na najlepsza teksture, nie model

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Kurde, chciałem sprawdzić, kto Ci dał propsa i przez przypadek sam spropsowałem. Niech to będzie zachęta dla Ciebie do ściągnięcia mi warna.

A co? Chciałbyś jednak spróbować pomodelować?

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Tekstura to podstawa co Ci z zajebistego modelu z hujową teksturą a jesli nawet model jest słaby a texture ma wypaśną to jest lepsiejszy xd

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Połączenie tekstury kamienia z AO nie powinno nikomu sprawić trudności, więc dlaczego nie robić bitwy model + tekstura?

Wiktor Suworow, Akwarium

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
A czy oprócz mnie i Dracona, ktoś w ogóle reflektuje na jakąkolwiek bitwę?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Nie za często te bitwy? :P

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Bitwa 3d/2d z naciskiem na to i to jak już. Bez przesady avallach :D  każdy ma skilla w czymś innym, ale po to są bitwy

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Bitwy?
#279 2010-11-27, 18:49(Ostatnia zmiana: 2010-11-27, 18:52)
Cytat: Wowoz link=topic=2562.msg120625#msg120625#msg120625#msg120625 date=1290879843
Nie za często te bitwy? :P
Zakładam, że ta też będzie trwała z 2 miechy. Poza tym takie jelenie jak my muszą się dużo uczyć.

Dobra, to robimy fontannę low poly, bez konkretnych ograniczeń, wymagana tekstura normal albo diffuse, reszta według uznania, czas trwania - długo?

@Edit, next page: To zmieniłem

0 użytkowników
Do góry