Artystycznie kusza KZW jest najlepsza, ale byłaby niepraktyczna w użyciu dla kusznika. Nadawałaby się tylko do powieszenia nad kominkiem (no i z tego powodu model nie nadawałby się do wrzucenia do, no powiedzmy moda). No i całość z jednolitego materiału.
Kusza Avallacha podoba mi się z powodu jej rozbudowania (i to nie sztucznego. wszystko jest na miejscu). Dzięki tym wszystkim mechanizmom wygląda ona naprawdę zabójczo. Pasowałaby do jakiejś elitarnej jednostki

. Co mi się nie podoba? Materiały - tekstura drewno brzydko porozciągana i w dziwnym kolorze (czy takie drewno się nadaje na kuszę? W sumie nie mam pojęcia, ale wygląda ono dziwnie.). Metal też taki dziwny. takie jasne i z niebieskawym zabarwieniem... Ta kusza to chyba należy do jakiegoś arystokraty, bo kogo miałoby na nią stać ;) ? Pod względem materiałów mógłbyś się IMO nieco wzorować tym co zrobił Dracon. U niego to wyszło naprawdę przyzwoicie i w dodatku by pasowało do twojego modelu.
Jedariusz... Zrobiłeś naprawdę fajną kuszę. Wygląda zarówno ciekawie jak i praktycznie. Tylko niestety metal nie wygląda jak metal (bardziej jak beton ;) ) i złoto nie wygląda jak złoto (tylko takie żółte coś). Moim zdaniem podboostowanie speculara i obniżenie nasycenia na diffuse (dla złota) poprawiłoby sprawę. Ew modyfikacja tzw Specular power (to od tego jest ta czwarta tekstura?). Ale ogólnie bardzo ładny model
Model wietrzyka zasługuje na wyróżnienie bo można by go w sumie bez problemu wrzucić do dowolnego projektu bez problemu, że może nie pasować. Nadawałaby się do wyposażenia wojska

. Jest na czym zawiesić oko, bo kusza ma także trochę dodatkowych elementów. Na minus idzie tricount (jak ty zdołałeś dojść z tym do 3k?). Za dużo trisów przepierniczyłeś na mikrodetale (chociaż bitwa nie wymuszała, żeby na modelu mocno oszczędzać, więc nie wiem czy mam ci to liczyć na minus). No i metal wygląda jak kamień

.
Więc ja naprawdę nie mam pojęcia na kogo zagłosować, wszystkie prace są wykonane naprawdę dobrze. Tylko niestety do każdej mam małe zastrzeżenia. Ich brak w jakiejś z prac prawdopodobnie zaważyłby na moim głosie
PS. LeePabis
Model naprawdę ciekawy. Szkoda tylko, że skończyło się na bardzo podstawowej teksturze. Gdyby nie to, to byś dołączył do czwórki na górze