Wielka Wojna 54564 195

Ankieta

Ocena

1
2 (3.2%)
2
9 (14.3%)
3
17 (27%)
4
18 (28.6%)
5
7 (11.1%)
6
10 (15.9%)

Głosów w sumie: 60

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 22.08.2010 roku

Wyświetleń 54564

Odpowiedzi 195

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Wielka Wojna
2010-08-22, 21:37(Ostatnia zmiana: 2010-08-25, 14:10)
Wstęp

Dawno temu, wyjechaliśmy razem z przyjacielem rodziny, by uczyć się kupieckiego fachu poza rodzime wyspy. Teraz, gdy wracamy po 20 latach, nikt nie wierzy, w nasz powrót, wielu uznało, że 20 lat na morzu bez żadnych wiadomości z naszej strony, oznacza tylko i wyłącznie śmierć. Jedyne, co nam pozostaje, to udowodnić swoją tożsamość, co nie będzie taką prostą sprawą, tym bardziej, że będziemy mieli na głowie ważniejsze sprawy…

RRPG

Przechodząc 10 raz Gothica znałeś praktycznie przebieg całej fabuły na pamięć. Było to trochę nużące, bynajmniej w moim przypadku. A co, gdyby przechodząc grę za każdym razem nasze losy potoczyły się inaczej? RRPG (Random Role-Playing Game), jest to gatunek stworzony na potrzeby Wielkiej Wojny. Jest to gatunek, w którym nic nie jest pewne. W którym przechodząc grę za każdym razem może zdarzyć się coś innego, coś nieprzewidywalnego. Jako, że dokładna fabuła Wielkiej Wojny musi zostać tajemnicą aż do premiery, Serail pozwolił mi napisać o losowości GWW. Jak to się ma w praktyce? Oczywiście losowe questy, raz dostaniemy zadanie z kradzieżą w magazynie od kogoś, w trakcie innej gry możemy dostać zadanie z szpiegiem w obozie. Ale to nie było by tak innowacyjne, gdyby nie to, że same questy mają losowy przebieg i zakończenie. Rozgrywając jednego questa możemy natrafić na wiele dróg jego rozwoju. Budując dom, mogą nas zaatakować szkodniki, może zabraknąć drewna, a może po prostu dopaść nas zmęczenie i będziemy potrzebować dawki alkoholu :) . Gdy idziemy do karczmy, sprzedawca może mieć brak surowca (misja ze zdobyciem go), może nagle zemdleć (przydatne umiejętności lecznicze), albo zwyczajnie dać nam trunek. Gdy go wypijemy, możemy wrócić do pracy lub dostać dziwnych skutków ubocznych. GWW praktycznie nigdy się nie znudzi, ponieważ za każdym razem będzie się go przechodzić inaczej. A jednocześnie nie będzie to absurdalne lub wymuszane. Sama fabuła główna to droga przypadku, chodź wiele będzie zależeć od nas, to pamiętajcie : Przegrana w GWW nie oznacza końca gry, tu fabuła ciągnie się do samego końca… lub naszej śmierci.

[mod]Dodałem opis i trzy ostatnie screeny.[/mod]

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Na screenach niewiele widać, duży poziom kompresji, niektóre małej rozdzielczości.
Na wyróżnienie zasługują ruiny z 6 screena, prezentują się ciekawe.
Golem też w miarę ok.

Moja ocena: 3

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Brzydka ramka, bardzo słaba jakość screenów, dziwne ujęcia no i dziwne pomysły. Poza tym screeny stare, co do tego pancerza itp. już dawno mówiłem, że, lekko mówiąc, nie jest to fajne. Te wystające coś z golema to rozumiem, że błędy grafiki?

Naprawdę można by zrobić z tego ciekawą kompozycje, szczególnie golema ładnie sfotografować, a mógłby być dość popularny. No, ale wyszło, jak wyszło.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Wielka Wojna
#4 2010-08-24, 12:48(Ostatnia zmiana: 2010-08-24, 12:54)
No niestety nadal wszystko prezentuje poziom ekscentrycznego kiczu. Wszędzie jakieś światełka, pioruny i buk wie co jeszcze w niezliczonym zagęszczeniu na metr kwadratowy. Może to i jest fajne, ale w mniejszej ilości, bardziej wyszukane i w odpowiednich momentach. Niedługo dojdziecie do estetyki, gdy bohater podczas snu będzie wydzielał odpowiednią aurę. W każdym razie, palący się kamienny krąg w który pizgają pioruny nie jest w ogóle fajny. Skrzydła smoka, 2 metrowe pajęczyny i inne kurioza pominę milczeniem, gdyż one same w sobie stały się już dawno klasykiem, żywym symbolem ukazującym czego robić się nie powinno.

Daje 2 i to jedynie za chęci bo za nic innego nie można nagrodzić. Nie można nagrodzić za próby cenzury za jakie kolwiek krytyczne komentarze odnośnie swej pracy, za wieczne szukanie problemów u innych i totalne ignorowanie konstruktywnej krytyki, które ma miejsce od wielu lat. Niezliczona jest ilość osób, które xardasowi mówiły że to jest po prostu beznadziejne i należy to poprawić - jak widać na próżno. Niestety, ale ten poziom estetyki a raczej tandety i kiczu może imponować jedynie 12 latkom dla których po przedawkowaniu tibii to i tak ogromny skok jakościowy. Nigdy tego nie zrozumiem. Wy chcecie być jacyś awangardowi na siłę, czy po prostu postanowiliście sobie w założeniu zrobić najbardziej wiejskiego moda, który wszyscy odbierają na poważnie a Wy macie z tego nie lada ubaw?

Ps: Dobrze jest być zalogowanym na normalnym forum z przeświadczeniem, że nikt nie usunie ani tym bardziej nie da nikomu bana za jaką kolwiek negatywną opinie jak to u Was w zwyczaju...

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Cytat: Buła link=topic=11212.msg108285#msg108285#msg108285#msg108285 date=1282639849
Na screenach niewiele widać, duży poziom kompresji, niektóre małej rozdzielczości.
Golem też w miarę ok.

Niestety, ale Xardas ostatnio jest pochłonięty skryptami i wszystko musiałem robić sam, a wiadomo, że ja to jestem totalne beztalencie :D . Mam strasznie słaby komp i nie mam odpowiedniego sprzętu do robienia zdjęć, temu tylko Frapsem mogłem. Również ostatnio z Xardasem byliśmy okropnie zajęci czym innym, tak więc te 7 screenów jest z naszej galerii, a ja miałem zrobić pozostałe 3 + opis, ale czekałem na pliki od Xardasa (nie miałem aktualnych). Potem wyjechałem na krótkie wakacje i wróciłem dopiero wczoraj. Czekałem do 21 na pliki, w końcu napisałem esa do Xardasa, okazało się, że net mu padł <_<. Musiałem szybko coś zkombinować, więc jakoś to wyszło i wysłałem Avallachowi, ale jak widać za późno :) . Te screeny co są wyżej, są głównie robione przeze mnie, więc jakość jest jaka jest.

Cytat: Avallach link=topic=11212.msg108295#msg108295#msg108285#msg108285 date=1282640709
Niestety screeny słabe, dajecie się wyprzedzać młodszym projektom, szczególnie w temacie grafiki. Najlepiej prezentuje się bagno na ostatnim screenie. Także 3.

Jak wyżej :) . Zła jakość to głównie wina słabego kompa i braku odpowiedniego sprzętu. Przepraszam, że tak późno ci te 3 ostatnie screeny i opis moda wysłałem na e-mail, ale jak mówię do ostatniej chwili czekałem na Xar#msg108285#msg108285#msg108285#msg108285 date=1282639849]
Golem też w miarę ok.

[/quote]

Niestety, ale Xardas ostatnio jest pochłonięty skryptami i wszystko musiałem robić sam, a wiadomo, że ja to jestem totalne beztalencie :D . Mam strasznie słaby komp i nie mam odpowiedniego sprzętu do robienia zdjęć, temu tylko Frapsem mogłem. Również ostatnio z Xardasem byliśmy okropnie zajęci czym innym, tak więc te 7 screenów jest z naszej galerii, a ja miałem zrobić pozostałe 3 + opis, ale czekałem na pliki od Xardasa (nie miałem aktualnych). Potem wyjechałem na krótkie wakacje i wróciłem dopiero wczoraj. Czekałem do 21 na pliki, w końcu napisałem esa do Xardasa, okazało się, że net mu padł <_<. Musiałem szybko coś zkombinować, więc jakoś to wyszło i wysłałem Avallachowi, ale jak widać za późno :) . Te screeny co są wyżej, są głównie robione przeze mnie, więc jakość jest jaka jest.

Cytat: Avallach link=topic=11212.msg108295#msg108295#msg108285#msg108285 date=1282640709
Niestety screeny słabe, dajecie się wyprzedzać młodszym projektom, szczególnie w temacie grafiki. Najlepiej prezentuje się bagno na ostatnim screenie. Także 3.

Jak wyżej :) . Zła jakość to głównie wina słabego kompa i braku odpowiedniego sprzętu. Przepraszam, że tak późno ci te 3 ostatnie screeny i opis moda wysłałem na e-mail, ale jak mówię do ostatniej chwili czekałem na Xara. Mam nadzieję, że możesz jeszcze zedytować temat i wkleić tamte screeny i fabułę?

Cytat: V3Q link=topic=11212.msg108305#msg108305#msg108285#msg108285 date=1282641636
Brzydka ramka, bardzo słaba jakość screenów, dziwne ujęcia no i dziwne pomysły. Poza tym screeny stare, co do tego pancerza itp. już dawno mówiłem, że, lekko mówiąc, nie jest to fajne. Te wystające coś z golema to rozumiem, że błędy grafiki?

Naprawdę można by zrobić z tego ciekawą kompozycje, szczególnie golema ładnie sfotografować, a mógłby być dość popularny. No, ale wyszło, jak wyszło.

Jak wyżej, screeny stare, bo z galerii, jak pisałem, raczej nie miałem czasu by się bawić modem, co dopiero robić fajne ujęcia. Sam udział w Dniu Screena to jest raczej za namową Seraila i dlatego jest jak jest.

Cytat: Thoro link=topic=11212.msg108334#msg108334#msg108285#msg108285 date=1282646919
No niestety nadal wszystko prezentuje poziom ekscentrycznego kiczu. Wszędzie jakieś światełka, pioruny i buk wie co jeszcze w niezliczonym zagęszczeniu na metr kwadratowy. Może to i jest fajne, ale w mniejszej ilości, bardziej wyszukane i w odpowiednich momentach. Niedługo dojdziecie do estetyki, gdy bohater podczas snu będzie wydzielał odpowiednią aurę. W każdym razie, palący się kamienny krąg w który pizgają pioruny nie jest w ogóle fajny. Skrzydła smoka, 2 metrowe pajęczyny i inne kurioza pominę milczeniem, gdyż one same w sobie stały się już dawno klasykiem, żywym symbolem ukazującym czego robić się nie powinno.

To akurat był rytuał, i on na przekór temu co mówisz w grze wygląda fajnie i estetycznie, akurat tu był moment, że 3 efekty naraz się nałożyły, ogólnie rytuał jest dłuższy z deka. I nie musisz jak zwykle gdybać jakie to GWW będzie złe i do bani, jak nie widziałeś go w akcji, tak :) ? Skrzydła smoka, 2 metrowe pajęczyny i inne pierduty to właśnie jest klimat GWW, klimat RRPG, wy idziecie sobie klimatem Gothica i wam tego nie bronimy, róbta co chceta, u nas klimat jest bajkowy, starodawny, tak by gracz nie czuł się jak w grze przyszłości, tylko stare dobre czasy z różnymi innowacjami.

Cytat: Thoro link=topic=11212.msg108334#msg108334#msg108285#msg108285 date=1282646919
Daje 2 i to jedynie za chęci bo za nic innego nie można nagrodzić. Nie można nagrodzić za próby cenzury za jakie kolwiek krytyczne komentarze odnośnie swej pracy, za wieczne szukanie problemów u innych i totalne ignorowanie konstruktywnej krytyki, które ma miejsce od wielu lat. Niezliczona jest ilość osób, które xardasowi mówiły że to jest po prostu beznadziejne i należy to poprawić - jak widać na próżno. Niestety, ale ten poziom estetyki a raczej tandety i kiczu może imponować jedynie 12 latkom dla których po przedawkowaniu tibii to i tak ogromny skok jakościowy. Nigdy tego nie zrozumiem. Wy chcecie być jacyś awangardowi na siłę, czy po prostu postanowiliście sobie w założeniu zrobić najbardziej wiejskiego moda, który wszyscy odbierają na poważnie a Wy macie z tego nie lada ubaw?

To co było kiedyś to już minęło. Nie rozdrapuj starych ran, OK? To co robił Xardas, to robił na swoją odpowiedzialność, nigdy się nie zgadzałem z tym usuwaniem postów i banowaniem, ale to wy go tak zraziliście, że teraz jak tylko widzi kogoś z TM to od razu banuje, nawet jakby wypisywał, że GWW to najlepszy mod na świecie itp. Ale za to wiń Xardasa, nie całą grupę i nie moda. Przede wszystkim nie zrażaj się do moda jeśli zawiniła jedna osoba.

2 sprawa to nie próbuj być chamski, wątpię czy nasze screeny przedstawiają tandetę, po prostu kiedy wszyscy chcą się pogodzić, a nawet taką ładną wzmiankę ustawili w spisie modów biorących udział w DS Avallach i Serail, to oczywiście, jeden Thoro chce wszystko zepsuć i się skłócić. Może cię to rajcuje, ale mnie nie bardzo. A jak już chcesz nas krytykować, to chociaż mów za co, podawaj przykłady, linki do screenów itp. a nie puste, bez sensu i na poziomie podstawówki teksty takie jak powyżej. Nie zepsuj rozejmu który próbujemy stworzyć.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Cytat: Maximus link=topic=11212.msg108382#msg108382#msg108382#msg108382 date=1282660139
Zła jakość to głównie wina słabego kompa i braku odpowiedniego sprzętu.
Nie przesadzaj, do zrobienia dobrych model low-poly czy tekstur do Gothica (nieduże rozdziałki) naprawdę wystarczyłby komp choćby sprzed 10 lat ;)

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Wielka Wojna
#7 2010-08-24, 16:43(Ostatnia zmiana: 2010-08-24, 16:44)

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy

Maximus

Wielka Wojna
#8 2010-08-24, 16:50(Ostatnia zmiana: 2010-08-24, 16:51)
Cytat: Avallach link=topic=11212.msg108385#msg108385#msg108385#msg108385 date=1282660886
Nie przesadzaj, do zrobienia dobrych model low-poly czy tekstur do Gothica (nieduże rozdziałki) naprawdę wystarczyłby komp choćby sprzed 10 lat ;)

Chodziło mi bardziej o same screeny, nie tylko jakość i rozmiar, ale także kadr. W tym sprawach jestem zielony, ale ktoś to musi robić, a Xardas póki co nie ma takiej możliwości.

Cytat: Sam Ogrodnik link=topic=11212.msg108387#msg108387#msg108385#msg108385 date=1282661018
http://ifotos.pl/img/2_weswqa.jpg
co to jest?

Dom na drzewie, świeczka i postać w smoczej zbroi, nieudanej, ale dodałem ją ze względu na sentyment (nawet nie pytajcie xD). Ogólnie jakbym dowiedział się miesiąc temu, że będziemy brać udział, to z całą pewnością wszystkie screeny były by nowe, a tak musiałem dawać odgrzewane kotlety z galerii, przepraszam za to i proszę o chwilowe wstrzymanie się z oceną, aż Avallach wrzuci pozostałe 3 screeny (robione wczoraj o 21, ale zawsze coś xD) i fabułę (na fabułę głosuje się w tym temacie? Bo póki co nikt nie głosował w innych tematach z tego co widziałem).

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
A i nie dawajcie screenów w tej ramce, bo jest paskudna :D

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy

Maximus

Wielka Wojna
#11 2010-08-24, 17:01(Ostatnia zmiana: 2010-08-24, 17:05)
Cytat: Buła link=topic=11212.msg108389#msg108389#msg108389#msg108389 date=1282661581
A i nie dawajcie screenów w tej ramce, bo jest paskudna :D

Już za późno :D . Poza tym jak to mówi Xardas, gdy mu zwracałem uwagę z ramką : "Mi się podoba, masz z tym jakiś problem?" xDD. On czasami jest szczery nawet jak o tym nie wie. Ale kwestia taka, że niektóre screeny były z ramką, a inne bez i dlatego Xar dał wszystkim ramkę. OK, następnym razem postaram się zasabotować ramkę, tak by Xar nie zauważył xD.

Cytat: Avallach link=topic=11212.msg108392#msg108392#msg108389#msg108389 date=1282661721
Głosowania na fabułę nie będzie, jako że startują gry gdzie ma ona bardzo różną funkcję/znaczenie.

A spoko ;). W sumie to nie ważne, bo i tak fabułę chcieliśmy trzymać w tajemnicy do premiery moda, a to co ci wysłałem, to za zgodą Seraila raczej było opisanie RRPG (Random Role-Playing Game).

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Wielka Wojna
#12 2010-08-24, 17:01(Ostatnia zmiana: 2010-08-24, 17:02)
a wiewiórki będą?
xardasowi przeszła ochota na zabijanie ich? :D

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Cytat: Sam Ogrodnik link=topic=11212.msg108394#msg108394#msg108394#msg108394 date=1282662096
a wiewiórki będą?
xardasowi przeszła ochota na zabijanie ich? :D

Jasne, że będą, toż to najbardziej mhroczne potwory z GWW :) . Tylko niestety bez tego buga, że orzechy dawały 30% HP zamiast 3% xD. Ale w sumie to nie wiem czy Xardas naprawił już ten wnerwiający dźwięk węży, czy nie, muszę się go zapytać.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mi jedyne co się z tego podoba to golem, nie wiem co reszta widzi w tych ruinach. Już chyba wszystko zostało powiedziane, ramka paskudna, screeny w jakości równie niskiej co ich poziom.
Zła jakość to głównie wina słabego kompa i braku odpowiedniego sprzętu.
Ta... przy przypakowanym różnymi pfxami i kij wie czym jeszcze świecie nie ma co się dziwić ;)

Weź tam Maximus palnij Xardasa w łeb i powiedz, żeby zaprzestał pchać "nowości" na siłę ;)

Ocena 3 ze względu na chęci i całą kupę pracy jaką włożyliście w modyfikacje. Nie będę ukrywał, że jestem zawiedziony brakiem ujeżdżania śniącego...

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
nie tylko pfxy potrafią zamulić grę. na 10letnim kompie z tuningiem do 256 sdramu i fx5200 nie mogłem testować czasu zapłaty. jeśli chcesz wrzucić do gothica trochę lepiej wykonanych rzeczy, gra już nie ruszy na czymś starszym.

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Cytat: Aztek link=topic=11212.msg108405#msg108405#msg108405#msg108405 date=1282666719
Mi jedyne co się z tego podoba to golem, nie wiem co reszta widzi w tych ruinach. Już chyba wszystko zostało powiedziane, ramka paskudna, screeny w jakości równie niskiej co ich poziom.

Ta... przy przypakowanym różnymi pfxami i kij wie czym jeszcze świecie nie ma co się dziwić ;)

Weź tam Maximus palnij Xardasa w łeb i powiedz, żeby zaprzestał pchać "nowości" na siłę ;)

Ocena 3 ze względu na chęci i całą kupę pracy jaką włożyliście w modyfikacje. Nie będę ukrywał, że jestem zawiedziony brakiem ujeżdżania śniącego...

E, tam, świat jest wolny od pfx#msg108405#msg108405#msg108405#msg108405 date=1282666719]

[/quote]

E, tam, świat jest wolny od pfxów w większości normalnych miejsc, a przy rytuale (związanym z fabułą), czy choćby w jaskini smoka aż się prosi, żeby wstawić tam jakiś efekt :) . Poza tym komp mi nie muli raczej, a na pewno nie grając w GWW, kwestia tego, że nie umiem robić ładnych screenów.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie wiem jak w fullu, ale w demo napchaliście pełno tzw tick-tocków, czyli odpalających się co krótki odcinek czasu aktywatorów skryptów. Żeby zobaczyć jaki to ma wpływ na wydajność, proponuję kiedyś odpalić zSpy z włączonymi wszystkimi logami. Program ledwo nadąża z odświeżaniem ciągle przewijającej się listy tych wszystkich triggerów. Ja sam nie używam ich nigdy, prawie zawsze można znaleźć inną metodę, ale jak już trzeba, powinno się je ograniczać do jednego na świat i z rozsądnym intervalem.

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Cytat: Avallach link=topic=11212.msg108442#msg108442#msg108442#msg108442 date=1282675296
Nie wiem jak w fullu, ale w demo napchaliście pełno tzw tick-tocków, czyli odpalających się co krótki odcinek czasu aktywatorów skryptów. Żeby zobaczyć jaki to ma wpływ na wydajność, proponuję kiedyś odpalić zSpy z włączonymi wszystkimi logami. Program ledwo nadąża z odświeżaniem ciągle przewijającej się listy tych wszystkich triggerów. Ja sam nie używam ich nigdy, prawie zawsze można znaleźć inną metodę, ale jak już trzeba, powinno się je ograniczać do jednego na świat i z rozsądnym intervalem.

A to nie wiem, bo zajmuje się tym Xardas, ale jak tylko będzie miał neta i pokaże się na gg to się go zapytam. No w każdym razie pełna wersja mi praktycznie w ogóle nie muli, a to i tak dopiero wersja przed testami. Dziwi mnie trochę, że zazwyczaj najbardziej punktowane są screeny albo prześwietlone albo ciemne, mroczne, mało kto pokazuje świat taki jak wygląda (jedynie w Rzece pokazał autor screeny samego świata i bardzo mi się podobały) i przez to wychodzi trochę oszukanie, bo potem okazuje się co innego jak widać na screenach. Co wg. mnie niezbyt fair jest :) . Avallach - pytanie mam, dodasz te 3 screeny co ci wczoraj wieczorem nieszczęśnie wysyłałem na e-mail (chyba z 15 minut zresztą, a tym netem to mało co mogę zrobić w dzień, a wieczorem to google mi się parę minut włączają <_<)? Nie są przełomowe, ani w jakiś sposób lepsze od tych, ale po prostu jak jest więcej to jest na czym opinię oprzeć :) .

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Wrzuć je do tematu, jak Avallach nie będzie miał czasu, to je dodam.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry