Wielka Wojna 57361 195

Ankieta

Ocena

1
2 (3.2%)
2
9 (14.3%)
3
17 (27%)
4
18 (28.6%)
5
7 (11.1%)
6
10 (15.9%)

Głosów w sumie: 60

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 22.08.2010 roku

Wyświetleń 57361

Odpowiedzi 195

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Wielka Wojna
#20 2010-08-24, 21:48(Ostatnia zmiana: 2010-08-24, 21:51)
Już dodane. Nawet fajnie prezentuje się ten cyklop :lol:  Podoba się mi nawet :D

EDIT

Jak to się ma w praktyce? Oczywiście losowe questy, raz dostaniemy zadanie z kradzieżą w magazynie od kogoś, w trakcie innej gry możemy dostać zadanie z szpiegiem w obozie. Ale to nie było by tak innowacyjne, gdyby nie to, że same questy mają losowy przebieg i zakończenie.
Ta losowość może być fajna. Kiedyś napisałem do ZW takie losowe zadanie i mam nadzieję, że ostatecznie się pojawi w modzie.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Cytat: Avallach link=topic=11212.msg108392#msg108392#msg108392#msg108392 date=1282661721
Głosowania na fabułę nie będzie, jako że startują gry gdzie ma ona bardzo różną funkcję/znaczenie.
Głosowania fabuły nie będzie bo to logiczne, o fabule można rozmawiać po przejściu moda, a nie po przeczytaniu kilku linijek tekstu.

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy

Maximus

Wielka Wojna
#22 2010-08-24, 22:02(Ostatnia zmiana: 2010-08-24, 22:10)
Cytat: Adanos link=topic=11212.msg108469#msg108469#msg108469#msg108469 date=1282679306
Już dodane. Nawet fajnie prezentuje się ten cyklop :lol:  Podoba się mi nawet :D

EDIT

Ta losowość może być fajna. Kiedyś napisałem do ZW takie losowe zadanie i mam nadzieję, że ostatecznie się pojawi w modzie.

Pierwsza pozytywna opinia :) . Dzięki, losowość ogólnie prezentuje się fajnie, chodź z samego początku nie byłem do tego przekonany, to chwila gry i już byłem za :) . Jeszcze raz dzięki za wrzucenie!

Cytat: Buła link=topic=11212.msg108470#msg108470#msg108469#msg108469 date=1282679454
Głosowania fabuły nie będzie bo to logiczne, o fabule można rozmawiać po przejściu moda, a nie po przeczytaniu kilku linijek tekstu.

Tak, ale Serail pisał, że będzie nowa kategoria : Najbardziej innowacyjna fabuła, i skoro jest podział screenowy na kategorie (Gothic, Mount & Blade, Others [chyba tak, ale głowy nie dam]), to można dać taki sam podział ze względu na fabułę :) .

Cytat: Avallach link=topic=11212.msg108442#msg108442#msg108469#msg108469 date=1282675296
Nie wiem jak w fullu, ale w demo napchaliście pełno tzw tick-tocków, czyli odpalających się co krótki odcinek czasu aktywatorów skryptów. Żeby zobaczyć jaki to ma wpływ na wydajność, proponuję kiedyś odpalić zSpy z włączonymi wszystkimi logami. Program ledwo nadąża z odświeżaniem ciągle przewijającej się listy tych wszystkich triggerów. Ja sam nie używam ich nigdy, prawie zawsze można znaleźć inną metodę, ale jak już trzeba, powinno się je ograniczać do jednego na świat i z rozsądnym intervalem.

Gadałem z Xardasem, w pełnej wersji jak i w demie świątecznym jest tak jak mówiłeś, jeden na świat.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Wielka Wojna
#23 2010-08-25, 15:58(Ostatnia zmiana: 2010-08-25, 16:18)
Skrzydła smoka, 2 metrowe pajęczyny i inne pierduty to właśnie jest klimat GWW, klimat RRPG, wy idziecie sobie klimatem Gothica i wam tego nie bronimy, róbta co chceta, u nas klimat jest bajkowy, starodawny, tak by gracz nie czuł się jak w grze przyszłości, tylko stare dobre czasy z różnymi innowacjami.

Nie ma to jak dorabianie ideologii do zwykłej wsi. I like it!

klimat GWW, klimat RRPG

Znasz jeszcze jakieś synonimy słowa gówno?

starodawny

Co jest "starodawnego" w mieczu, który wygląda jak nożyczki? Skrzydła smoka przyczepione do pleców nie wiedzieć po o i w jakim celu mam rozumieć też są "starodawne"? Ja Cię bardzo przepraszam, ale to nie jest starodawne tylko bezdyskusyjnie tandetne i beznadziejne i powtarza Wam to każdy rozsądny człowiek, który ma trochę więcej w głowie niż 12 letnie dzieciaki z Waszego forum. Właśnie dlatego nie ma Was już na theModders, bo xardas nie mógł zdzierżyć jak wszyscy śmieją się z jego "klimatów rrpg", toteż musieliście sobie znaleźć nowe audytorium, gdzie wszystko będzie po Waszej myśli a resztę będzie można usnąć, zbanować bo u nas to niestety nie przechodziło. Róbcie sobie co chcecie, droga wolna ale proszę nie dorabiajcie do gówna jakiejś specjalnej filozofii, bo to tak jakby mówić, że wiejskie kapele są pośmiewiskiem bo są "zbyt ambitne" jak na nasze czasy.

ale to wy go tak zraziliście, że teraz jak tylko widzi kogoś z TM to od razu banuje, nawet jakby wypisywał, że GWW to najlepszy mod na świecie itp.

Tak! To w końcu nasza wina, że teoretycznie dorosły człowiek zachowuje się jak 9 letnia dziewczynka, której zabiera się zabawki. To nasza wina, że ktoś nie potrafi funkcjonować w grupie, gdzie nie koniecznie wszyscy będą słali ochy i achy gdy zobaczą byle gówno. Co jest jeszcze naszą winą? Może daremna jakość Waszego moda to też nasza wina?

Ale za to wiń Xardasa, nie całą grupę i nie moda. Przede wszystkim nie zrażaj się do moda jeśli zawiniła jedna osoba.

Jesteście grupą więc zdaj sobie sprawe, że ta jest na tyle mocna co jej najsłabsze ogniwo. To nie mój a Wasz problem, że xardas nie umie funkcjonować na normalnym forum a zamiast konstruktywnej krytyki jedyne czego oczekuje to bandy dzieciaków, które podnieca byle gówno typu skrzydła smoka czy miecz z dwoma ostrzami :facepalm: .

wątpię czy nasze screeny przedstawiają tandetę

To już pozostaw do oceny widzów.

Może cię to rajcuje, ale mnie nie bardzo.

Mnie natomiast nie "rajcuje", gdy po raz kolejny robicie problem z tego, że komuś się zwyczajnie Wasza praca nie podoba a co więcej, ma godność o tym mówić. Gdybyś nie dostrzegł to jest theModders, Dzień Screena a nie wasze "obiektywne" forum, gdzie średnia wieku oscyluje wokół lat 13, gdzie największe gówno spotka się z falą owacji na stojąco lub zwyczajnie zostanie wycięte przez sfrustrowanego xardaska.

A jak już chcesz nas krytykować, to chociaż mów za co, podawaj przykłady, linki do screenów itp.

Przecież wszystko napisałem. Miecz-nożyce, skrzydła smoka, 2 metrowe pajęczyny, konie parówki i wiele wiele innych są zdecydowanie niefajne. Ja jak i lwia część społeczności tego forum mówi o tym od conajmniej kilku lat, czego ty więc oczekujesz? Mamy założyć komitet, zrobić oficjalną listę tego co jest w modzie beznadziejne i wysłać Wam to poleconym?

Alaris

Alaris

Użytkownicy
posty0
  • Użytkownicy
Hmmm... Gdyby nie ta ramka, gdyby nie te skrzydła, gdyby nie wszędobylskie błyski to dałbym 3, bo ten drzewiasty stworek nawet miły dla oka. Niemniej jednak wyżej wymienione rzeczy, niszczą cały obraz moda. Wszystko to według mnie zasługuje na 2.

Modding i całość realizacji twórczej człowieka to w mojej opinii tworzenie nowej jakości. Tu tworzone jest coś nowego, no ale z ta jakością, no nie jest najlepiej.

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy

Maximus

Wielka Wojna
#25 2010-08-25, 16:45(Ostatnia zmiana: 2010-08-25, 16:48)
Tylko ty zachowujesz się tu jak małe dziecko i robisz wieś. Takimi oto postami jak wyżej. Rozumiem trudne dzieciństwo i te sprawy, ale nie wyżywaj się za to na innych i to na publicznym forum. Nazywasz GWW gównem, co jest raczej niemożliwe do stwierdzenia po obecnych screenach, bo nawet jak wychodzi źle, to wiele osób się stara i pracuje wiele godzin, ale oczywiście, jeden Thoro jest pępkiem świata i jego mod musi być najlepszy, nie toleruje innych, albo udaje, że toleruje, ale w środku go zżera, że to nie on jest w centrum wydarzeń. Pajęczyny jak pajęczyny, jak jesteś aż takim no-lifem, że w życiu pajęczyn nie widziałeś, to przynajmniej nie zwalaj tego na nas. Większy pająk = większe pajęczyny, nadążasz? Skrzydła może i nie wyszły, ale jest czas na poprawki, poza tym jak wg. ciebie inaczej ukazać smoczą zbroję hm? Koń to już melodia przeszłości. Model i animacja przeszły i przejdą zamianę, więc się nie gorączkuj tak. A co do miecza to widzę, że nie zrozumiałeś przeznaczenia jego wyglądu, no ale trudno się dziwić. 2 ostrza po to by zadać rany w 2 miejscach, ciało ludzkie to nie manekin wypchany puchem, gdziekolwiek walniesz ten sam efekt, z jednym ostrzem mógłbyś zadać obrażenia w jedno miejsce, np. w lewę płuco, 2 ostrzami można przebić 2 płuca za jednym zamachem, lub inne narządy, co raczej zwiększa zadane obrażenia. Poza tym rowek, który tworzą 2 ostrza jest idealny do zablokowania miecza przeciwnika bez obracania swojego ostrza. To tyle ze spraw tego miecza. Ale rozumiem, że lepiej jest zrobić pierwszy lepszy mieczyk, dodać parę pfx'ów, efekty czarów (co swoją drogą może zrobić każdy średnio zaawansowany modder) i podniecać się, że to największa innowacja w modzie i robić filmiki dla jednego mieczyka. Hah, to ci dopiero. Nasz mod to gówno? To czemu wasze screeny prezentują żałosny poziom? Puste nieovobowane lokacje. Domek, a wokół niego sama ziemia. Wyjdź sobie do lasu, albo chociaż przed dom i popatrz na ziemię. Nie licząc trawy, która powinna ją porastać, to wg. mnie znajdują się tam kamienie, różne przedmioty zgubione przez ludzi czy choćby krzaki, roślinki, lub zioła (czyli w grze itemy, które da się podnieść). U was to totalny null. Zedytowaliście świat w 3D, a zaniedbaliście vobowanie. Szpanujecie grafiką i efektami, a przechadzając się po nowych miejscach widać tylko gołą ziemię. To dopiero kabaret.

Pewnie, w na waszym forum są sami dorośli umysłowo ludzie. Ale fan boyów, którzy uważają, że CZ to najlepszy mod na świecie, a zapytani o uzasadnienie odpowiadają "bo tak", którzy nie mają kultury osobistej, nie potrafią poprawnie pisać po polsku, nie znają zasad interpunkcji i ortografii, i potrafią zalać cię falą spamu to już nie wymieniłeś. I naprawdę, jeśli to są dorośli ludzie, to współczuję ich otoczeniu. Na naszym forum może nie ma dorosłych, są 15, 16, 17 latkowie. Zdarzają się młodsi. Jeszcze ani razu się nie zdarzyło, by ktoś napisał jakiegoś posta na poziomie podstawówki, podobnie jest z ortografią i interpunkcją. Ale pewnie, lepiej nie mieć zielonego pojęcia o niczym i krytykować, tak jest najłatwiej. Ładny przykład Thoro dajesz, dorosły mężczyzna, a pisze banialuki i wredne rzeczy raz po raz. I kto tu zachowuje się jak dziecko? Xardas, który zamiast się z wami kłócić, wolał odejść, czy ty, który zamiast zakopać wojenny topór próbujesz wyeliminować znienawidzoną konkurencję, nie próbując nawet wybaczyć. I błagam, nie odpisuj już w tym temacie, jak chcesz się pokłócić to gdzie indziej, bo naprawdę syf tu się robi.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Wielka Wojna
#26 2010-08-25, 16:48(Ostatnia zmiana: 2010-08-25, 16:49)
Modding i całość realizacji twórczej człowieka to w mojej opinii tworzenie nowej jakości. Tu tworzone jest coś nowego, no ale z ta jakością, no nie jest najlepiej.

Trafiłeś w dziesiątkę! Nie da się zaprzeczyć, że xardas to zdolny i wytrwały modder. Szkoda jedynie, że zamiast robić coś naprawdę dobrego skupia się na czymś co jest totalnym nieporozumieniem a do tego nie potrafi zdzierżyć opinii nieprzychylnych temu "dziełu".

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

Wielka Wojna
#27 2010-08-25, 16:58(Ostatnia zmiana: 2010-08-25, 17:00)
A co do miecza to widzę, że nie zrozumiałeś przeznaczenia jego wyglądu, no ale trudno się dziwić. 2 ostrza po to by zadać rany w 2 miejscach, ciało ludzkie to nie manekin wypchany puchem, gdziekolwiek walniesz ten sam efekt, z jednym ostrzem mógłbyś zadać obrażenia w jedno miejsce, np. w lewę płuco, 2 ostrzami można przebić 2 płuca za jednym zamachem, lub inne narządy, co raczej zwiększa zadane obrażenia. Poza tym rowek, który tworzą 2 ostrza jest idealny do zablokowania miecza przeciwnika bez obracania swojego ostrza
Rozumiem, że KAŻDY z tych aspektów które wymieniłeś wyżej zostanie zaimplementowany w grze , ze wszystkimi animacjami, rozróżnianiem ciosów w płuco i obok płuca i nie będzie zniżało się do poziomu mashowania LPM + góra w celu zbicia HP przeciwnika do 0? Bo wtedy ta argumentacja byłaby przecież bezsensowna i wzięta z dupy. Ale to niemożliwe, prawda? :)

Zapomniałbym - kwestia opływowości i wyważenia miecza również będzie zaimplementowana?

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Cytat: Thoro link=topic=11212.msg108601#msg108601#msg108601#msg108601 date=1282747737
Trafiłeś w dziesiątkę! Nie da się zaprzeczyć, że xardas to zdolny i wytrwały modder. Szkoda jedynie, że zamiast robić coś naprawdę dobrego skupia się na czymś co jest totalnym nieporozumieniem a do tego nie potrafi zdzierżyć opinii nieprzychylnych temu "dziełu".

Xardas robi to co było w jego zamiarze od samego początku. Trudno by ktokolwiek spoza grupy mógł wpłynąć na to co było zaplanowane już dawno. Poza tym nie możesz nazwać gównem, tandetę czy jakie tam masz słowa w swoim bogatym słowniku moda, na którym pracowało kilka osób niezliczoną ilość godzin. Żałosne z twojej strony jest to, że chodź są gorsze graficznie mody, to i tak tylko GWW będzie dla ciebie gównem. I po co wklejacie te opisy, że grafika nie jest dla was najważniejsza, jak potem i tak obniżacie ocenę za grafikę? Po prostu brak słów czasami...

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Wielka Wojna
#29 2010-08-25, 17:00(Ostatnia zmiana: 2010-08-25, 17:02)
Skrzydła może i nie wyszły, ale jest czas na poprawki, poza tym jak wg. ciebie inaczej ukazać smoczą zbroję hm?
Chociażby dodając na jej powierzchni smocze łuski, dać materiał ze smoczych kości, nie wiem. Na pewno nie przez dodanie miniaturowych skrzydełek na poziomie dupy.

. 2 ostrza po to by zadać rany w 2 miejscach, ciało ludzkie to nie manekin wypchany puchem, gdziekolwiek walniesz ten sam efekt, z jednym ostrzem mógłbyś zadać obrażenia w jedno miejsce, np. w lewę płuco, 2 ostrzami można przebić 2 płuca za jednym zamachem, lub inne narządy, co raczej zwiększa zadane obrażenia. Poza tym rowek, który tworzą 2 ostrza jest idealny do zablokowania miecza przeciwnika bez obracania swojego ostrza. To tyle ze spraw tego miecza
Nie sądzisz, że gdybyś miał rację, to w średniowieczu miecze z dwoma ostrzami byłyby dość popularne?

U was to totalny null. Zedytowaliście świat w 3D, a zaniedbaliście vobowanie. Szpanujecie grafiką i efektami, a przechadzając się po nowych miejscach widać tylko gołą ziemię. To dopiero kabaret.
Niestety, na screenach zaprezentowanych przez Was wygląda to gorzej. Gdzie ta wspaniała trawa?

Ale fan boyów, którzy uważają, że CZ to najlepszy mod na świecie, a zapytani o uzasadnienie odpowiadają "bo tak", którzy nie mają kultury osobistej, nie potrafią poprawnie pisać po polsku, nie znają zasad interpunkcji i ortografii, i potrafią zalać cię falą spamu to już nie wymieniłeś.
Przepraszam bardzo, ale kiedy wszedłem na Wasze forum i skrytykowałem GWW, to właśnie Wasi ludzie w ten sposób reagowali.

Jeszcze ani razu się nie zdarzyło, by ktoś napisał jakiegoś posta na poziomie podstawówki, podobnie jest z ortografią i interpunkcją
Akurat kiedy ostatni raz zaglądałem na Wasze forum, takie zjawisko było dość powszechne.

Poza tym nie możesz nazwać gównem, tandetę czy jakie tam masz słowa w swoim bogatym słowniku moda, na którym pracowało kilka osób niezliczoną ilość godzin.
Czemu?

I po co wklejacie te opisy, że grafika nie jest dla was najważniejsza, jak potem i tak obniżacie ocenę za grafikę? Po prostu brak słów czasami...
Spójrz na mój opis. Naprawdę myślisz, że czuwam przed tronem JKP?

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
[quote author=Vierzba link=topic=11212.msg108607#msg108607#msg108607#msg108607 date=1282748446 góra w celu zbicia HP przeciwnika do 0? Bo wtedy ta argumentacja byłaby przecież bezsensowna i wzięta z dupy. Ale to niemożliwe, prawda? :)
[/quote]

Niee, będzie to zrobione na statystykach i losowości, oczywiście. Ale skoro dla was szczypta realności jest
bezsensowna i wzięta z dupy
to krzyż na drogę.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Zapomniałbym - kwestia opływowości i wyważenia miecza również będzie zaimplementowana?
Podbiłem sam siebie, bo mogłeś tego nie zauważyć. To przecież jest równie realne.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Niee, będzie to zrobione na statystykach i losowości, oczywiście.
Nie wiem czy kiedykolwiek biłeś się z kimś, ale to, czy uderzysz kogoś w mordę, klatę, czy też w nogę, nie jest kwestią losową.

Niee, będzie to zrobione na statystykach i losowości, oczywiście. Ale skoro dla was szczypta realności jest
Właśnie o to chodzi, że Wasz mod nie jest w żaden sposób realistyczny. Lub jak wolisz - realny.

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy

Maximus

Wielka Wojna
#33 2010-08-25, 17:06(Ostatnia zmiana: 2010-08-25, 17:10)
Cytat: Sam Ogrodnik link=topic=11212.msg108610#msg108610#msg108610#msg108610 date=1282748433
Chociażby dodając na jej powierzchni smocze łuski, dać materiał ze smoczych kości, nie wiem. Na pewno nie przez dodanie miniaturowych skrzydełek na poziomie dupy.
Pomyślimy nad tym.

Nie sądzisz, że gdybyś miał rację, to w średniowieczu miecze z dwoma ostrzami byłyby dość popularne?
Może, nie wiem, ale nie musicie każdej nowej rzeczy wyzywać od gówna.

Niestety, na screenach zaprezentowanych przez Was wygląda to gorzej. Gdzie ta wspaniała trawa?
Mówmy o screenach z 2010 roku, wcześniejsze są nieważne, jak tylko trochę temat się uspokoi wrzucę parę tych screenów na potwierdzenie moich słów.

Przepraszam bardzo, ale kiedy wszedłem na Wasze forum i skrytykowałem GWW, to właśnie Wasi ludzie w ten sposób reagowali.
Dziwisz się? Przychodzicie, wyzywacie nas od najgorszych, zakładacie tematy w stylu "Xardas to dupa" "GWW TO GÓWNO!!!1111 666 ;d  ;) :D  :P :(" itp. a potem "oj dziwne, ktoś mnie przezwał". Mówiłem o chwili gdzie nie roi się od masy neokidów, które Thoro nazwał "dorosłymi ludźmi".

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Cytat: Sam Ogrodnik link=topic=11212.msg108615#msg108615#msg108615#msg108615 date=1282748717
Nie wiem czy kiedykolwiek biłeś się z kimś, ale to, czy uderzysz kogoś w mordę, klatę, czy też w nogę, nie jest kwestią losową.
Taa, to spróbuj to zrobić w Gothicu, powodzenia. To czy kogoś uderzysz, zależy od twoich umiejętności, jego obrony i oczywiście przyczyn losowych, takich jak poślizgnięcie się czy po prostu szczęśliwe odsunięcie głowy przeciwnika w miejsce gdzie celowałeś :) .
Właśnie o to chodzi, że Wasz mod nie jest w żaden sposób realistyczny. Lub jak wolisz - realny.

Właśnie dlatego jest ten miecz... grrr wiedziałem, że zaraz ktoś to napisze, po prostu wiedziałem. Staramy się chociaż w kilku % zrobić realistykę, ale oczywiście musicie wszystko krytykować.

PS : NIE, NIE PISZCIE CO JEST REALISTYCZNE A CO NIE, nie mam zamiaru dalej się z wami kłócić.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Może, nie wiem, ale nie musicie każdej nowej rzeczy wyzywać od gówna.
Ja nie wyzywam.

Mówmy o screenach z 2010 roku, wcześniejsze są nieważne, jak tylko trochę temat się uspokoi wrzucę parę tych screenów na potwierdzenie moich słów.
To dobrze. Co do trawy - to akurat nie jest problem, bo wykonanie jej jest czymś banalnym. A dodanie kwestią czasu. Sądzę, że w Czasie Zapłaty nie chcieli dodać zieleni, bo po prostu stary Gothic mógłby za często się crashować.

Dziwisz się? Przychodzicie, wyzywacie nas od najgorszych, zakładacie tematy w stylu "Xardas to dupa" "GWW TO GÓWNO!!!1111 666  ;)  :P :(" itp. a potem "oj dziwne, ktoś mnie przezwał". Mówię o chwili gdzie nie roi się od masy neokidów, które Thoro nazwał "dorosłymi ludźmi".
Nie spotkałem się z taką postawą, jednak widziałem posty inne, zawierające merytoryczną krytykę, z której Xardas mógłby wiele wyciągnąć. Niestety, po kilku minutach znikały. Razem z właścicielami kont.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Taa, to spróbuj to zrobić w Gothicu, powodzenia.
Nie rozumiem podejścia. I nie widzę powodu, dla którego miałbym się bawić w Gothicu.

Właśnie dlatego jest ten miecz... grrr wiedziałem, że zaraz ktoś to napisze, po prostu wiedziałem.
To oznacza, że miałem rację i sam to spostrzegłeś.

Staramy się chociaż w kilku % zrobić realistykę, ale oczywiście musicie wszystko krytykować.
Powinieneś się cieszyć. Jeśli staracie się zrobić realistyczną modyfikację, a ludzie mówią Wam, co nie jest realistyczne, możecie to poprawić. Thoro wyraża się wobec Was wulgarnie, jednak mimo wszystko powinniście schować dumę do kieszeni i zwyczajnie to przemyśleć. Dzięki temu Wasza modyfikacja będzie po prostu lepsza.

PS : NIE, NIE PISZCIE CO JEST REALISTYCZNE A CO NIE
Od tego jest forum, aby ludzie wyrazili swoje zdanie.

nie mam zamiaru dalej się z wami kłócić.
To nie jest kłótnia, a dyskusja. Dyskusja nie zawsze musi być czymś miłym dla rozmawiających, aczkolwiek takowa niekoniecznie jest kłótnią.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Wielka Wojna
#37 2010-08-25, 17:15(Ostatnia zmiana: 2010-08-25, 17:20)
2 ostrza po to by zadać rany w 2 miejscach, ciało ludzkie to nie manekin wypchany puchem, gdziekolwiek walniesz ten sam efekt, z jednym ostrzem mógłbyś zadać obrażenia w jedno miejsce, np. w lewę płuco, 2 ostrzami można przebić 2 płuca za jednym zamachem, lub inne narządy, co raczej zwiększa zadane obrażenia.
Nie, nie, nie. Naprawdę proponuję chociaż pobieżnie przyjrzeć się historii i działaniu broni białych. Coś takiego byłoby ciężkie, nieporęczne i nieaerodynamiczne. Wykonywane pchnięcia (zresztą mieczami zadawało się raczej cięcia, w przeciwieństwie do rapierów/szpad) zamiast ranić dwa miejsca naraz, byłyby podwójnie słabsze i mniej zabójcze, bo ta sama siła byłaby rozkładana na większą powierzchnię.

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Powiem ci, że tą "metoryczną krytykę" pisali tylko ważniejsi userzy na tym forum, pamiętam jedynie dobrze argumentującego Zdunka, a reszta osób o dziwnych nickach, które nawet nie argumentowały, tylko zakładali tematy i pisali posty takie jak podałem przykład wyżej to po prostu zwykłe dzieci były. I Xar był tak wkurzony, że banował każdego nowego usera w ten dzień zanim zdążył coś napisać, ale nie miejcie do niego oto pretensji, bo wiele osób o słabych nerwach by tak zareagowało.

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy

Maximus

Wielka Wojna
#39 2010-08-25, 17:20(Ostatnia zmiana: 2010-08-25, 17:30)
Cytat: Avallach link=topic=11212.msg108624#msg108624#msg108624#msg108624 date=1282749335
Nie, nie, nie. Naprawdę proponuję chociaż pobieżnie przyjrzeć się historii i działaniu broni białych. Coś takiego byłoby ciężkie, nieporęczne i nieaerodynamiczne. Wykonywane pchnięcia (a takimi mieczami zadawało się raczej cięcia, nie pchnięcia) zamiast ranić dwa miejsca naraz, byłyby podwójnie słabsze i mniej zabójcze, bo ta sama siła byłaby rozkładana na większą powierzchnię.

Możliwe, niestety ani z działaniem, ani z historią broni białych nie miałem dużej styczności, dlatego też mówię ci to co wg. mnie można wyciągnąć na logikę. Prawdopodobnie masz rację, ale chodź wykonanie długo nie zajmowało, to zawsze jakiś odcinek czasu był i nie chcielibyśmy niepotrzebnie tego miecza usuwać z gry. Chociaż mi się podoba, dlatego dałem go do screena. Szkoda, że wam się nie podoba.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry