Błędy w ostatecznej wersji moda 428149 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 428149

Odpowiedzi 1149

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
witam, śledzę temat od początku i czytając posty odnośnie ilości bugów zastanawiam się czy moda na tym etapie ściągać. czy pracujecie nad finalnym patchem? boje się, że mod zostanie nadal nie pełni grywalny jak chociażby epickie Mroczne Tajemnice w ost. wersji 2.o.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Po założeniu Młotu Wojennego, nie można już go zdjąć, bo wyskakuje Assertion Failed i Access Violation. Na razie próbowałem go zdjąć tylko w koloni karnej, w innych lokacjach jeszcze nie. Broń odkładałem poprzez zakładanie innej broni, odkładanie broni całkowicie oraz poprzez zabijanie siebie (B >> Marvin >> B >> H), zawsze te same błędy...

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

zevran

zevran

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pobralem GMDK i wypakowalem do folderu z grą, ale jak wchodze do głębi to wyskakuje błąd B:zDSK:no such file or directory(ENOENT) in Create \WORK\DATA\MESHES\_COMPILED\NW_MISC_CAVE_BOARDING_01.MRM i rzeczywiscie jak sprawdzilem to nie ma tego pliku. Skąd moge go pobrac? GMDK pobieralem z http://worldofgothic.de/dl/download_28.htm

pulkownik1990

pulkownik1990

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pewien problem z grą. Jetem w 3 rozdziale  i robię zadania dla aidana, a potem lecę do Kiry i ma być atak na obóz rebeliantów. Robiąc misję dla rodneya, niedaleko wieży mgieł znalazłem jarvisa, potem poleciałem do corda zgodnie z tym co powiedział, pobiłem go pogadałem i tutaj zaczyna się kłopot. bo po jakichś 30 sekundach gra się zawiesza na amen. Co bym  nie zrobił gdzie bym się nie teleportował czy włączyć dialog zawsze buguje się mniej więcej po tym czasie. Po tej akcji mogę już tylko ctrl+Alt +delete. Da się to jakoś rozwiązać???

Pomocy mam problem mianowicie gdy próbuję porozmawiać z draxem lub taranem gra zawiesza mi się i wtedy muszę ją wyłączać za pomocą menadżera zadań. Do pliku ini wstawiłem tą linijkę mimo to nie pomogło. Wkurza mnie to bo nie mogę handlować... POMOCY !!!.
Z tym draxem mam tak samo. do polowy 3 rodzialu wszytko ok było

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Proszę o dostarczenie raportu błędu:

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z chęcią bym wysłał ten problem, ale jedyne co mogę zrobić, to screena z błędu, bo nie posiadam skryptów CZ, żeby odpalić moda przez GothicStarter_Mod, bo przez normalnego GothicStarter nie da się "wchłaniać" błędów przez zSpy.

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Że co? :blink:
Nie potrzebujesz skryptów CZ, wystarczy że odpalisz GothicStarter z opcją zSpy na 10.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W GothicStarter nie mam takich opcji....

Spoiler

I w sumie, to doszedłem do wniosku, że da się w dosyć dziwny sposób odłożyć broń. W grze w konsoli wpisujemy
hero export [nazwa] i potem tylko usuwamy linijkę z daną bronią i importujemy postać na nasz save, ale szczerze mówiąc, nie zrobiłem tego jeszcze. :P

Gornos

Gornos

Quest Pack Team
posty90
Propsy87
ProfesjaLvl designer
  • Quest Pack Team
Ponieważ musisz odpalić GothicStarter_Mod

zevran

zevran

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Głębia się mi nie wczytuje a pobralem GMDK. Wyskakuje mi błąd B:zDSK:No such file or directory (ENOENT) in Create \WORK\DATA\MESHES\_COMPILED\NW_MISC_CAVE_BOARDING_01.MRM

Suomix

Suomix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
witam:

w 1 rozdziale szukając rekrutów, jak byłem niedaleko tego kowala na literke C (wybaczcie ze nie pamiętam imienia). Tam na tej górze wysoko, on stoi w jaskini. Porozmawiałem z nim, wychodze z jaskini i patrze co jest? Elita orków i jeszcze dwóch innych orków ni stąd ni z owąd ciska mi moich 3 piratów z początku gry. TYLKO że oni za mną nie szli. Pojawili sie tam po wyjsciu z jaskni z tym Carlosem czy jak mu tam. Problem w tym że ginie mi Angus... za każdym razem. Próbowałem przyzwac go kodem to gra sie wyłącza ; ///. Pytanie brzmi czy Ci piraci bedą niezbędni do ukończenia gry? Bo jeśli tak to i dont want to live on this planet anymore.

Dodam jeszcze że po powrocie do obozu nie ma ani jednego z piartów. Nagle wyparowali. Jestem na początku drugiego rozdziału i nie moge sobie nauczyć sie siły... bo nie ma tego piracika co jej uczył...

Właśnie tutaj wszedłem żeby napisac o tym ze wywala mi gre jak mnie wysyłają do Głębi ale wyczytałem zeby sciągnąć GDMK i już go szukam, przy okazji tylko napisałem o tym pojawieniu sie piratów, ich zniknięciu, braku możliwosci kodowego pojawienia ich i mojej niepewnosci co do ich niezbędności później w grze.

Wesołych Świąt :)

Szpinak

Szpinak

Użytkownicy
posty9
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ci piraci pojawiają się tam i lepiej jakbyś ich uratował a przynajmniej Rodneya. Jak nie zginie Angus to powie ci że śledził cię dla twojego bezpieczeństwa bo poszedłeś na terytoria orków i nie chce żebyś tam zginą. Mam nadzieję że pomogłem.

Suomix

Suomix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
no to ładnie, nie ma Angusa nie moge go przywołać bo sie crashuje gra. Rodney był i go też nie ma chociaż przeżył... hmmm jeśli mogę mieć sugestię to przy jakimś patchu czy coś, zróbcie tak aby jedyny nauczyciel siły (jakiego narazie spotkałem) był niesmiertelny albo dużo silniejszy bo teraz stoje w obozie łowców troli i nie moge unieśc miecza... bo nie mam jak nauczyc sie siły. ; ( grac od nowa sie nie opłaca na moim złomowatym kompie  gdzie wszystko sie tnie i crshuje co 2 kroki.  No ale dzieki za pomoc

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
Podeślij zapis. Może ja coś spróbuję z tym zrobić. Jak nie, to prześlij log z zSpy.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanie do autora tematu - czy znalazłeś już jakieś rozwiązanie? U mnie występuje identyczny problem :(

Suomix

Suomix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
Wysłałem Ci savey.
Generalnie poszedłem drogą magii z przymusu bo nie można dodawać siły w tym przypdku :D Troche późno bo na 14 lvlu zdaje sie, ale bedzie trudniej :D
Jak coś to zaglądam tu co chwile

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bug (przynajmniej u mnie, moze być wina mojego sprzętu, nie wiem): Kraktanat (ten śmieszny demon, którego się przywołuje w 3 rozdziale czy cuś) po przywołaniu jak już znika, porozmawiamy z Cavalornem i sprawa o nim ucichnie i po przyjściu do jego grobowca obok Starej Kopalni nie może wczytać tekstury i zawiesza mi grę. Próbowałem parę razy włączać grę, zmniejszyć wymagania gry na minimalne itp., ale nic nie daje.

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
witam mam problem , poniewaz mam zapisane po walce z truanem (zapisuje na 4 zapisach) nie mam wczesniejszego ,przedwalką i jak chce wczytac któryś z nich to na wszystkich 4 mam crasha

da sie coś zrobić ? czy musze grac od nowa?

gra mnie po prostu juz irytuje z tymi crashami

Suomix

Suomix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
ok, w bodajże 3cim rozdziale jak juz wrócimy ze starego obozu i mamy misje zeby dla Rodneya isc do klasztoru, zmieniam sie w chrząszcza ale nie moge sie odmienić... i lipa. Nie działa nic, jestem chrząszczem ^^   ; (

Kolejne dziwne zjawisko jest takie, ze zdaje sie główna misja - zeby isc powiedziec łowcą Troli, dokładniej Kirze, o tym aby zaatakowali tyłu wroga jest u mnie zablokowana. Mianowicie... ide do nich do obozu i nie mam z nikim opcji dialogowej, wszyscy mają tylko "koniec". Możliwe ze jest to wina tego, ze zginoł mi ten gosciu co stoi przy ich wejsciowej bramie (jak polowalismy na trola). Jesli tak, to prosiłby o jakiś spis NPC bo często jest to konieczne aby uzyc kodu i kogoś przywołać.

No i z ogolnych błędów wykryłem, ze np bedac w starym obozie jako szpieg, wchodząc do czyjegoś domu i nie wychodząc jak wygniają, gdy zostaniemy pobici to zabijają nas doszczętnie i game over.

Jakieś pomysły z chrząszczem i z łowcami troli? : )

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Non_4020_Tablor
Non_4021_Bukhart
Non_4022_Postronek
Non_4023_Korth
Non_4024_Snow
Non_4025_Kron
Non_4026_Nikolas

Serio, nie pamiętam który stał przy wejściu :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry