Błędy w ostatecznej wersji moda 428146 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 428146

Odpowiedzi 1149

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Bardzo możliwe że kręci się jednak gdzieś po okolicy, tu jego rutyna:
   Ta_SitCampfireEat(08,00,14,00,"SPAWN_TALL_PATH_BANDITOS2_03"); 
   Ta_Boss(14,00,19,00,"SMOE_CIPHER"); 
   TA_Stand(19,00,02,00,"SMOE_CIPHER");
   TA_SitAround(08,00,14,00,"TAVERN_BARX");
Waypointy są podane w cudzysłowach, wczesniej masz godziny od - do więc tak jak wczesniej wystarczy goto waypoint i waypoint
jeśli nie pomoże, jego instance: PIR_2612_JackAlligator (insert PIR_2612_JackAlligator)

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Mozliwe, co do save'ów sprawdziłem je, i są niestety raczej nie do odzyskania, w przypadku jendego zamiast zapisu World.sav jest pusty zapis, w przypadku drugiego jest uszkodzony, przy podmianie plików niestety gra crashuje po krótkiej chwili, możesz jeszcze sam spróbować, może będziesz miał wiecej szczęscia - trzeba poprostu przenieść plik World.sav z innego save'a najlepiej jeśli będzie on najkrócej oddalony w czasie w tyl, może wtedy będzie to miało jakis sens, jeśli się uda, gracz będzie w pozycji skopiowanego save'a i bedzie miał ekwipunek z niego, podobnie wszyscy npc będa jak w starym save natomiast same misje będa w stanie z tego uszkodzonego save'a

Sokólski

Sokólski

Użytkownicy
posty4
ProfesjaKompozytor
  • Użytkownicy
Po podmianie pliku WORLD.SAV z innego save'a, gra nie crashuje, lecz jest tak jak mówisz ( ze stanem ekwipunku, npc'ami itp. ) mam ostatni działający zapis z siedziby nekromanty :P

Dzięki za pomoc :)

Nie pytaj nawet czemu chodzę jak król
Czemu mówię jak król, chociaż budzę się tu
Nie wybrałem miejsca, czas jest mój
Korona jest jedna, osądzi mnie Bóg

BelHeI

BelHeI

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziękuję za pomoc, ale nie mogę ogarnąć z tymi kodami.
Klikam "B" wpisuje "marvin" wciskam "enter".

"Testmode on" - tak mi się wyświetla.

A więc, wpisuję "goto waypoint smoe_cipher" - nic niestety nie dzieje się... Próbowałem tak samo z stworzeniem postaci Jacka Alligatora.
Wcisnąłem: "klawisz insert" i wpisałem od razu "pir_2612_JackAlligator". I dupka, co takiego robię źle? :/

Teraz już wiem w czym był problem  Powinno się to wpisywać w konsoli, także wszystko już jest w porządku

Hodir

Hodir

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
@Hodir Jak rozumiem to screeny 2ch crashy które pojawiły się przy pojedynczym wywaleniu gry w kolejności w jakiej się właśnie pojawiły.
Sprawa wygląda dość dziwnie, proponuje w ramach sprawdzenia na początek wyłączyć wszystkie dźwięki (nie wyciszyć) można to zrobić odpalająć gothic starter mod i tam zaznaczając disable music i sound, potem stopniowo przywracać dzwięk, zmieniając w ustawieniach dzwieku takie dodatki jak poglos, próbkowanie, może jest w tym jakaś nadzieją, ewentualnie też mozesz wyslać save, też mogę na to rzucić okiem :)

Revolutionist

Revolutionist

Użytkownicy
posty2
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie wiem, czy już to było, ale i tak powiem.
Zadanie od Rączki niemożliwe do wykonania, deseczka z tyłu płotu nie działa. Postać stoi przed nią i nie zaczyna machać młotkiem.

Poprawka - nie działa zawsze ostatnia deseczka, nieważne w jakiej kolejności je robię.

Do tego nieśmiertelny wilk, śmierć na skutek upadku z drabiny (źle ustawiona drabina w Obozie Rebeliantów)....

Hodir

Hodir

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy

BelHeI

BelHeI

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyszedłem z głębi, poszedłem od razu do Cavalorna i przeprosił mnie i wgl, dał nagrodę i powiedział, że ma dla mnie zlecenie.
Tylko, że mam trochę odpocząć i wtedy wtajemniczy w szczegóły.

Poszedłem się wyspać i nie dostaje zlecenia od Cavalorna, abym poszedł do obozu łowców trolii....

renje

renje

Użytkownicy
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie jaka jest najnowsza wersja CZ i skąd ją pobrać?

gerard546

gerard546

The Modders
Pisarz Poradników
posty48
Propsy8
ProfesjaGracz
  • The Modders
  • Pisarz Poradników

gerard546
The Modders

Błędy w ostatecznej wersji moda
#270 2014-01-12, 13:29(Ostatnia zmiana: 2014-01-12, 15:12)
Cytat: Revolutionist
Nie wiem, czy już to było, ale i tak powiem.
Zadanie od Rączki niemożliwe do wykonania, deseczka z tyłu płotu nie działa. Postać stoi przed nią i nie zaczyna machać młotkiem.

Poprawka - nie działa zawsze ostatnia deseczka, nieważne w jakiej kolejności je robię.

Do tego nieśmiertelny wilk, śmierć na skutek upadku z drabiny (źle ustawiona drabina w Obozie Rebeliantów)....
Jak ja grałem wszystko działało (i quest u rączki i drabina), a to że puszczasz drabinę za szybko ctrl bo już myślisz: "zszedłem" to tylko

twoja wina. btw. masz najnowszą wersję, ponieważ chyba jesteś pierwszymz takimi problemami.

Cytat: BelHeI
Wyszedłem z głębi, poszedłem od razu do Cavalorna i przeprosił mnie i wgl, dał nagrodę i powiedział, że ma dla mnie

zlecenie.<br>Tylko, że mam trochę odpocząć i wtedy wtajemniczy w szczegóły.<br><br>Poszedłem się wyspać i nie dostaje zlecenia od

Cavalorna, abym poszedł do obozu łowców trolii....
"Wracamy do OR i rozmawiamy z Ablem, który w ramach przeprosin daje nam pierscien. Zeby zakonczyc zadanie rozmawiamy z Cavalornem, od którego w ramach rekompensaty otrzymamy rude." Może pogadaj z Ratfordem albo odpocznij jeszcze jeden dzień.

Cytat: renje
Mam pytanie jaka jest najnowsza wersja CZ i skąd ją pobrać?
Najnowsza wersja znajduje się w temacie Czas Zapłaty - premiera! w PIERWSZYM POŚCIE... (patch/nowa wersja robi się)

BelHeI

BelHeI

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety, to nie pomogło. 
No nic, ciekawy dodatek, ale niestety, nie udało mi się go ukończyć :)

Coragon

Coragon

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z wczytywaniem Głębi. Zainstalowałem GMDK i wypakowałem w folderze Gothic. Niestety nadal występuje ten sam problem. Byłbym wdzięczny za informację co mam zrobić, aby gra działała prawidłowo. Z góry dzięki za pomoc.

Hodir

Hodir

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
Nie wiem jakim cudem ale po zrobieniu zadania z rytuałem miecza runicznego kiedy założyłem już naprawiony miecz naglę moja postać walczy jak amator a ciągle ma 60% w broni plus kilka kilka save'ow się nie da wczytać koło okręgu.

Diegothic24

Diegothic24

Użytkownicy
posty3
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
Mod bardzo fajny i ciekawy, ale znalazłem parę błędów:
1. Wilczy pomocnik "Biały Kieł" nie jest do końca oteksturowany, posiada białe elementy.
2. Wilka można przywoływać kiedy się chce oraz go zabijać, dzięki czemu przy nauczonej umiejętności zdobywania kłów można mieć ich   nieskończenie wiele.
3. Podczas misji, w której mam się pozbyć kretoszczórów Snafa są one nietykalne dla mnie, jednak mój wilczy towarzysz może je zabić. Gdy zdobywam z nich potrzebne rzeczy nie mogę ukończyć misji.

To tyle jeśli chodzi o bugi do tej pory.

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy
Hodir u lee musisz nauczyć się władania mieczem runicznym.

Hodir

Hodir

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
Co najzabawniejsze nauczyłem się wcześniej i teraz normalne bronie 2h nosze jak amator :D

Hodir

Hodir

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
Nie chce podbijać postów ale muszę.
Błąd: http://www24.speedyshare.com/Smkgg/download/crash.JPG
Save: http://www.speedyshare.com/HvBMK/savegame1.zip
Podmiana world.sav działa (ten jest uszkodzony ma około 1.5mb normalny ma 5mb) Ale jest kolejny problem mam skądś 2 miecze runiczne jeden naładowany drugi nie i walczę jak amator czy to mieczem runicznym czy to normalną bronią dwuręczną.

P.S
Użyłem kodu Apply overlaymds humans_2hst2 i zadziałało teraz nie wiem tylko czy miecz runiczny działa. Jak się go używa ?

P.S2 Już znalazłem w ustawieniach, sorry za ten cały spam ale może save przydadzą się orcwarriorowi do debugowania gry ;)

gerard546

gerard546

The Modders
Pisarz Poradników
posty48
Propsy8
ProfesjaGracz
  • The Modders
  • Pisarz Poradników
Cytat: Hodir
Co najzabawniejsze nauczyłem się wcześniej i teraz normalne bronie 2h nosze jak amator
A próbowałeś władanie 2h mieczem  wbić na 100%? Jeśli nie to: edit abilities --> lp  = x (dostaniesz  x  punktów nauki) Może akurat....

menago

menago

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Nie wiem czy byla o tym mowa, ale dla Czasu Zaplaty fps fix nie dziala, mysle ze to jest wina innego pliku konfiguracyjnego, jak to moge naprawic?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry