Gothic 5 31757 81

O temacie

Autor Czek0laada

Zaczęty 12.06.2012 roku

Wyświetleń 31757

Odpowiedzi 81

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Prawie jak polski rząd.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
O, to jest rozwój - w swojej piątej grze dodali minigierki i zmienili system rozwoju postaci. Istnieją ledwie kilkanaście lat, a tak poszli do przodu!

I pomyśleć, że to już było w Oblivionie, czy też w Skyrimie.  :lol2:

Комиссар RBT

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Gothic 5
#42 2012-06-26, 19:09(Ostatnia zmiana: 2012-06-26, 19:10)
Równie dobrze można narzekać na każdą inną crpg. One wszystkie są tak naprawdę tylko substytutami tego jak to powinno wyglądać. Choćby ostatni Skyrim - zajebisty świat a totalny brak polotu jeśli chodzi o postacie, spójność gry czy zróżnicowanie rozgrywki (70% gry to napierdalanie przez identycznie wyglądające podziemia i pokonywanie w kółko tych samych 2-4 potworów). Oczywiście i bez tego moim zdaniem gra jest świetna jednak czy faktycznie tak powinno to wyglądać? Być może minie następna dekada aż to wszystko stanie się realne, zacznie mieć ręce i nogi  a ludziom w końcu znudzą się kolejne gry dla niedorozwojów na zasadzie "nakurwiaj przycisk, by wspinać się po linie". Temu gatunkowi trzeba innowacji na miarę assasinss creed a nie kolejnych goticzków, tesów i odcinania kuponów od oklepanych bajek o smokach i orkach.

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Kiedyś gry były dla geeków, które potrafiły spędzać przed nimi całe dnie. Teraz gry są dla szarych mas, które chcą po prostu przez godzinkę po pracy czy szkole popykać w coś, więc wszystko jest skrajnie upraszczane.

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Drock

Gothic 5
#44 2012-06-26, 19:36(Ostatnia zmiana: 2012-06-26, 19:36)
Luke_Flamesword zgodzę się z tobą o grach ale to nie chodzi w tym tylko o szare masy, tylko też o zachód (Amerykanów), których rynek jest rozbudowany ale oni nie kupują trudnych gier, kiedyś ktoś mówił w wywiadach że gry trudniejsze po prostu wyrzucają za okno.

Sorry jeśli to offtop

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Nie, to internetowe mędrkowanie.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
No Amerykanie są kluczowym czynnikiem. Z tego co kojarzę to podobno kiedyś (lata 90' i wcześniej) z komputerów korzystały przede wszystkim bardziej osoby geekopodobne i ludzie, którzy spędzali czas przy graniu w gry komputerowe, a nie sporcie i innych popularnych zajęciach były raczej wyśmiewane i uważane za nerdów. Po za tym tego typu technologie nie były jeszcze tak powszechne w życiu ludzi, więc nie każdy interesował się używaniem kompa na co dzień.

Zmieniły się jednak trendy i teraz granie w gry nie jest obciachem wśród Amerykanów, więc ci masowo w gierki pykają (wiadomo że większość ludzi to osoby, które pozwalają sobie tylko na to, co jest powszechnie, społecznie akceptowane). Ilość graczy wzrosła dość istotnie, a rynek gier komputerowych stał się poważnym rynkiem, gdzie można zyskać dużo większe sumy niż kiedyś. Poszła też do przodu technologia, więc baaaaaaardzo wzrosły koszty stworzenia gry spełniającej ówczesne standardy, a co za tym idzie - tworzenie gier przestało być zwykłym przedsięwzięciem, gdzie można sobie pozwolić na odważniejsze eksperymenty czy celowanie w niszowe grupy docelowe, a stało się poważnym biznesem, gdzie operuje się grubą kasą.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Luke_Flamesword zgodzę się z tobą o grach ale to nie chodzi w tym tylko o szare masy, tylko też o zachód (Amerykanów), których rynek jest rozbudowany ale oni nie kupują trudnych gier, kiedyś ktoś mówił w wywiadach że gry trudniejsze po prostu wyrzucają za okno.

Sorry jeśli to offtop
Żaden offtop. Stwierdziłeś fakt. Taka prawda. Niedawno grając w Anno 2070 na multi z Niemcem, oraz Amerykanem zpytałem tego drugiego iż uważa, że amerykańskie gry są banalne. Sam przyznał racje. Widocznie trafiłem na typowego gracza, a nie gimbusa, który się cieszy, że przeszedł np. Arcanie, czy Harrego Pottera. Nawet niektórzy Amerykanie(mniejszość) przyznają, ich gry są za łatwe. Innym faktem jest to, iż tym bardziej skąpsza gra, tym tańsze koszty produkcji. Oczywiście dochodzą koszty na zabezpieczenia (które ludzie łamią w max. tydzień). Wrzucą jakieś bajery graficzne pod hasłem "rewolucja w grafice" i mają gotowy pretekst, żeby gre wartą 100 zł sprzedać za 200zł.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Złote Wrota

Gothic 5
#48 2012-06-27, 00:50(Ostatnia zmiana: 2012-06-27, 00:51)
Piszecie tak, jakby nie było na rynku prób wprowadzenia czegoś dojrzalszego. Moim zdaniem obie części Wiedźmina miały ciekawą fabułę, świetną grafikę i były grywalne.

PS: Nie za dużo stereotypów związanych z Amerykanami?

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2

Luk
DreamVader 2

Gothic 5
#49 2012-06-27, 11:02(Ostatnia zmiana: 2012-06-27, 11:03)
Są trzy amerykańśkie gry w które grałem i nie mogę ich wygrać: The sims, The sims 2, The sims 3. Nie mówię, że zawsze są, ale ciężko jest o trudną grę z ameryki. Skoro niektórzy amerykanie sami to przyznają, to nie jest już to stereotyp. Kiedyś były na dobrym poziomie, teraz już nie. Oczywiście można trafić na dobrą grę, ale rzadziej niż kiedyś.

Spoiler

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Że co? Przecież simsy 3 nie trzymają żadnego poziomu. Świat transwestytów napędzany słodziutkimi dodateczkami z Katy Perry, o to cała trójka. Czegoś równie ohydnego nie widziałem od dawna.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2

Luk
DreamVader 2

Gothic 5
#51 2012-06-27, 11:16(Ostatnia zmiana: 2012-06-27, 11:39)
Mowie, że niektóe gry są dobre, ale nie powiedziałem, że TS3. Temat na temat dobrych poruszyłem potem. Powiedziałem, że to jedna z nielicznych których nie przeszedłem. Nie kupowałem(i nie zamierzam) kupować nic co ma coś spólnego z tą "piosenkarką". Ja lubię grać w TS3, ale staram się robić ich świat jak najbardziej realnym(w miare możliwości)

Spoiler

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Gothic 5
#52 2012-06-27, 11:32(Ostatnia zmiana: 2012-06-27, 11:33)
No dobrze, to wybaczam, ale:
Nie kupywałem(i nie zamierzam) kupywać
Ooo, ja chciałem kupywać, ale mi nie wyszło bo jak do sklepu ja szłem to poślizgłem się na jezni. Strasznie ślizga była, a jaki wiater duł! Że też mojej duchówki z chałupy nie wywiało! Dobrze, żem ubrał swetr, bobym się zupełnie zaziębił.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
sorry. Często mylę się między "kupywać", a kupować

Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Hehe ale dyskusja zrobiła się z tego tematu :D  Ja tam też mówię najbardziej podoba mi się Gothic 1,2 NK gothic 3 to jest lipa a gorsza lipa to arcania. Tyle :D

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
Witaj dziecie archeologów, czyżby brat/kuzyn nadwornego archeologa? 1 i 2NK były dobre swego czasu, ale nie można żyć wiecznie jedną grą. Owszem są nowe gry i w niektóre też są warte zagrania, ale róbmy "jedynej słusznej serii na x lat". Można grać, ale lata świetności gothica już minęły.

Spoiler

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

Gothic 5
#56 2012-08-03, 23:28(Ostatnia zmiana: 2012-08-04, 16:56)
Witaj dziecie archeologów, czyżby brat/kuzyn nadwornego archeologa? 1 i 2NK były dobre swego czasu, ale nie można żyć wiecznie jedną grą. Owszem są nowe gry i w niektóre też są warte zagrania, ale róbmy "jedynej słusznej serii na x lat". Można grać, ale lata świetności gothica już minęły.
Kwestia czasu, jak wyjdzie dziedzictwo :naughty:

@down:
True :lol2:

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
Albo Returning PL :lol:

Spoiler

Płyniu

Płyniu

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Jeżeli Piranha Bytes będzie robić Gothica 5 to może być fajny,ale muszą zrobić kilka podstawowych rzeczy:
-musi być "stary" Bezimienny(oczywiście kierować "starym" bezi)
-muszą być WSZYSTKIE krainy z sagi(czyli 1,2,2NK i 3 bo 4 nie wliczam bo to chujostwo)np.Górnicza Dolina,CAŁA wyspa Khorinis,Myrtana itp.
-ciekawa fabuła
-Postacie ze wszystkich części sagi(oprócz 4)
-fajne bronie i zbroje
-Ciekawe zadania główne i poboczne
-niegrzeczne zabawy ;)
-ostateczne starcie(Bezi vs. Innos lub Bezi vs. Beliar)
Jak to będzie to gra może być spoko(min.7.5/10).

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie zgadzam się z twoim postem, Płyniu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry