Prace 3D 951497 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 951497

Odpowiedzi 3194

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Prace 3D
#1080 2010-08-02, 22:21(Ostatnia zmiana: 2010-08-02, 22:22)
Kyro nie wiem po co się przypierdalasz i głębisz już rozwiązaną sprawę, napisałem że się pomyliłem (źle się przyglądnąłem)  tak więc mógłbyś sobie darować te uwagi w stosunku do mnie, a jeśli coś do mnie masz to zapraszam na gg, nr przecież znasz.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
To ze napisales ze sie pomyliles nie zmienia faktu, ze wszystko co robisz robisz bez pomyslunku i w sumie nie masz wiekszego pojecia jak powinno to wygladac w rzeczywistosci, ja natomiast caly czas obstaje przy stwierdzeniu ze mowienie "nie stawialem na realizm" to najbardziej zalosne wytlumaczenie tego, ze robi sie gowno.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Darmor

Darmor

Użytkownicy
posty36
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam.
Od jakiegoś czasu znów zacząłem majstrować w maxie. Zrobiłem  taki oto model: http://i36.tinypic.com/ifwkd1.png
Ma 5497 trisów. Jest nieoteksturowany, ponieważ niestety nie posiadam wystarczających umiejętności to wykonania dobrej jakości tekstur.

Proszę o opinie.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
W końcu coś na poziomie na co można popatrzeć z przyjemnością! Popraw jednak ten komin, jest chyba zbyt monumentalny oraz konstrukcje muru pruskiego. Nie ma potrzeby również modelować imitacji "desek" pod belkami.

Darmor

Darmor

Użytkownicy
posty36
Propsy1
  • Użytkownicy
Dzięki za komentarze. Jeżeli chodzi o konstrukcję muru to w czym konkretnie jest błąd? Co do tych desek to myślę, że to  urealni ścianę drewnianą. Będzie widać te szpary między deskami, a przy zastosowaniu samej tekstury tego nie uświadczymy.

Jason525PL

Jason525PL

Użytkownicy
posty116
Propsy6
  • Użytkownicy

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Nie wiem jak to miałoby strzelać, ale pomijając ten fakt, to jaka tam jest tekstura?

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Prace 3D
#1088 2010-08-16, 11:51(Ostatnia zmiana: 2010-08-16, 11:59)
Apteczka. 234 tri. Model robiony raczej na szybko (1h 10 min model + UV).

Refka

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
to zrob nie na szybko bo srednio to wyglada :D

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie chce mi się, a poza tym to nie do mojego moda, tylko do znajomego, więc bez przesadyzmu :P.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Dawanie modelu z UVką jako teksturą to juz przesada.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

:wink:

Wiktor Suworow, Akwarium

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit
Nie wiem jak to jest w Blenderze, ale w 3ds maxie jest coś takiego jak smoothing groups.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Prace 3D
#1094 2010-08-17, 18:06(Ostatnia zmiana: 2010-08-17, 18:07)
Masz na myśli smootha? Żeby go nałożyć musiałbym zaokrąglić trochę ostre krawędzie (a więc dodać trochę poly, a ja starałem się maksymalnie low, ponieważ nie wiem ile wtrzyma HL2), bo będzie brzydko wyglądał.

Wiktor Suworow, Akwarium

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit
smoothing groups nie ingeruje w siatkę modelu, więc nie ma mowy o zagęszczaniu.
http://www.alanmecham.com/max_smoothGroups_MiniTut.pdf
Poszukaj w googlach więcej info o tym, z pewnością w blenderze jest coś co działa na podobnej zasadzie.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poza tym jaki jest sens pokazywania modeli low poly (i to takim sprzed dobrych 10 lat) bez tekstury, bez normala.
To się mija z celem.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Buła: Nie mam zamiaru robić do tego tekstur. Nie chce mi się, bo to nie do mojego moda. :wink:

...chociaż jak mi się będzie nudziło... Może kiedyś zrobię teksturki dla treningu. :wink:

@Jedaith: Wiem, ze nie trzeba zagęszczać siatki, ale blenderowy smooth brzydko wygląda na low poly (model jest brzydko pocieniowany). Wiem o jaką funkcję Ci chodzi, ale to będzie źle wyglądało. :wink:

Wiktor Suworow, Akwarium

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Prace 3D
#1098 2010-08-19, 11:13(Ostatnia zmiana: 2010-08-19, 11:17)
To po co dajesz takie coś?
Takich modeli low poly bez dobrej tekstury lub normala nawet sie nie powinno światu pokazywać, bo to się mija z celem.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skoro tak się upierasz to usuń moje posty odnoszące się do tego modelu. Ja się nie chcę kłócić o głupoty. :wink:

Wiktor Suworow, Akwarium

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry