Bitwa 6a: Fontanna 110704 267

O temacie

Autor KolegaZWojska

Zaczęty 27.11.2010 roku

Wyświetleń 110704

Odpowiedzi 267

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://ifotos.pl/galeria/waxe 670 trójkątów. 3 tekstury, 2 rendery, 1 screen siatki i 3 normalne.
Daję swoją pracę. To, czy ktoś jeszcze da swoją pracę, czy nie to już inna sprawa.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Bitwa 6a: Fontanna
#221 2011-04-17, 21:14(Ostatnia zmiana: 2011-04-17, 21:17)

630 tris, ledwo zaczęte. Fontanna miała być bardzo rozbudowana, z mnóstwem mis i spływów, rozbudowana w przód i w dół i z jeszcze kilkoma posągami. Niestety mi się nie chciało, w sumie zrobiłem tylko posąg a reszta to ledwo początek bazy.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Nie ma co tu ciągnąć, dziwne rzeczy się dzieją i czuję się po części za nie odpowiedzialny, bo mnie nie było. Ponieważ zbliża się okres, że będzie trochę wolnego proponuję żeby tym razem prawdziwie sprężyć poślady i zakończyć bitwę 3 maja. Ja się biorę do roboty tak czy owak. Jeśli do trzeciego w temacie dalej będą same kwadraty - cóż. I przy okazji ponawiam pytanie, kto bierze udział? (gotową pracę wyobrażam sobie jako taką na poziomie tego co zaprezentował Pan Buła http://ifotos.pl/img/4_hhnrsep.png i wszystko > od XD)

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Moja praca nie jest gotowa. To może z 50% pracy dopiero. Nie ma przecież tekstury w ogóle i to jest HP :D

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Nie ma co tu ciągnąć, dziwne rzeczy się dzieją i czuję się po części za nie odpowiedzialny, bo mnie nie było. Ponieważ zbliża się okres, że będzie trochę wolnego proponuję żeby tym razem prawdziwie sprężyć poślady i zakończyć bitwę 3 maja. Ja się biorę do roboty tak czy owak. Jeśli do trzeciego w temacie dalej będą same kwadraty - cóż. I przy okazji ponawiam pytanie, kto bierze udział? (gotową pracę wyobrażam sobie jako taką na poziomie tego co zaprezentował Pan Buła http://ifotos.pl/img/4_hhnrsep.png i wszystko > od XD)

hmm, może coś spróbuję sklecić... Oczywiście jeśli czasu styknie. Potrenowałbym sobie nieco sculpting i miałbym asseta do portfolio. Nie wiem, zobaczymy.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
(gotową pracę wyobrażam sobie jako taką na poziomie tego co zaprezentował Pan Buła http://ifotos.pl/img/4_hhnrsep.png i wszystko > od XD)
Mi się już nie chce. Czekam na następną bitwę.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Kruczek

Kruczek

Użytkownicy
posty169
Propsy31
  • Użytkownicy
Mam pytanie głosy będą mogli oddawać wszyscy czy tylko ci co wzięli udział w bitwie ?

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
wszyscy oczywiście, pooglądaj wcześniejsze ankiety.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Dzisiaj zUVmapowałem i oteksturowałem moją starą fontannę

Standardowo Diffuse, Normalka i Specularka.

Póki co to jest final, no chyba, że ktoś tu zapostuje coś na dalszym etapie niż "wczesny WIP", to wtedy może coś spróbuję poprawić.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
No i ładnie dokurwiłeś. Pokaż te mapy, chcę zobaczyć ambienta.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Masz na myśli Ambient Occlusiona czy Diffuse'a? AO trudno mi pokazać, bo xNormal mi ją błędnie wypalił i w efekcie musiałem mieszać w PSie kilka różnych wersji + samemu ręcznie robić fixy. Jak to wyglądało w PSie też nie pokażę bo mi się komp zresetował i wsiało mi plik w wersji PSD (teksturę robiłem trochę na pałę i ze świadomością, że jak skończę to już do tego nie wrócę, więc mi się nie chciało syfu robić zbędnymi plikami).

Mogę pokazać Diffuse'a, Normalkę i Speculara. Passów pomocniczych niestety nie.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ambient powinien być na diffuse, czyż nie?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
no jako najwyższa warstwa z blendingiem multiply/darken

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oh, bitwa trwa nadal :lol2:  Nie sądzicie, że to już najwyższy czas zrobić ankietę?

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
termin zgłaszania prac upływa za godzinę :>

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
no jako najwyższa warstwa z blendingiem multiply/darken
Dlatego poprosiłem o mapy :facepalm:

Mark Twain

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Dlatego poprosiłem o mapy :facepalm:
Ja rozumiem, żeby chcieć Diffuse#msg147170a ale AO? Co ciekawego w nim może być ciekawego, skoro mapa wypala się w przewidywalny sposób na podstawie modelu.

W każdym razie jeśli masz wystarczająco dobre oko, żeby wyczytać z diffuski co jest AO a co jest brudem, to dla ciebie wrzucę wszystkie mapy jak wrócę z uczelni.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie trzeba mieć dobrego oka, wcale a wcale. Ja nie mam.

Mark Twain

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!

Nic powalającego.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szacunek...

Wiktor Suworow, Akwarium

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry