Błędy w ostatecznej wersji moda 428145 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 428145

Odpowiedzi 1149

dado00

dado00

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Z racji tego, że wywala mnie z gry gdy wczytuje mi lokalizację nekromanty i nie mogę zdobyć trucizny proszę o kod na nekromantę lub kod na teleportacje do jego siedziby.

menago

menago

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Nie wiem czy byla o tym mowa, ale dla Czasu Zaplaty fps patch nie dziala, ze zwykla wersja Gothica, MT wszystko jest jak najbardziej ok. Jestem pewny ze to nie wina samego moda, bo kiedy nie uzywam zadnych klawiszy liczba klatek na sekunde jest taka jak byc powinna.

gothic1210
  • Gość
Bez fps patha jak nie używasz klawiszy to liczba fps też rośnie (u mnie dzieje się to samo).  A z tego co wiem to CZ ma zdjęty limit klatek. Powinna być opcja w menu jeśli dobrze pamiętam.

KOSMOGRZMOT

KOSMOGRZMOT

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No więc tak jak w temacie. Nie moge otworzyć ŻADNEJ skrzyni, ekran zaczyna mi sie trząść i slysze tylko przerywany dzwiek otwierajacej sie skrzyni, jak temu zaradzic?:)

KOSMOGRZMOT

KOSMOGRZMOT

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy chce sprokowować orka w obozie łowców trolli gra zacina mi sie po wyciagnieciu broni przez moja postać, nie moge nic z tym zrobic, jest jakis sposób zeby to poprawic ?;p

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
3. Podczas misji, w której mam się pozbyć kretoszczurów Snafa są one nietykalne dla mnie, jednak mój wilczy towarzysz może je zabić. Gdy zdobywam z nich potrzebne rzeczy nie mogę ukończyć misji.
Powinieneś mieć 10 sztuk mięsa i 5 wątrób z zabitych kretoszczurów. Może zostały tylko 4 zabite?

Witam
Z racji tego, że wywala mnie z gry gdy wczytuje mi lokalizację nekromanty i nie mogę zdobyć trucizny proszę o kod na nekromantę lub kod na teleportacje do jego siedziby.
Tu masz listę kodów: http://themodders.org/index.php?topic=17868.0

Jest tam chyba wszystko, trucizna też powinna tam być.

KOSMOGRZMOT

KOSMOGRZMOT

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wrzucilem do skrzyni Coopera pierscien Gomeza i nie moge zakonczyc zadania u Harforda, moglby mnie ktos jakos pokierować co moglem zle zrobic?;p

TiKey

TiKey

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, mam Pytanie????  Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć ale dobitnie jak zainstalować moda???
Jak instalowałem moda to zawsze ten sam błąd nie miałem ekranu głównego z tłem czasu zapłaty a jak włączałem grę to był zwykły Gothic
w menu głównym miałem napis "Czas Zapłaty 1.0" nie rozumiem o co chodzi proszę by ktoś mi pomógł. Gothic czysty bez modów.
PS. mam Windows 7 czy to coś zmienia ???

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
Ja chcę zgłosić, że w misji z młotkiem Aidana plączą się dialogi.
Miałem przynieść mu stal i młotek. Stal przyniosłem, więc mówi, że ma, a potem o młotku i dodaje na koniec "mogłeś chociaż przynieść jeden pręt" czy coś w tym stylu.

Ventez

Ventez

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam pytanie a zarazem prośbę.Rozchodzi się o to iż gram w Gothica Czas Zapłaty i gdy gram,gra się tak jakby.. hmm.... Staje w miejscu... Nic nie można zrobić.. I na dodatek to nie jest crash.. Jedynie można to naprawić resetem kompa  ale po 3 minutach ( czasem dłużej czasem krócej ) ponownie to się robi ;( Pomocy!!

either

either

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To i ja dodam coś od siebie tutaj.
1. Na pierwszym miejscu błąd z nietrafialnymi mobami i npc. Chociaż od 4 rozdziału jeszcze mi się ten bug nie przydarzył.
2. Ciągle ten sam error przy wczytywaniu save'ów i to dość częsty.

3. Przy rozmowach z npc nie da się czasem pominąć dialogu lub 'pomija' się tekst dialogu ale trzeba czekać aż postać skończy 'mówić'.
4. Brama do starego obozu nie otwiera się.
5. Rzadko wywalało Acces Violation ale w zadaniu z atakiem strażników na OR gra sypała się z tym błędem prawie bez przerwy.
6. Znane bugi z informatorem na placu wymian czy w wolnej kopalni.
7. Bodajże Angus w zadaniu z wybiciem patroli wokół SO nie szedł z Rickiem a powinien.
8. Dialogi z niektórymi npc są poplątane; dialogi się powtarzają; czasem w rozmowie z kimś dialogów Ricka w ogóle nie ma i tylko są teksty npc.
9. Czasem znajduję puste ciała strażników gdzieś koło SO - w sumie nie wiem czy to tak ma być czy to też bug.
10. Bezimienny na hita w zadaniu z informatorem czy też na cmentarzysku orków, co pozwalało na orżnięcie go z całego eq.
11. Walka mieczem jest trochę denerwująca jeśli ktoś mi pomaga w zabiciu kogoś/czegoś, bo kompan też obrywa.
12. Po zadaniu z atakiem na starą kopalnie Angus zamiast wrócić do OR to wrócił na plażę tam gdzie zaczyna się gra.
13. Denerwujące czasem jest to, że trzeba wczytać grę sprzed zadania, żeby pojawił się item/npc tak jak np. było to z tym ciałem przed mostem koło cytadeli na terenie orków lub po odkryciu ciała Kelvina(?) w zamku, gdzie w tym pokoju powinien być Urt.
14. W klasztorze zmiennokształtnych podczas walki duchów, nagle przestali walczyć bo 'zasłaniał' im schodek i trzeba było użyć kodu albo wczytać grę sprzed walki.
15. Nawiązując do punktu wyżej często było tak, że npc atakując mnie nie mógł podbiec i stał po prostu w miejscu czekając aż ja podbiegnę do niego lub gdy biegłem z kimś i w przypadku ataku mój kompan zamiast mi pomóc to też 'utknął' w miejscu i nie walczył dopóki mob/npc nie zbliżył się do niego.
16. Jeśli chodzi o niektóre zadania to gra od 3 rozdziału jest prawie niemożliwa bez solucji, jest po prostu za mało informacji w dialogach lub dzienniku dotyczących zadań/czynności, które nakierowałyby gracza na rozwiązania czy dalsze questy.
17. Kupowanie lepszych zbroi u Foxa nie działa.
Oczywiście jest więcej mniejszych bugów jak np. pasek wytrzymałości, który się robi czasem o połowę krótszy lub bug z zawieszającym się wyświetlanym okienkiem po lewej stronie ekranu 'Oddano byłek: XXX' który nie chciał zniknąć dopóki nie uruchomiłem ponownie gry.

Pomimo licznych bugów mod bardzo mi się spodobał, głównie pod względem fabuły. Gdybym miał oceniać to dałbym 9/10.
Dobra robota :ok:

hawciu

hawciu

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Zainstalowałem moda wg postu: http://themodders.org/index.php?PHPSESSID=i87qjo8398m2vd03lc3vo4qfr5&topic=20904.0
Wszystko działa bezproblemowo, startowanie gry, zapisywanie, questy itp Głębia wczytała się bezproblemowo, jednak po wyjściu z niej(na startową plażę), jeśli zapiszę grę, ten zapis jest uszkodzony i crashuje gothica przy pełnym pasku wczytywania. Próbowałem również z ustawieniem
zFastSaveGames=0
bez zmian.
Czy to znaczy, że nie mogę ukończyć gry już?

Edit:
Czy możliwe jest ukończenie gry bez wizyty w Głębi? To by w zasadzie rozwiązało problem.

Edit2:
Metodą prób i błędów odkryłem, że coś jest nie tak z WORLD.SAV, po podmianie na wersję z początku rozdziału 2, wczytuje grę normalnie i mogę pogadać z Ablem i Cavalornem nt głębi. Nie mogę jednak znaleźć maga na plaży do questu z figurkami(pierwsza figurka beliara), ale jest możliwe, że źle szukam, choć przeszedlem mape wzdłuż i wszerz.

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty62
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D
Mam pewien problem. Otóż, gdy wychodzę z Głębi gra mi się crashuje i wywala do pulpitu. A te pająki w Głębi miały być nieoteksturowane ?

maciex333

maciex333

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Największy błąd jaki zaobserwowałem to to,że gdy przytrzymamy CTRL następnie nie odrywając CTRL przytrzymamy strzałkę w dół i znowu nie odrywając dwóch poprzednich przytrzymujemy strzałkę do góry. Postać zaczyna nawalać mieczem jak na speedhacku, a gdy zrobimy tą sztuczkę podczas biegu ...

joniq91

joniq91

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy piszę w odpowiednim temacie(najwyżej moderator usunie mój post), ale chciałem zapytać się o niektóre rzeczy czy aby na pewno działają jak należy.
1. Jestem w drugim rozdziale, dostałem zlecenie od rączki aby wejść do SO i coś dla niego odzyskać, niestety ale bramy do SO są pozamykane. To tak powinno być? Czy po prostu w dalszej rozgrywce się tam dostanę samoistnie?
2. W obozie rebeliantów przy miltenie stoi wieża. Kiedy będę miał do niej dostęp, bo być może tam będę mógł dostać jakieś runy na mojego maga, bo w chwili obecnej gra magiem jest raczej grą znerfionym wojem ...

ps. dzięki splash

skończyłem zadania z obozem łowców troli, otrzymałem questa "magiczne praktyki", ale nadal nie mogę dostać się do wierzy. Postać tylko wzrusza ramionami ...

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie wiem czy piszę w odpowiednim temacie(najwyżej moderator usunie mój post), ale chciałem zapytać się o niektóre rzeczy czy aby na pewno działają jak należy.
1. Jestem w drugim rozdziale, dostałem zlecenie od rączki aby wejść do SO i coś dla niego odzyskać, niestety ale bramy do SO są pozamykane. To tak powinno być? Czy po prostu w dalszej rozgrywce się tam dostanę samoistnie?
2. W obozie rebeliantów przy miltenie stoi wieża. Kiedy będę miał do niej dostęp, bo być może tam będę mógł dostać jakieś runy na mojego maga, bo w chwili obecnej gra magiem jest raczej grą znerfionym wojem ...
1. W późniejszym rozwoju fabuły będziesz musiał szpiegować w Starym Obozie. Wtedy będziesz mógł wykonać tą misje. Brama niestety nie będzie mogła się otworzyć (bug)
2. Do magów dostaniesz się dopiero po przekonaniu łowców trolli do pomocy. Wtedy porozmawiaj z Cavalornem.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty62
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D
Cytat: maciex333
Największy błąd jaki zaobserwowałem to to,że gdy przytrzymamy CTRL następnie nie odrywając CTRL przytrzymamy strzałkę w dół i znowu nie odrywając dwóch poprzednich przytrzymujemy strzałkę do góry. Postać zaczyna nawalać mieczem jak na speedhacku, a gdy zrobimy tą sztuczkę podczas biegu ...
Wydaje mi się, że było to możliwe w normalnej wersji Gothic I. Dodam też, że wkurzające jest to, że gdy walczę i mam do dyspozycji kompanów, to nawet, gdy stoją obok otrzymują ode mnie obrażenia, przez co albo ich zabiję, albo skopią mnie po walce.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Cytat: Splash
CytujNie wiem czy piszę w odpowiednim temacie(najwyżej moderator usunie mój post), ale chciałem zapytać się o niektóre rzeczy czy aby na pewno działają jak należy.
2. W obozie rebeliantów przy miltenie stoi wieża. Kiedy będę miał do niej dostęp, bo być może tam będę mógł dostać jakieś runy na mojego maga, bo w chwili obecnej gra magiem jest raczej grą znerfionym wojem ...1. W późniejszym rozwoju fabuły będziesz musiał szpiegować w Starym Obozie. Wtedy będziesz mógł wykonać tą misje. Brama niestety nie będzie mogła się otworzyć (bug)
2. Do magów dostaniesz się dopiero po przekonaniu łowców trolli do pomocy. Wtedy porozmawiaj z Cavalornem.
zacinające się bramy po wczytaniu save'a  to bug gry, nie moda. niejaki Kerax w swoim dziele Genigne to naprawił, niestety ten  Starter powoduje inne błędy. jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest nierobienie save'a, kiedy brama jest zamknięta.

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
Tu chodzi o to, że brama w ogóle nie chce się otworzyć.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty62
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D
Cytat: Fr4nsis
Mam pewien problem. Otóż, gdy wychodzę z Głębi gra mi się crashuje i wywala do pulpitu. A te pająki w Głębi miały być nieoteksturowane ?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry