Świadome śnienie 50408 198

O temacie

Autor

Zaczęty 6.11.2010 roku

Wyświetleń 50408

Odpowiedzi 198

sauron
  • Gość
Cytat: KolegaZWojska link=topic=11870.msg117560#msg117560#msg117560#msg117560 date=1289051978
Qwa, zachęciliście mnie

dużo tematów poruszonych w filmie dotyczących snów jest ciekawie przedstawionych, o ile kiedyś będą takie możliwości, świadomego snu to historia głównego bohatera może stać się faktem dla bardzo wielu ludzi którzy nie radzą sobie z rzeczywistością. naprawdę polecam.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
o ile kiedyś będą takie możliwości, świadomego snu

jest to możliwe i osiągalne zarówno naturalnie jak i przez stymulanty.

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
jest to możliwe i osiągalne zarówno naturalnie jak i przez stymulanty.                                      

dużo tematów poruszonych w filmie dotyczących snów jest ciekawie  przedstawionych, o ile kiedyś będą takie możliwości, świadomego snu to  historia głównego bohatera może stać się faktem dla bardzo wielu ludzi  którzy nie radzą sobie z rzeczywistością. naprawdę polecam.                                      

a co mi tam, raz się żyje:

oneironautyka: dwa razy w życiu do tego podchodziłem na zasadzie dłuższych ćwiczeń i pgólnej praktyki, wyniki były średnie, nie starczało zaparcia i dyscypliny. Zdarzało się na tyle rzadko, że po miesiącu, trzech jakoś rezygnowałem. Ale pamiętam, że w dzieciństwie LD przychodziło do mnie naturalnie i tylko dla tego poważnie zainteresowałem się tym w wieku późniejszym tym bardziej, kiedy jakoś 20 lat temu przez przypadek natknąłem się na publikacje na ten temat i dowiedziałem się, że zajmują się tym naukowcy.

są ćwiczenia i zasady które znam. Stosując się do nich, uzyskiwałem świadomy sen, ale szybko się urywał, nie raz potrafiłem w śnie zmienić "scenografię". Podekscytowanie jednak i zbytnia świadomość powodowała że się wybudzałem. Sen taki w moim przypadku nie trwał dłużej niż minutę, trzy... w każdym razie dawała energie w dniu a świadomość tego napawała mnie optymizmem.

Potwierdzam również, że są stymulanty, mam kumpla który się tym interesuje, aktualnie przebywa w stanach a tam mają jakieś gówno w sklepach, które on sobie bierze.

incepcje oglądałem i jest to jeden wielki poradnik na temat tego jak osiągnąć stan świadomego śnienia. Ździwiłem się oglądając ten film, ponieważ całą tą filozofie, założenia znałem od jakiś 20 lat, kiedy pierwszy raz sięgnąłem po książki Adama Bytofa.

dla zainteresowanych:

http://www.filmweb.pl/film/Ucieczka+w+sen-1984-96109
jeden z odcinków serialu Ed, traktuje strikte o tym problemie: Ed - sezon 3 odcinek 17 - Capitan Lucidity
ponadto, w piotrze i pawle, sprzedają gazetę "Sens" numer 10/25 październik opisuje szerzej ten temat

jak widać, tematem tym zaczynają interesować się szerzej i oficjalnej. Jeśli to się kiedyś rozwinie i rozpowszechni, zostaną nam dane narzędzia które pomogą nam w wielu dziedzinach życia. Począwszy od nauki przemawiania przed dużą publicznością, wyzbywania się kompleksów i nabywania śmiałości, poprzez rozwijanie rzemiosła bez kupywania drogich narzędzi w sklepach dla hobbistów a skończywszy na zwykłej chęci przeżycia czegoś niesamowitego bez starty zdrowia - latanie, kreowanie własnego świata do eksploracji itd itp.

od LD bardzo bliska droga do OBE, ale odradzam.
bonus: kurs:
https://www.youtube.com/watch?v=LeYQSK9Ngs0

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

Świadome śnienie
#3 2010-11-06, 16:51(Ostatnia zmiana: 2010-11-06, 16:54)
Może by tak osobny temat założyć do tego jak już, bo LD to bardzo ciekawy temat. Słyszałem o tym już kiedyś, nawet próbowałem coś z tym zrobić ale zawsze brakuję chęci i czasu, sam nawet nie potrafię zapamiętać żadnego snu (z kilkoma wyjątkami).

Sen to w ogóle jest bardzo ciekawa sprawa, uaktywnia się trzecię oko i wydziela duże ilości DMT, najbardziej zakazanego narkotyku na swiecie.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Trzecie oko stymulować można i bez śnienia. Kiedyś próbowałem, ale to dziwna sprawa, opierająca się pewnie po części na autosugestii, tak jak te całe i-dosery :D

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Świadome śnienie
#5 2010-11-06, 18:01(Ostatnia zmiana: 2010-11-06, 18:01)
LD miałem kilka razy, ale zawsze krótko bo jak się orientowałem to przychodziło mi do głowy zrobić coś głupiego i się budziłem. OBE - raz (o ile) po zażyciu odpowiednich emmm... ziół na prawdę przez chwilę miałem realne poczucie wyjścia z ciała. Później próbowałem to odtworzyć ale nie wyszło.

Znalazłem na wiki, że jednym z filmów traktujących o LD była Zagubiona Autostrada. Oglądał ktoś? Jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi o co w tym filmie chodzi?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
ale z was idioci. ja do świadomego śnienia nie potrzebuję żadnych ćwiczeń, kładę się spać, myślę że sen ma być świadomy i jest. tyle :D

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Świadome śnienie
#7 2010-11-06, 18:12(Ostatnia zmiana: 2010-11-06, 18:23)
Temat był już gdzieś poruszany, sam coś pisałem (może w kantynie) dlatego wydzielam i poszukam innych pokrewnych postów to dołączę.

//edit:
HELP, wyszukiwarka forumowa ani Google nic nie znajdują, a jestem pewien że było to poruszane.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
OBE, ale odradzam.

dlaczego?

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Kolejny podpunkt dlaczego lubię to forum:

Offtop jest zmartwieniem administracji, a nie użytkowników. Jeśli userzy odbiegają od tematu, zadaniem administracji jest rozdzielenie wątków.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
dodajmy do tego realny punkt:
10.1 Administratorzy i Moderatorzy mają pełną dowolność w interpretacji regulaminu
i masz to samo co było :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
czemu nie ma tu mojego posta?

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Podpunkt dlaczego można forum nie lubić:

Od niedawna obserwuje się wzmożone działanie tajemniczego cenzora, którego działania dotknęły głównie Elvansa.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
bo ja straciłem moda. gdybym miał, przywracałbym posty

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Kiedyś mi się to udawało, ale teraz...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Świadome śnienie
#15 2010-11-06, 21:23(Ostatnia zmiana: 2010-11-06, 21:23)
Sen to w ogóle jest bardzo ciekawa sprawa, uaktywnia się trzecię oko i wydziela duże ilości DMT, najbardziej zakazanego narkotyku na swiecie.
Boże drogi, do tej pory myślałem że szałwia czy LSD to jest coś niesamowitego ale jak poczytałem o tym DMT to zostałem ROZJEBANY. To jest absolutnie szokujące i zdaje się nieść racjonalne wytłumaczenie pod fenomeny typu religia, wymyślanie bóstw czy zjawiska paranormalne. Aż nie jestem sobie w stanie wyobrazić co muszą czuć i postrzegać ludzie po zażyciu tej substancji. To jedynie pokazuje jakie gówno wie przeciętny zjadacz chleba, wie jedynie gdzie jest krzyż, kto to komor i co zostało znowu nieudolnie spierdolone a całe życie koncentruje się na sraniu i jedzeniu i wycieczki na majorke za 2 tyś zł bez nawet cienia świadomości, że może istnieć coś tak niesamowitego. Może to głupie ale nic mnie tak nie rozjebało od chyba paru lat i wiele dałbym za możliwość zażycia Dimetylotryptaminy.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Świadome śnienie
#16 2010-11-06, 21:31(Ostatnia zmiana: 2010-11-06, 21:33)
Cytat: Thoro link=topic=11870.msg117618#msg117618#msg117618#msg117618 date=1289074995
Może to głupie ale nic mnie tak nie rozjebało od chyba paru lat i wiele dałbym za możliwość zażycia Dimetylotryptaminy.
Też czytałem i poczułem się lekko rozjebany. Przeciętny zjadacz chleba pewnie dlatego nic o tym nie wie bo to dla jego dobra, sam pomyślałem "qrwa, trzeba spróbować tego gówna". Dlatego słuchaj się co Faust powiedział, że nigdy nie będziesz tak szczęśliwy jak wtedy kiedy będziesz kompletnie ślepy. Nie interesuj się bo wiedza i chęć doświadczalnego poznania prowadzi do nieszczęścia. Tylko będąc idiotą będziesz naprawdę szczęśliwy.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Taka najwyraźniej prawda. Jesteśmy debilami, wydaje nam się że nasza inteligencja to szczyt poznania a tak naprawdę wokół nas jest masa rzeczy, zjawisk o których nawet nie śmiemy w swojej głupocie przypuszczać, że istnieją i mówię tu zarówno o rzeczach materialnych jak i tych tak abstrakcyjnych i dziwnych od wszystkiego co znamy, że daleko wykraczających poza logikę, wyobrażenie i racjonalizm człowieka współczesnego. Taki ateizm jest zapewne głupotą ale i również obecnie najlepszą drogą, błogosławieństwem, bo pozwala myśleć niezależnie i nieskrępowanie od jakichś prymitywnych fałszywych wierzeń, które zapewne jak na ironie również mają swe korzenie u podstaw różnych substancji psychoaktywnych, podobnie jak z niczego nie powstała mitologia, kultura lat 60 i ruch new age.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Może to głupie ale nic mnie tak nie rozjebało od chyba paru lat i wiele dałbym za możliwość zażycia Dimetylotryptaminy.
Jak znajdziesz źródło to dajesz cynk :D  mógłbym nawet pojechać do Chełma żeby \tego zakosztować co już samo w sobie świadczy wiele o mojej determinacji.

https://www.youtube.com/watch?v=WAjOGaEImF8

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Świadome śnienie
#19 2010-11-06, 22:06(Ostatnia zmiana: 2010-11-06, 22:07)
Widziałem dziś ten film powyżej. To jakiś ćpuński bełkot - ŁOJEZU NIEOGLĄDAJCIE BO ZŁO I SZATAN!!11
A tak na poważnie to jeśli czegoś chcesz się dowiedzieć czegoś interesującego a przy tym rzeczowego to zapraszam na hyperreal a zwłaszcza na forum, bo tak zarówno o DMT jak i tysiącach innych substancji psychoaktywnych masz prawdziwe kompendium. Lepszej skarbnicy wiedzy w języku polskim o tej bezbożnej i szatańskiej dziedzinie w internecie nie uraczysz.

Ps; Do Chełma to mogę co najwyżej zaprosić na soczyste topki odmian wielu ale to już raczej za rok bo jestem chamem bezbożnikiem  :pokerface:

0 użytkowników
Do góry