Hmm, tylko, że ja tam tych 10mln nie zauważyłem, bo chyba nie las i plecy BG mieli na myśli. Co do optymalizacji to najlepsze jeszcze przed nimi, ale ogólnie jest ok, przejście wyszło pozytywnie ;)
Kamole robicie jakimś editorem czy to wasze assety? I pytanko co do realiów. To nadal to samo fantasy, czy jednak myślicie o realiach Rzymu [tytuł]? W sumie gra w tych realiach byłaby wg mnie ciekawsza niż kolejne fantasy.
Na filmiku został przedstawiony niewielki fragment odbudowanej mapy. Na otwartych terenach, gdzie widoczność sięga 1,5km (w EF było niecałe 600m) przy obecnej optymalizacji spokojnie sięga 10mln.
Kamienie dostaliśmy od osoby która zrobiła Nature Packa dla Unity. Wzorując się na tamtych zostały wyrzeźbione kilkanaście sztuk więcej, aby krajobraz nie był tak monotonny.
Kiedy wszyscy pisali, że projekt umarł, my już ciężko pracowaliśmy na Unity, aby odbudować to co zostało utracone. Dlatego Chwała Zwyciężonym jak najbardziej tutaj pasuje.
Na filmiku brakuje jeszcze wielu rzeczy, nie mamy SAO, ani żadnych efektów postprocesowych. Obecnie testujemy system LODów i Oclussion Culling, jednak najważniejszy jest w tej chwili gameplay i odbudowa mapy.