Bitwy? 236649 532

O temacie

Autor

Zaczęty 7.07.2008 roku

Wyświetleń 236649

Odpowiedzi 532

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
A co to za problem zrobić temat? Chcesz bitwę, to ją po prostu zrób. Mi się obecnie nie chce bawić w 3D, to po co się mam pchać?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Arek

Arek

Użytkownicy
posty56
Propsy7
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Jakieś propozycje tematów?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Kumkfat albo ukulele

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siemka.

Elvans podjal sie... czegos tam, to ja sie podejmuje objac patronat nad jednym z departamentow wspomnianego czegos tam i wkraczam jak Lenin na mownice.

Bitwa. Ja i tak nie wezme udzialu wiec bedzie dosc obiektywnie, jesli sie tym zajme. Przypadkiem zobaczylem co powyzej pewien Obronca Krzyza pod natchnieniem Ducha Swietego wydumal i propsuje propozycje zrobienia ukulele, a konkretniej jakiegokolwiek sprzetu muzycznego. Mysle ze gameart w tej kwestii to dobry pomysl, bo wielokrotnie widzielismy tutaj gitary elektryczne (i w sumie nic wiecej), wszystkie jednak w HP. Zrobienie jednak tego w LP mialoby plusy o tyle, ze wiazaloby sie z tworzeniem normal map (juz nie tak latwo zrobic wypuklosci!), takze na bazie modelu hp oraz np. tworzeniem alpha map dla strun i innych tego typu elementow. Mysle, ze pod katem gameartu byloby to w miare rozwijajace.

Ukulele byloby spoko.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
A ja proponuje dowolny instrument, np. cygański tamburyn.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
mi tam nawet odpowiada ten pomysł.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Albo jakiś bębenek :lol: :ok:

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
ja przez "dowolny instrument" rozumiałem, że każdy uczestnik sobie wybierze instrument jaki mu się podoba...

sauron
  • Gość
może być flet?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Kazz ty tylko o jednym :lol:

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
ponoć jest instrument o nazwie wibrafon :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Thoro link=topic=2562.msg110844#msg110844#msg110844#msg110844 date=1283793520
A ja proponuje dowolny instrument, np. cygański tamburyn.
Ukulele to skrót myślowy. Oczywiście że dowolny instrument.

Poza tym mam pewien pomysł dla urozmaicenia. Wybrałbym kilka instrumentów, każdemu z nich przydzielił odpowiedni mnożnik (w zakresie, dajmy na to, 0,8-1,5), zapisał w Wordzie, ohasłował i zuploadował. Jeśli ktoś trafiłby na dany instrument, to ilość głosów uzyskanych w ankiecie byłaby odpowiednio mnożona. Po zakończeniu głosowania hasło do pliku byłoby ujawnione. Takie rozwiązanie sprawiłoby, że uczestnik miałby do wyboru: albo zrobić coś co jest popularne i łatwe i na tym stracić, albo zaryzykowac, zrobić coś bardziej niecodziennego i dostać więcej punktów. Co Wy na to?

W gruncie rzeczy podobne mnożniki możnaby zastosować w kwestii map, tzn. np. brak normal i specular mapy powoduje przemnożenie punktów razy 0,7, zaś użycie dodatkowo alpha mapy, glosiness mapy czy jakiejkolwiek innej (jeśli oczywiście byłoby to uzasadnione), dawałoby mnożnik razy 1,1. To by trzeba dobrze przemyśleć żeby nie przesadzić.

Jakby co to powoli można by startować.

Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po co te mnożniki? Gdy ktoś zrobi np: tylko diffuse, to i tak wiele głosów nie dostanie. Wg. mnie jedyny sprawiedliwy mnożnik to x1.0 do wszystkiego.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zawsze to jakaś zachęta do większego zaangażowania.

Mark Twain

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Bitwy?
#254 2010-11-20, 02:05(Ostatnia zmiana: 2010-11-20, 02:07)
Obejrzałem bitwy jakie dotychczas się odbyły. Kilka fajnych pomysłów było, o niektórych z nich niestety zapomniano, a szkoda. Moje pomysły na przyszłość::

Fontanna (sam model, bez tekstur)
Twarz (bardzo dobra normal mapa)
Kobieta (jakieś krągłości bardzo chętnie bym pomalował, ogólnie organika)
Robot II lub lepiej Enemy (i tu animacje, chętnie bym się tego w końcu nauczył)
Samochód sportowy (ciekawe, acz chyba najmniej rozwijające)
Pomieszczenie (Wysokiej jakości render, tematyka dowolna)

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Bitwy?
#255 2010-11-20, 20:58(Ostatnia zmiana: 2010-11-20, 20:59)
"Fontanna" brzmi nieźle.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Okno - alpha, specular, normal, glossiness, próba zmniejszenia sie w jak najmniejszej ilosci poly.

Mark Twain

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Cytat: Kyroman link=topic=2562.msg119883#msg119883#msg119883#msg119883 date=1290434239
Okno - alpha, specular, normal, glossiness, próba zmniejszenia sie w jak najmniejszej ilosci poly.
Może i rozwijające ale nie jarają mnie okna.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Bitwy?
#258 2010-11-23, 17:46(Ostatnia zmiana: 2010-11-23, 17:48)
Mnie też nie.

Twarz i kobieta też raczej odpada, bo zakładam że ludzi którzy będą zdolni takie coś zrobić na godnym poziomie można policzyć na palcach jednej ręki, a tych którzy zapewne wezmą udział w takiej bitwie można policzyć na palcach jednej ręki u kaleki bez kończyn górnych.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety masz rację, Buła. Chętnie bym w końcu nauczył się robić porządne twarze, ale chyba nie byłoby z kim konkurować.

Wiktor Suworow, Akwarium

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry