Błędy w ostatecznej wersji moda 397796 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 397796

Odpowiedzi 1149

Suomix

Suomix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
odnośnie Hrabiego i Węgorza w tej sytuacji, miałem to samo. Gadaj z Węgorzem, wyjmie miecz i bedzie stał. Idź po ornament.  Pogadaj z Hrabią, nikt sie nie pojawi to pogadaj z nim znowu, i znowu i znowu az Cie Saturas do siebie weźmie i przeteleportuje. U mnie nikt sie nie pojawił, żaden strażnik. Za to znalazłem ciało jakiegoś strażnika martwego ... w sumie dwóch, kawałek dalej obok klifu. Może sie zabili z depresji że nie wyjdą z koloni :D
 

Sigon

Sigon

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Taki śmieszny bug:
Po bitwie ze strażnikami w Obozie Rebeliantów kilka osób "podwoiło się". Nie wiem skąd przed bramą wziął się drugi Abel, pod wieżą magów stoi dwóch Lerenów., w środku dwóch Miltenów. Garry w końcu chyba nie mógł zdecydować, czy chce być kowalem, czy drwalem, więc też się rozdwoił. I najlepsze - teraz mój obóz ma dwóch dowódców (Cavalorn x2) :D.

Po ukończeniu rytuału Miecza Runicznego zagaduje mnie ten Jaszczuroczłek Hesstad, zgadzam się iść z nim do obozu orków, ale ten dalej stoi w miejscu i tylko podskakuje, tak jakby nie umiał sie ruszyć.
 




Piszę poprawnie po polsku.

grzesiu9779120

grzesiu9779120

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemanko.
Mam problem dotyczący Czasy Zapłaty. A mianowicie zrobiłem wszystko tak jak opisywał to Baggio, pograłem godzinkę i wczytałem grę. Od tego czasu niezależnie co zrobię gra mi się wyłącza i pokazuje komunikat o takiej treści " Access Violation  0001B:2110E1DF (0x3F333333 0x3F71A1BF 0x00000000) mss32.dll, AIL_set_3D-sample_preference()+143 byte(s)".
Jeśli ktoś wie jak to naprawić proszę o ponmoc. Pozdrawiam :)
 

BelHeI

BelHeI

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,

Mam strasznie irytujący błąd, a mianowicie, gdy próbuję walczyć z jakimś przeciwnikiem, to nie zadaje mu żadnych ciosów.
Jedyne wyjście, to wyłączyć grę i ponownie załadować. Tylko i to się powtarza po jakimś czasie...

Najlepiej chyba zobrazują te filmiki:
https://drive.google.com/file/d/0B472q3W1X-4oMFJTSFFRYmRXcHc/edit?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B472q3W1X-4oQkRwMmM2cm5LNGs/edit?usp=sharing

BTW.
Co 10sek, gierka mi przycina. Co można zrobić z tym problemem?

I jaki skrót klawiszowy odpowiada za wzięcie wszystkich przedmiotów, bez wglądu do nich? Np.: mięso + jajko ścierwojada na raz.
 

CMPunk

CMPunk

Użytkownicy
posty49
Propsy5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
jeśli chodzi o brak obrażeń wystarczy wczytać grę
odnośnie przycięć co 10 sek wyłącz kompas 
 

dominikbbn

dominikbbn

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ok. 2 tygodnie temu przeszedłem tego moda, nie było to łatwe z powodu bugów :/

Najgorszym błędem i totalną porażką tego moda jest ostatnia misja, która zwie się "CZAS ZAPŁATY"
Gdy zaczynamy robić misje:
-Powinna iść cała paczka piratów (przynajmniej to wyczytałem ze słów Cavalorna) a Angus zastaje w wieży mgieł nie wchodzi za nami (Ale to taki mały bug idziemy dalej)...
-wszyscy biegną na sprincie aż do tajnego przejścia w SO, przez co w wieży mgieł cavalorn nie może zejść po schodach w dół. po czasie wychodzi przez drzwi wieżyczki i spada na plaże i zgon (po drodze do celu często mi znikał) :/
-Gdy jesteśmy już w SO, zabijamy strażników co stoją przy tajnym przejściu, Cavalorn mówi że idziemy dalej na zamek. I tu kolejny błąd (Hank i Rodney stoją przy wejściu do tajnego przejścia i nie chcą iść za nami, wystarczy nacisnąć skr. klawiszowy z komendą "ZA MNĄ"
-Gdy Cavalorn dojdzie przed Zamek w którym jest Gomez z paczką. I tu koniec stoi i nic nie mówi (Rodney i Hank są za nami idziemy z nimi do tego tunelu co stał tam Urt. I tu trzeba włączać kody przejść przez drzwi i wejść do tego tunelu co będzie Gomez).
-Cavalorn tam jest i zaczynamy randkę we dwoje
-Później wszystko jest git aż nie dojdziemy do Gomeza (Może oprócz tego że nie pomaga nam w walce z Magnatami)
-Cavalon mdleje podchodzimy do Gomeza i Maga Corristo (tu kolejny błąd mag zabija Gomeza i rozmawia z nami, i pogadamy i są dwie opcje dialogowe ("Jestem po stronie beliara czy coś takiego") ("Nie dam się omotać żadnym bogą" i tu bug jak damy tą opcje dialogową to już nic w grze sie nie stanie z nikim nie możemy gadać, tylko czarny mag coś tam powie. Dlatego trzeba dać tą opcje nr.1
-Wtedy i tak Corristo ginie, podchodzimy do czarnego maga i teleport do Świątyni Śniącego 
-Dalej wszystko fajnie nawet fajne dialogi. Zabijamy czarnego maga i pojawia się demon (Ciężko go zabić, nie musiałem wczytywać ale biłem go 2 dni
-Filmik i koniec gry

Są jeszcze mniejsze bugi np.
-Recepty są warte 9999+
-Często są nieśmiertelnie stwory (wiem wystarczy wczytać, ale fajnie by było gdyby zostało to naprawione)
-Misja z kawałkami mapy zero podania lokalizacji, to samo z siedzibą nekromanty. (I tu dziękuje za solucje)
-Często wywalają errory albo są crashe (wiem że odpalamy przez startera nie tego z końcówką _mod)
-Zadanie z wartą dla Tona czy jak mu tam, częste bugi (potwory nie pojawiają się np. nie w takiej kolejności lub wogóle)
-I Jarvis w miejscu gdzie zdobywaliśmy kamień ogniskujący dla Y'Beriona (bez sensu)
-Zero wskazówek jak już porozmawiamy z Cordem gdzie teraz jest Jarvis (szukałem bardzo długo)
-Nie ma duali które są zajeb**** (co to za problem ulepszyć je w skryptach na większy dmg.)
-Zbugowane zadanie "Hrabia"
-Nie chce mi się więcej przypominać co tam jeszcze było

Jak coś poplątałem przepraszam, późno już
Pozdrawiam.
 

Frixowyy

Frixowyy

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja po wgraniu gmdk dalej mam błąd gothic przestał działać. Ktoś ma jakieś pomysły jak to naprawić? 
 

Sokólski

Sokólski

Użytkownicy
posty4
ProfesjaKompozytor
  • Użytkownicy
Mam problem. Nie mogę zapisać gry podczas wykonywania misji Bestia z Bagien. Obojętnie, w którym momencie trwania rozgrywki, podczas zapisu następuje crash i save, który chcialem nadpisać, się psuje.

Btw. Moj pierwszy wpis na forum, witam, pozdrawiam :)
 
Nie pytaj nawet czemu chodzę jak król
Czemu mówię jak król, chociaż budzę się tu
Nie wybrałem miejsca, czas jest mój
Korona jest jedna, osądzi mnie Bóg

Hodir

Hodir

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
Jakimś cudem po wizycie w podziemiach klasztoru ekwipunek zaczął się psuć (otwieranie trwało 20 sec około zanim się odetnie) zobaczyłem co jest nie tak a tam w zakładce zbroi niesączona ilość mieczy do duala leworęcznych (padały z trupów) dlatego tak wolno mi się ładuje.

Da się coś zrobić ? Usunąć czy coś ?
Bo ręcznie wywalić to raczej nie możliwe.

P.S mam save przed ale to jakieś 10 lvl do tyłu :(

Pozdrawiam.
 

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Użyj konsolowej komendy hero export, zedytuj wygenerowany plik zen (notatnikiem, skasowanie tych mieczy powinno być proste) i zaimportuj go komendą hero import. Niestety biorąc pod uwagę co Orc nakombinował z hookami i wszelkiego rodzaju pętlami importowanie może spowodować inne bugi.

Hodir

Hodir

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
Dzięki wielkie jak na razie działa ;) Miejmy nadzieje, że nic się nie zepsuje :)
 

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu

orcwarrior
Moderator działu

Błędy w ostatecznej wersji moda
#251 2014-01-09, 16:43(Ostatnia zmiana: 2014-01-09, 17:27)
Hmm, prawdopodobnie będziesz musiał poczekać na patcha, ewentualnie spróbój zapisać już po zakończeniu misji, lub wczytując troche wcześniejszy save.
EDIT:
Ewentualnie, możesz jeszcze wysłać save gdzie jeszcze mogłeś zapisać grę, może będe jakoś w stanie przeanalizować sprawę...
 



Sokólski

Sokólski

Użytkownicy
posty4
ProfesjaKompozytor
  • Użytkownicy
Niestety, nie będę mógł już spróbować, bo sparałem tak 2 savy z obecnym stanem rozgrywki. Z tego co widziałem na forum, ktoś podesłał Ci do stestowania pobobny zapis. W miarę możliwości mógłbyś go udostępnić ? :)
 
Nie pytaj nawet czemu chodzę jak król
Czemu mówię jak król, chociaż budzę się tu
Nie wybrałem miejsca, czas jest mój
Korona jest jedna, osądzi mnie Bóg

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Akurat z sytuacja gdzie gra wyrzuca podczas zapisu jeszcze się chyba nie spotkałem :D Co do save'ów wiekszość brałem z tego tematu:
http://themodders.org/index.php?topic=20925.msg1110974#msg1110974
 



Sokólski

Sokólski

Użytkownicy
posty4
ProfesjaKompozytor
  • Użytkownicy
o ten temat mi chodziło jednak chmurka mi nie chodzi :<
Może podeślę screeny z prób wczytania tych savów ?


Czy może to być spowodowane zabawą z kodami na tychże save'ach ?:D

Post połączony: 2014-01-09, 17:44
http://speedy.sh/E3KH9/crashsokolski.zip

Link do mojego problemu (2screeny, 2 zapisy gry)


Post połączony: 2014-01-09, 20:52
I jak ktoś coś zaradzi ?
 
Nie pytaj nawet czemu chodzę jak król
Czemu mówię jak król, chociaż budzę się tu
Nie wybrałem miejsca, czas jest mój
Korona jest jedna, osądzi mnie Bóg

BelHeI

BelHeI

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za pomoc, a jak można stworzyć postać Gestath'a ?
Szedł za mną do obozu, ale nie zczaił się, że wkońću zaprowadziłem go do obozu. I potrzebuje teraz mi kompletnie zniknął i nie mam opcji, żeby powrócić poprzez zapisane stany.

Czy można jakoś stworzyć postać kodami? Wiem, że w Gothic II takie coś było.
 

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Gdy ja użyłem komendy Hero Export, Hero Import, nie mogłem gadać z żadnym NPC, po prostu mnie "ignorowali", a miałem problem z odkładaniem broni, co kończyło się crashem. Poradziłem sobie z tym poprzez kody wcielając się z innego NPC i zabijając Rick'a, po czym broń wypadała. Potem znowu spróbowałem Hero Export/Import i miałem to samo. Także lepiej uważaj z tymi importami i exportami.
 
:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Jeśli Gestath zniknał, ale nie zginał to będzie gdzieś w pobliżu obozu rebeliantów, chyba od strony bramy Nowego obozu, dokladny WP: PATH_OC_NC_3 (możesz się tam przenieść uruchamiając konsole i wpisując goto waypoint PATH_OC_NC_3) jeśli natomiast zginał, możesz go przywać wpisując
instert HUN_2609_Gestath
 



Hodir

Hodir

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
Może jestem szczęściarzem ale wszystko działa jak należy.
 

BelHeI

BelHeI

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Udało się odnaleźć Gestath, dzięki za pomoc :)

Tylko teraz został mi gdzieś... Jack - ten kapitan pirat, który był w takiej grocie przy rzece :)
Miał mi zrobić zbroję i wgl, a teraz nie ma i zbroi, jak i jego ;p
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry