Wielka Wojna 53493 195

Ankieta

Ocena

1
2 (3.2%)
2
9 (14.3%)
3
17 (27%)
4
18 (28.6%)
5
7 (11.1%)
6
10 (15.9%)

Głosów w sumie: 60

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 22.08.2010 roku

Wyświetleń 53493

Odpowiedzi 195

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Wielka Wojna
#180 2010-08-31, 18:22(Ostatnia zmiana: 2010-08-31, 18:23)
W Gothic jest sporo wozów. Może je ciągną jak ten pług na slajdzie z zakończenia G3?

Faktycznie można to przyjąć ale puki takie coś realnie nie występuje w rozgrywce to jest trochę naciągane. Najrozsądniej by było zrobić właśnie taką animacje/rutynę transportowania z punku a do b. To mogłoby być naprawdę ciekawe i zdecydowanie fajniejsze niż latanie na smoku :lol:

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Tzn. wozy są nowe i lepsze niż te z G1 (właściwie to 2, pusty i załadowany, ten co na screenie z wioską widać), ale pomysł dobry, może namówię Xardasa :) .

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
I tu masz przykład, że usprawnianie gry, wprowadzanie innowacji nie koniecznie musi oznaczać popadanie w przesadę robiąc przy tym pełno światełek, smocze skrzydła i inne cuda.

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Xardas mówi, że da się to zrobić, ale wóz musiałby być NPC.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Cytat: Maximus link=topic=11212.msg110065#msg110065#msg110065#msg110065 date=1283270112
Skoro drzewa z G2 są dla ciebie poniżej poziomu to ja już pozostawię to bez komentarza...
Nie widziałem tych drzew w G2.
Widziałem raczej takie:

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Źle się wyraziłem. Drzewo po prawo jest z G2, a drzewo po lewo to model z G1 i tekstura z G2.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Maximus link=topic=11212.msg110088#msg110088#msg110088#msg110088 date=1283271698
Zresztą Caesum patrz :

I gdzie tu masz zgodność kolorów :) ?
To Ols chyba nie było tam od zawsze. :lol:

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
A skąd wiesz :D ? Nie no, ale reszta jest bardzo zróżnicowana, trawa bliżej rózni się od trawy dalej, a obie trawy różnią się od krzaków, a krzaki od drzew.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
I gdzie tu masz zgodność kolorów ?
z tego co widzę, to rośliny z tego samego gatunku mają liście o takiej samej barwie. co prawda są jakieś minimalne różnice, ale ledwo co dostrzegalne ;)
co do ciągnięcia wozów - powinniście naprawdę o tym pomyśleć. jak już thoro czy ktoś tam wspominał - to jest właśnie przykład usprawnienia, za jakie powinniście się brać. może wydaje się czymś głupim, jednak to takie rzeczy nadają grom klimatu. no chyba, że chodzi o wyjątkowy klimat rrpg :D

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale kolorystycznie nadal zostaje "ciepła zieleń", że się tak wyrażę, i mimo wszystko jakoś to do siebie pasuje. Z kolei tamte ledwozielone krzaczki imo kompletnie psują efekt. :<

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Wielka Wojna
#190 2010-08-31, 18:37(Ostatnia zmiana: 2010-08-31, 18:38)
Już dajcie spokój. Przy grach nie pracują architekci krajobrazu. Ważne jest, aby wyglądało w miarę naturalnie i realistycznie ale bez przesadyzmu bo porównywanie screenów z 10 letniej gry do zdjęć to absurd.

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Klimat rrpg bardzo lubi innowacje :) . A taki wóz to innowacja. No i tego mi brakowało w Gothicach, prawdziwie żyjących krain. W g3 wozów jeżdżących nie było, ale był za to poruszający się patrol orków, który akurat mi się spodobał :) .

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Wielka Wojna
#192 2010-08-31, 18:38(Ostatnia zmiana: 2010-08-31, 18:39)
Już dajcie spokój. Przy grach nie pracują architekci krajobrazu. Ważne jest, aby wyglądało w miarę naturalnie i realistycznie ale bez przesadyzmu bo porównywanie screenów z 10 letniej gry do zdjęć to absurd.
Chciał, żeby było realistycznie. :<
No dobrze, już siedzę cicho.

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Wow Thoro, nie spodziewałem się takiej reakcji :) . Dzięki. Caesum, zawsze mogę sie usprawiedliwić, że trafił się wybryk natury, który chciał się wybić spośród zwykłych szarych, zielonych krzaków i stać się kimś niepowtarzalnym. Krzaki też mają marzenia, pamiętaj o tym!  :naughty:

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Krzaki też mają marzenia
No niby tak, ale też są strasznie wstydliwe.

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Oj, bo wygląd nie jest najważniejszy! Liczy się wnętrze (a w tym przypadku miąższ), taki krzak może nie wygląda, ale ma wielkie serce!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry