Prawidłowa odpowiedź to na 100% 5.
Kyro prosił o kolejną zagadkę, proszę bardzo. Mogę ich trochę zapodać, ale z góry mówię, że nie mam do nich odpowiedzi i nie mam czasu na kombinowanie, bo zaraz trzy kolosy.
Na Pewnej Dziwnej Planecie panują następujące obyczaje. Każdy skończony ciąg liter nazywany jest stroną. Książka to zaś na tej planecie nieskończony ciąg liter. Każda książka może zatem być podzielona na nieskończenie wiele stron. Na przykład książka: abababababab... może być przez wydawcę podzielona jako: a ba ba ba ba ba ba... lub jako ab ab ab ab... (i jeszcze na nieskończenie wiele innych sposobów).
Wielki Cenzor podzielił wszystkie możliwe strony (których jest oczywiście nieskończenie wiele) na ładne i brzydkie. Zarządził też, że każda wydawana książka ma mieć tę własność, że ma zawierać wyłącznie strony ładne lub wyłącznie strony brzydkie. Z jednym możliwym wyjątkiem - pierwsza strona może być odmienna od pozostałych, to znaczy brzydka, mimo że wszystkie inne są ładne, albo na odwrót.
Wydawcy martwią się tym zarządzeniem, obawiając się, że uniemożliwi ono wydanie wielu książek. Udowodnij, że martwią się niepotrzebnie: każda książka może być podzielona na strony zgodnie z dekretem Wielkiego Cenzora.