Bitwa 6a: Fontanna 110205 267

O temacie

Autor KolegaZWojska

Zaczęty 27.11.2010 roku

Wyświetleń 110205

Odpowiedzi 267

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Będzie głosowanie? :lol2:
Przydałoby się  wreszcie :wink:

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
No spoko, tylko jeszcze raz zapytam, bo może nie doleciało... Kto   bierze   udział?

Jeśli o mnie chodzi to ja dalej chcę, ale znów z przyczyn nie zależnych ode mnie mi się że tak powiem odroczyło.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Bitwa 6a: Fontanna
#243 2011-05-04, 21:50(Ostatnia zmiana: 2011-05-04, 21:53)
No spoko, tylko jeszcze raz zapytam, bo może nie doleciało... Kto bierze udział?
Proponuję to rozwiązać na starych zasadach... do powiedzmy piątku wszyscy mają wysłać do kolegi PW ze swoją pracą, a ten zakłada ankietę umieszczając otrzymane materiały :ok:

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tga, obj, mtl?

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
linki. najlepiej z miniaturkami.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
A to skriniacze nie wystarczą? Ja mam całego shadera złożonego na UDK, mogę wysłać odpowiedni plik, ale otworzenie będzie wymagało posiadanie tego programu.

Popisuje się ciągle menda jedna...

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

#247 2011-05-04, 22:46(Ostatnia zmiana: 2011-05-04, 22:50)
toteż wszystkie modele zostaną wrzucone na tą samą scenę (tak czy siak na takich samych ustawieniach), by żaden nie wygrał ze względu na np. użyty shader, utworzony specjalnie na tą okazję. imo

myślałem że jak z instumentami, ale to chyba tylko na zakończenie tak było, mój błąd.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

#248 2011-05-04, 22:48(Ostatnia zmiana: 2011-05-04, 22:51)
A to skriniacze nie wystarczą? Ja mam całego shadera złożonego na UDK, mogę wysłać odpowiedni plik, ale otworzenie będzie wymagało posiadanie tego programu.
Oczywiście chodzi mi o linki do screenów i tekstur, tak żebym wiedział, które są wybrane / ostateczne.
np.

@up. Tamto to była tylko photosklejka z różnych silników.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Oczywiście chodzi mi o linki do screenów i tekstur, tak żebym wiedział, które są wybrane / ostateczne.
np.

ile tych screenów ma być wybranych?

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Zdaje się, że nie mam uprawnień do wysyłania PW :P

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
To napisz tutaj, przekopiuję, a jakiś modzik będzie mógł się pochwalić umiejętnościami sprzątacza.

Miałem się zbrusha naumieć ale chyba muszę go odłożyć na inną okazję, więc polecę standardowo.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
To napisz tutaj, przekopiuję, a jakiś modzik będzie mógł się pochwalić umiejętnościami sprzątacza.

Miałem się zbrusha naumieć ale chyba muszę go odłożyć na inną okazję, więc polecę standardowo.

Panie, panie! Już po terminie :D . Nie chcę znowu dostać pomimo tego, że jako jedyny oddałem pracę a zostałem pokonany przez spóźnialskich ;)

Co do sculptingu to Sculptris jest całkiem fajną, darmową aplikacją. Nie ma dużo ficzerów, ale jest bardzo wygodny dla początkujących, oraz posiada przewagę nad Zbrushem, Mudboxem polegającą na tym, że sam zagęszcza siatkę modelu w miejscu gdzie się aktualnie rzeźbi (nigdy nie ma problemów z subdivisionami, złymi gęstościami siatki w różnych miejscach)

Co do screenów to tutaj podrzucam:

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Mogę zrezygnować z uczestnictwa w ankiecie jeśli wolisz, tylko że wtedy będziesz sam na sam z Draconem co jest dość prekursorskie, nie wspominając już o niekonwencjonalnej długości trwania tej bitwy. Poza tym piątek ciągle trwa...

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!

mgr Fartuess

#255 2011-05-06, 13:13(Ostatnia zmiana: 2011-05-06, 13:14)
piątek piątkiem, ale to był termin podrzucania screenów. Termin oddawani prac był ponoć na 3 maja ;).

Ale spoko. Pracuj, pracuj. Jeśli się szybko wyrobisz to nie mam nic przeciwko :) . Tylko nie plagiatuj wszystkich moich pomysłów z teksturki ;)

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fart., nie marudź. Niech chłopak dokończy, bo mi też się nie widzi bitwa dwuosobowa ;)
Proponuję na blipie, albo gdzieś dać ogłoszenie o wysyłaniu prac Koledze na PW, bo swoje fontanny zrobiło jeszcze kilka osób, a nie wiem czy wysłali je na PW (oświećcie mnie) ;)

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

#257 2011-05-06, 22:55(Ostatnia zmiana: 2011-05-06, 23:21)
(oświećcie mnie)
wszyscy to zlali, zostaliśmy we trzech :/

edit: a tak btw http://i272.photobucket.com/albums/jj181/zksoftware/05.jpg

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znowu będę ostatni ze swoimi teksturkami =D

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
edit: a tak btw http://i272.photobucket.com/albums/jj181/zksoftware/05.jpg
Weź tak na potrzeby rendera/screena nałóż jakieś Radiosity albo Light Tracera, bo przy tym oświetleniu mało co widać i cały efekt się psuje.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry