Prace 3D 932842 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 932842

Odpowiedzi 3194

Jason525PL

Jason525PL

Użytkownicy
posty116
Propsy6
  • Użytkownicy

Jason525PL

Prace 3D
#1060 2010-07-09, 16:57(Ostatnia zmiana: 2010-07-09, 17:00)
Siemka...zamieszczam tu moje prace w 3D ;]

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Prace 3D
#1061 2010-07-10, 13:21(Ostatnia zmiana: 2010-07-16, 21:48)
Praca robiona według pomysłu i na zlecenie Sambaorga.

Ma tylko 830 tris (prawie 2x mniej niż np zbroja paladyna), więc można bez problemu jeszcze dopracowywać czy dodawać detale :)

//edit: mały update:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Prace 3D
#1062 2010-07-16, 22:51(Ostatnia zmiana: 2010-07-16, 22:51)

Wowoz chciał model na bitwę 2D :lol:
Oryginalny model miał 244 tris, ale wygładziłem i ma 1452 :D
Aha, dredów w to w ogóle nie wliczam i nie mam pojęcia jak je zmapować szybko i wygodnie a zarazem tak żeby Wowoz mógł sobie dawać tam koraliki i inne detale :<

Robione oczywiście w Wingsie :cool:

//edit: wersja poprawiona:

Siatka low-poly nałożona na render z turbo smoothem - jak dobrze pójdzie to tak może wyglądać po wypaleniu normalki :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Włosy powinny mieć jednak więcej poly bo są zwyczajnie nieadekwatne do wyglądu maski. poza tym to jest twarz, czyli coś nad czym we wszystkich grach nie żydzi się ani trochę.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Prace 3D
#1064 2010-07-26, 12:36(Ostatnia zmiana: 2010-07-26, 21:28)
Model starego dworca PKP, robiłem dość dawno. Miałem dokończyć i oteksturować ale coś mi zabrakło chęci :D
Może się kiedyś za to zabiorę.

Model miał być low poly, przesadziłem trochę z belkami w oknach, ale to też miałem poprawić :D

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kawał ładnego modelu. Podoba mi się ;)
Tak przy okazji: Buła, możesz mi napisać jakie są wady i zalety Indigo? Nie wiem czy pobierać.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Prace 3D
#1066 2010-07-26, 20:38(Ostatnia zmiana: 2010-07-26, 20:40)
Wady i zalety? Wady: na pewno dłuuuuugo się renderuje. Bardzo długo. Chcesz dobry render, to pół dnia musi działać.
To działa tak że włączasz i renderuje się w taki sposób że co 30 sekund obraz się odświeża i jest wyraźniejszy. Jest taki jakby szum, widać u mnie na renderze.
Program będzie renderował w nieskończoność aż uznasz że jest ok i wyłączysz.
Im dłużej renderujesz tym szumu jest mniej.
To fajne rozwiązanie, bo już po 30 sek widzisz zarys renderu i wiesz czy będzie ok. Nie jest tak że czekasz pół dnia, a potem okazuje się że coś jest nie tak.

Indigo jest raczej od światła dziennego, tam potrafi zdziałać cuda. Nie wiem jak z materiałami różnymi jest, bo nie testowałem w sumie :D
Ogólnie renderer bardzo dobry.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
ale obrazków to się w png nie zapisuje

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ups, zapomniałem skompresować. Już poprawiam.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Thoro kilka razy podkreślałeś, że wstydziłbyś się wstawić tutaj "byle co" oraz, że to nie jest temat na zaczątki prac, a sam teraz pokazujesz modele gdzie proporcja mocno kuleje, zaś niektóre elementy są niedopracowane - co sam z resztą przyznałeś.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
a niby czemu ten temat ma nie być na zaczątki prac? nic takiego nie mówiłem. a co do proporcji to bardzo się cieszę, że jest na forum osoba, która w tej kwestii wie lepiej i z samego wyobrażenia potrafi wyczytać więcej niż z dokładnego szkicu architektonicznego, zdjęć i opracowań.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy

Zoom

Prace 3D
#1072 2010-07-28, 16:39(Ostatnia zmiana: 2010-07-28, 16:41)
No nie wiem ja nigdy nie robię najpierw szkicu za pomocą modelu tylko staram się od razu wymodelować to co chcę. Co do "nic takiego nie mówiłem" nie będę komentował, bo dobrze wiesz, że mówiłeś tak nie raz mni gdy ja pokazywałem swoje zaczątki prac. Co do proporcji to chodziło mi np o wejście do tego 1go domku.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Prace 3D
#1073 2010-07-28, 16:50(Ostatnia zmiana: 2010-07-28, 16:51)
Co do "nic takiego nie mówiłem" nie będę komentował, bo dobrze wiesz, że mówiłeś tak nie ram mni gdy ja pokazywałem swoje zaczątki prac.

Właśnie "dobrze nie wiem". Mam dosyć takich uwag, albo ktoś podaje przykłady co przy forum dyskusyjnym gdzie KAŻDA wypowiedź jest zapisywana nie jest problemem albo daje sobie siana i nie pierdoli o czymś co rzekomo powiedzieli inni a teraz cudownie nikt nie wie gdzie i co dokładnie.

Nie uważam, że te prace są nic nie warte mimo że wizualnie pozostawiają wiele do życzenia. Dobranie odpowiednich rozmiarów, proporcji oraz uwzględnienie zasad konstrukcyjnych było dość trudne i wyczerpujące i mnie zadowala. Uważam, że pod tym względem jest to dobre i warto to pokazać, zwłaszcza gdy panują skłonności do "nie stawiania na realizm" a później wychodzą z tego jakieś potworki. Wiesz o co chodzi z tymi modelami? Że ja nie zaczynam od dupy strony i nie próbuje budować pałacu wersalskiego przeczytawszy dwa tutoriale. Spytaj Elvansa czemu po tych kilku latach nadal maluje kwadraty i jeszcze się tym "chwali" na max3d.

No nie wiem ja nigdy nie robię najpierw szkicu za pomocą modelu

A kto powiedział o robieniu jakiegoś "szkicu za pomocą modelu"? Wiesz co to w ogóle jest szkic architektoniczny?

http://ifotos.pl/img/theopenha_whhwea.jpg
http://ifotos.pl/img/openhallh_whhweq.gif

http://ifotos.pl/img/9702318_whhwwe.jpg

Teraz mi łaskawie powiedz gdzie skopałem proporcje.

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
Właśnie "dobrze nie wiem". Mam dosyć takich uwag, albo ktoś podaje przykłady co przy forum dyskusyjnym gdzie KAŻDA wypowiedź jest zapisywana nie jest problemem albo daje sobie siana i nie pierdoli o czymś co rzekomo powiedzieli inni a teraz cudownie nikt nie wie gdzie i co dokładnie.
Sam zostałem zjechany przez Ciebie za wstawienie tutaj dosyć słabych prac. Dokładnie pamiętam, że wspominałeś coś ala 'po co wstawiać takie gówna tutaj'.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Skoro były słabe to nie ma się czemu dziwić. Uważam, że to co zaprezentowałem wyskakuje powyżej średnią wszelkich kloców i wygibusów jakie zwykle raczą ten temat.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o to co wcześniej pisałeś to widać się nie zrozumieliśmy (ja nie zrozumiałem tak dokładniej) o co Ci chodzi.
Ja miałem uwagi odnoście 1go modelu - jako że nie było wnętrza to pomyślałem że to jest jedno piętro stąd ta cała niedokładność.
Ala dalej uważam że czasami mógłbyś ważyć słowa bo "ale gówno" na pewno nie motywuje do pracy początkowych grafików.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Prace 3D
#1077 2010-07-28, 23:24(Ostatnia zmiana: 2010-07-28, 23:25)
Ja miałem uwagi odnoście 1go modelu - jako że nie było wnętrza to pomyślałem że to jest jedno piętro stąd ta cała niedokładność.

Ale są ludziki. Po ich rozstawieniu, oknach i wielkości portalu można wszystko wywnioskować włącznie z proporcjami.

Ala dalej uważam że czasami mógłbyś ważyć słowa bo "ale gówno" na pewno nie motywuje do pracy początkowych grafików

Mnie motywuje i motywowało jak najbardziej tyle, że na ogół mam to szczęście że nikt nie musi mi tego mówić bo w porę sam dochodzę do takich wniosków. Jak ktoś daje coś takiego jak tu: http://themodders.org/index.php?topic=31.msg102923#msg102923 to jest to jak najbardziej gówno. Nie widzę powodu, aby nie nazywać rzeczy po imieniu.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Sorry Zoom, ale Tobie nawet jak wychodzi cos "skonczonego", to jest to zazwyczaj calkowicie skopane od strony konstrukcji i mozna tam wynalezc dziesiatki bledow, nawet tych naprawde drastycznych. Jako ze cisne sie w budce telefonicznej, to nawet nie widze co tam Thoro zmajstrowal, moge jednak poreczyc, ze do zachowania proporcji i poprawnosci konstrukcji sie przylozyl. Nawet jesli ostateczny efekt to gowno, to sam fakt ze spedzil sporo czasu na przegladaniu zdjec i "badaniu", jak ten budynek jest w rzeczywistosci zbudowany, daje mu spora przewage w zdobytej wiedzy niz Twoje domki i zameczki robione z glowy, przy ktorych oprocz umiejetnosci zwiazanych typowo z obsluga programu nie uczysz sie absolutnie niczego.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
ano i kyro słusznie zauważył, że wielkość portalu w tym budynku nie koniecznie równa się wielkości sylwetki człowieka. później znalazłem lepsze zdjęcie, gdzie były widoczne obok nich drzwi i nawet jakaś osoba więc zdążyłem to poprawić praktycznie na samym początku.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry