Błędy w ostatecznej wersji moda 428148 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 428148

Odpowiedzi 1149

gerard546

gerard546

The Modders
Pisarz Poradników
posty48
Propsy8
ProfesjaGracz
  • The Modders
  • Pisarz Poradników
Cytat: Suomix
Możliwe ze jest to wina tego, ze zginoł mi ten gosciu co stoi przy ich wejsciowej bramie (jak polowalismy na trola). Jesli tak, to prosiłby o jakiś spis NPC bo często jest to konieczne aby uzyc kodu i kogoś przywołać.

No i z ogolnych błędów wykryłem, ze np bedac w starym obozie jako szpieg, wchodząc do czyjegoś domu i nie wychodząc jak wygniają, gdy zostaniemy pobici to zabijają nas doszczętnie i game over.
Trololo mi też zniknął, a nie pamiętam żeby zginął... Tu masz kod: non_4023_korth

A co do drugiego przecież wbiłeś tam na pałę i nikt cię nie zna więc jeden nieostrożny ruch i gameover ;)

Sknera

Sknera

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to blad czy moze tak powinno byc, jak uciekam ze Starego Obozu, to na tej plazy przy wraku statku stoi Angus i nie mam z nim zadnych opcji dialogowych. Tak powinno byc ? Druga sprawa jak wykonuje zadanie " Marzenie Rodneya", dochodze z Roderikiem do plyty, na ktorej Roderik otwiera portal, wchodze za nim i po wczytaniu lokacji, jego nie ma a tych pierwszych krat nijak nie moge otworzyc, i tez nie wiem czy tak powinno byc, czy moze pozniej zabrac sie za to zadanie, jakies pomysly ?

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Bo Roderick czeka prawie na końcu lokacji na ciebie. Co do krat, trzeba się zamienić w chrząszcza i dźwignie pootwierać (jeśli dobrze skojarzyłem moment gry). A co do Angusa - w tej wersji gry po ataku na SK on wraca się na plażę, a nie do obozu. Ja skończyłem grę na 3 rozdziale (czekam na patcha i gram od nowa), więc nie wiem czy poźniej on jest do czegoś potrzebny. W każdym bądź razie - chyba będzie to poprawione w patchu.

Sknera

Sknera

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Dziekuje za odpowiedz :)

Suomix

Suomix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
Mam kolejny "błąd" lub "bug". Oczywiście zgłaszam natychmiast.

Otóz w 3 rozdziale, spotkałem sobie Hrabie po znalezieniu 3go ornmentu jak wychodze z jaskini... dalej stoi Wegorz. Ale nic nie mowia, nic sie nie dzieje. Zero opcji dialogowej. Pobiłe ich i nic. Wczytuje, zapisuje i nic. Nie moge oddac równiez ornamentu magom, zero opcji dialogowych.

Jakies sugestie?

Suomix

Suomix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
Miałem to samo. Walczyłem z tymi szkieletami z 8 razy, az  w koncu je zabiłem BEZ zapisywania podczas walki, bez zapisu po walce i wgl. Zapisałem dopiero po wyjsciu z tamtej lokacji.

To jakiś bug

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
no to mam przesrane bo chcialem zapisac po wyjsciu z lokacji ale mi sie zaraz po wyjsciu tez zcraschowało

Sackboy

Sackboy

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A te GMDK to wszystkie pliki czy tylko ten pierwszy?

Serwatus

Serwatus

Labirynt
posty13
Propsy4
ProfesjaScenarzysta
  • Labirynt
Również mam podobny problem. Przekopiowałem zawartość folderu gothic z wypakowanego GMDK do odpowiedniego folderu (z tego co widziałem, to o to chodzi, no, ale że nie działa, to zwątpiłem) i przy wczytywaniu Głębii mam powrót do pulpitu. I jeśli zrobiłem to dobrze, to pojawia się pytanie z racji późnego zabrania się za to GMDK - czy jeśli przekopiowałem to już po dojściu do rozdziału drugiego, to straciłem czas na grę (ewentualnie da się cosik w pliku sav pogrzebać), bo to by zadziałało dopiero od ponownego rozpoczęcia moda, czy też powinno działać i mam zagadkę?  :D

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
A te GMDK to wszystkie pliki czy tylko ten pierwszy?
To pierwsze oczywiście (28mb+) Ludziska, kurde, przecież prościej się nie dało...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Powinno od razu działać. Upewnij się, że dobrze kopiujesz pliki.

dado00

dado00

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Problem :
W starym obozie mam przekonać kopaczy.
Najpierw rozmawiałem z Guy wykorzystałem wszystkie opcje dialogowe i zakończyło się na czymś w rodzaju "porozmawiamy o tym później"
Następnie rozmawiałem z Grimesem i Grimsem (lub odwrotnie), u nich mam akceptacje i odpowiednie wpisy w dzienniku. Wracam do Guy i mam tylko "koniec"
Na tym koniec akcja stoi w miejscu.
Druga rzecz nie wiem czy tak ma być ale pomimo przekręcenia kołowrotu i mimo że strażnik ma opcje otwarcie bramy brama się nie otwiera (chodzi oczywiście o stary obóz )
Pozdrawiam

Suomix

Suomix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
otóż zanim pogadasz z GUY'em, pogadaj najpierw z pozostałymi dwoma. Możliwe ze to BUG i blokują sie opcje dialogowe jeśli za pierwszym razem nie powiesz mu od razu czego w rodzaju "nie jesteś sam, są też inni".

To że brama sie nie otwiera też było u mnie. Chwila kombinacji i wejdziesz przez tekstóre od lewej strony z zewnątrz, a wyjsc mozesz wyskakując z nad bramy. : )

Co do pierwszego problemu, musisz chyba wczytać poprzedni zapis gry.

Neary

Neary

Użytkownicy
posty43
Propsy4
  • Użytkownicy
W wielu przypadkach niedziałających skryptów (np. ten z nocną wartą) lepiej jest uruchomić grę ponownie, bo przy wczytywaniu zapisu skrypty czasem nie są resetowane i błędy będą pojawiać się nadal.

Bugi u mnie:
* na nocnej warcie czas nie przyspieszał i pojawiły się jeno ścierwojady (pomógł restart gry)
* brak możliwości wykopania skarbu z Pacho (jw)
* receptury za miliony
* przy ostrzeniu ostrza (heh...) ten dubluje się, pewnie dlatego ten "kowal od biedy" miał ich parę tysięcy
* gdy odprowadzałem Carlsona z jaskini, to jeden z zespawnowanych Orków atakował swojego pobratymca (restart nie pomógł)

Oprócz tego standardowa menażeria: błąd acces violation, zapętlony pathfinding, nagłe obniżanie zasięgu widzenia.

Suomix

Suomix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
To ze np stoja sobie trzy orki i jak do nich podejde to prawie zawsze jeden bije swoich wystepuje tez u mnie. 

Agenak

Agenak

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Mam analogiczny problem jak ktoś wyżej w zadaniu z ornamentami. Udałem się w okolice ruin cytadeli, porozmawiałem z Węgorzem i z dialogu wynika, iż powinien mieć on towarzysza, tymczasem stoi on tam sam, rozmawia bezpośrednio do mnie, wyjmuje miecz...i koniec. Po wzięciu ornamentu pojawia się Hrabia, który krótko prowadzi ze mną rozmowę i stoi jak wryty. Pomimo  takiej możliwości nie mam ochoty go zabijać, bo wiem, że to nieodpowiedni moment. Z fabułą stoję w takim wypadku w miejscu i bynajmniej nie uśmiecha mi się zaczynanie od nowa.
Dopowiadając do tematu, znalazłem pośledni błąd. Ork w obozie łowców orków w przypadku pokonania go, wyposażany jest w jednoręczną broń, przez go jego postać chcąc wyjąć 'oręż' permanentnie się zacina.

chicharito9931

chicharito9931

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,
Baggio mam taki problem, wydaje mi się, że podmieniłem wszystko tak jak napisałeś i gdy próbuje włączyć CZ przez GothicStarter klikam na Czas Zapłaty i play the game to zamiast CZ włącza mi się podstawowa wersja gothica. Prośiłbym o pomoc jeśli wiesz co mogłem zrobić źle.

Sackboy

Sackboy

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,
Baggio mam taki problem, wydaje mi się, że podmieniłem wszystko tak jak napisałeś i gdy próbuje włączyć CZ przez GothicStarter klikam na Czas Zapłaty i play the game to zamiast CZ włącza mi się podstawowa wersja gothica. Prośiłbym o pomoc jeśli wiesz co mogłem zrobić źle.
Zapewne Gothic na którego instalowałeś nie był czysty.Ja tak miałem z jednym modem,musiałem Gothica przeinstalować i było ok :)

chicharito9931

chicharito9931

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gothica instalowałem zaraz przed wgraniem moda. Przeinstalowałem go już chyba trzy razy próbując wgrać zgonie z instrukcją Baggio i dalej włącza mi się podstawowa wersja. W menu pisze że to wersja Czas Zapłaty 1.0, ale i menu i gra jest podstawowa.

Post połączony: 2014-01-04, 18:49
Problem rozwiązany zainstalowałem na drugim kompie działa.

Vuko

Vuko

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja również mam z tym cholerny problem. Próbowałem cośtam robić, ale dla mnie jako laika w sprawach komputerowych to iście czarna magia. Zwiesza się co rusz, próbowałem już kilkanaście razy  i nie kończy się niczym innym niż napadami białej gorączki w moim wykonaniu. Poza tym tak sobie napieprzyłem w tych plikach, że już sam nie wiem co do czego. Szkoda, bo po ładnych paru latach odświeżam tytuł i przy okazji chciałem zahaczyć o tego moda. Byłby ktoś tak dobry i zrobił jakowąś instrukcję? Bo zrobiłem bałagan i sam go nie uporządkuję. =]

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry