Ankieta 7a - Kusze i łuki 48030 75

Ankieta

Ankieta 7a - Kusze i łuki

Głosów w sumie: 69

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 19.06.2011 roku

Wyświetleń 48030

Odpowiedzi 75

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
chyba ktoś powinien wejść do urny i dokonać poprawek  :lol2:
Już sprawa została załatwiona :D

Kazzmir
  • Gość
Już sprawa została załatwiona :D

nie no, mialem na myśli grubszą robotę, jeden głos nic nie zmienia, 100 tak :D

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Artystycznie kusza KZW jest najlepsza, ale byłaby niepraktyczna w użyciu dla kusznika. Nadawałaby się tylko do powieszenia nad kominkiem (no i z tego powodu model nie nadawałby się do wrzucenia do, no powiedzmy moda). No i całość z jednolitego materiału.

Kusza Avallacha podoba mi się z powodu jej rozbudowania (i to nie sztucznego. wszystko jest na miejscu). Dzięki tym wszystkim mechanizmom wygląda ona naprawdę zabójczo. Pasowałaby do jakiejś elitarnej jednostki :) . Co mi się nie podoba? Materiały - tekstura drewno brzydko porozciągana i w dziwnym kolorze (czy takie drewno się nadaje na kuszę? W sumie nie mam pojęcia, ale wygląda ono dziwnie.). Metal też taki dziwny. takie jasne i z niebieskawym zabarwieniem... Ta kusza to chyba należy do jakiegoś arystokraty, bo kogo miałoby na nią stać ;) ? Pod względem materiałów mógłbyś się IMO nieco wzorować tym co zrobił Dracon. U niego to wyszło naprawdę przyzwoicie i w dodatku by pasowało do twojego modelu.

Jedariusz... Zrobiłeś naprawdę fajną kuszę. Wygląda zarówno ciekawie jak i praktycznie. Tylko niestety metal nie wygląda jak metal (bardziej jak beton ;) ) i złoto nie wygląda jak złoto (tylko takie żółte coś). Moim zdaniem podboostowanie speculara i obniżenie nasycenia na diffuse (dla złota) poprawiłoby sprawę. Ew modyfikacja tzw Specular power (to od tego jest ta czwarta tekstura?). Ale ogólnie bardzo ładny model :)

Model wietrzyka zasługuje na wyróżnienie bo można by go w sumie bez problemu wrzucić do dowolnego projektu bez problemu, że może nie pasować. Nadawałaby się do wyposażenia wojska :) . Jest na czym zawiesić oko, bo kusza ma także trochę dodatkowych elementów. Na minus idzie tricount (jak ty zdołałeś dojść z tym do 3k?). Za dużo trisów przepierniczyłeś na mikrodetale (chociaż bitwa nie wymuszała, żeby na modelu mocno oszczędzać, więc nie wiem czy mam ci to liczyć na minus). No i metal wygląda jak kamień :P.

Więc ja naprawdę nie mam pojęcia na kogo zagłosować, wszystkie prace są wykonane naprawdę dobrze. Tylko niestety do każdej mam małe zastrzeżenia. Ich brak w jakiejś z prac prawdopodobnie zaważyłby na moim głosie

PS. LeePabis

Model naprawdę ciekawy. Szkoda tylko, że skończyło się na bardzo podstawowej teksturze. Gdyby nie to, to byś dołączył do czwórki na górze :)

Popisuje się ciągle menda jedna...

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Mój projekt był obmyślany właśnie jako wyrób mistrzowskiego rzemiosła, na potrzeby jakiejś elitarnej gwardii czy wręcz jako unikat dla kogoś wysokiego rangą. Coś pomiędzy kuszą KZW która jest dziełem artysty, a tą od Wietrzyka która kojarzy się z jakimś podstawowym, seryjnie wytwarzanym ale solidnym i realistycznym wyposażeniem wojska.
Chciałem żeby drewno wyglądało na mocno bardzo gładkie i wypolerowane. Stąd jego ciemny, nasycony kolor i jednolita faktura. Zwrócono mi już na to uwagę, więc próbowałem wykonać w podobnym duchu naturalniejszą wersję: http://ifotos.pl/zobacz/Beztytulu_hearrwa.jpg/. Jednak nie pasowała ona do pierwotnych conceptów zakładających że to egzemplarz bardzo zadbany, polakierowany itd. Oryginalny tex jest zdaje się tutaj: http://ifotos.pl/zobacz/Beztytulu_heahhsn.jpg/. (Oba screeny będzie można zobaczyć jak ifotos ruszy...)

Z metalu za to jestem bardzo zadowolony. Jak przejrzysz wszystkie screeny, zauważysz że jego odcień zależał od ustawień otoczenia/oświetlenia przy jakich był robiony screen. Są takie gdzie jest szaro-zielonkawy ;)

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja na uja robiłem pracę  
Wyszło jak wyszło, czasu za bardzo nie miałem i przy reszcie modeli mój wygląda co najmniej mizernie
Ja bym nawet usunął z ankiety moją skromną osobę, nie ma co jej zaśmiecać, i tak nikt na moją kusze nie zagłosuje

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do kiedy głosowanie?

LeePabis

LeePabis

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
PS. LeePabis

Model naprawdę ciekawy. Szkoda tylko, że skończyło się na bardzo podstawowej teksturze. Gdyby nie to, to byś dołączył do czwórki na górze :)

Może i masz racje. Tekstury wyszły do dupy, bo w teksturowanie się mało bawiłem, poza tym robiłem je na szybko bo pod koniec zdecydowałem się spróbować zrobić mapowanie i tekstury jeszcze raz.

PS. Może jeden głosik na zachęte.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ale dobrze nie miec neta :lol2:

KZW.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
widzisz KZW dzięki moim namowa wygrywasz więc kiedy mogę oczekiwać tych  50g? : p

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Jak w ogłoszeniu XD Jest Zenik są pieniążki XD

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
chcesz to Ci dam zenik i nawet go ovobuje

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič

Mark56
Moderator

#51 2011-06-21, 17:45(Ostatnia zmiana: 2011-06-21, 17:47)
mnie interesuje kto mi dal ten jeden glos  :lol:  bo sie go niespodzievalem ale bardzo fajne....jestem z sebie dumny  :lol2:
moze jescze jedna bitwa ale teraz temat - LUK bo wienksosc miala kusze

sauron
  • Gość
mnie interesuje kto mi dal ten jeden glos...

jakiś chomik :D

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
mnie interesuje kto mi dal ten jeden glos  :lol:  bo sie go niespodzievalem ale bardzo fajne....jestem z sebie dumny  :lol2:
moze jescze jedna bitwa ale teraz temat - LUK bo wienksosc miala kusze
jeśli chcesz znać moje zdanie to ta twoja kusza wygląda znacznie lepiej niż ten brązowy kleks wietrzyka, za który dostał o zgrozo aż 6 głosów.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
jeśli chcesz znać moje zdanie to ta twoja kusza wygląda znacznie lepiej niż ten brązowy kleks wietrzyka, za który dostał o zgrozo aż 6 głosów.
:roll:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

#55 2011-06-21, 18:34(Ostatnia zmiana: 2011-06-21, 18:35)
jakiś chomik :D
chomik to królik :D

edit. aaa, hamster. trzeba precyzyjniej mówić :D

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

#56 2011-06-22, 08:21(Ostatnia zmiana: 2011-06-22, 08:22)
Jedaith, nie renderuj więcej w paintcie, ok?
Głos idzie na KZW, a mógłby iść na Jedaitha gdyby na jego screenie było cokolwiek widać.

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit
Chyba z kompresją coś poszło nie tak, bo u mnie na kompie nie wygląda to źle.
Inne ustawienia shadera:

Na marmoseta wygasł mi trial...

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Czyli jednak dobrze że zagłosowałem na KZW :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry