Webdesign 108560 317

O temacie

Autor MWL

Zaczęty 30.01.2008 roku

Wyświetleń 108560

Odpowiedzi 317

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Webdesign
#260 2010-06-05, 00:14(Ostatnia zmiana: 2010-06-05, 00:15)
To nie warto. Ja ostatnio zajarałem się możliwościami serwisów typu twitter, facebook, vimeo i będę z tego korzystał przy nowym tM jak i pewnym innym projekcie, który już na dniach

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#261 2010-06-05, 16:05(Ostatnia zmiana: 2010-06-05, 16:13)

Tak to wygląda po radach (w szczególności dzięki emace;))
Zdjęcia pod gimnazjum/liceum/podstawówka zostaną zmienione, ale teraz nie mam odpowiednich. POLECAMY też pewnie będzie nieco inaczej.

PS. Dwie skaczące dziewczyny to koleżanki z klasy :D

Edit: tak patrzę, że drzewo średnie, raczej do wymiany.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Layout do portfolio.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jak dla mnie portfolio powinno mieć jakiś charakter, ale jak na proste i przejrzyste miejsce do pokazania prac jest ok  :ok:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Nie będe cie propsował, wiesz o tym :lol:

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Webdesign
#265 2010-09-20, 18:16(Ostatnia zmiana: 2010-09-20, 18:18)
Chodziło właśnie o to zeby było proste i przejrzyste :D

Cytat: Wowoz link=topic=13319.msg112251#msg112251#msg112251#msg112251 date=1284995478
Nie będe cie propsował, wiesz o tym :lol:

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?

emace

Webdesign
#266 2010-10-12, 20:56(Ostatnia zmiana: 2010-10-13, 13:03)
Minimalizm w grafice uwielbiam. Wydawało by się że, trzeba posiedzieć nad projektem trzy - sześć dni, by móc mówić o efekcie i żeby zrobić nie wiadomo jaką tęczę barw, wulkan efektów i jarmark z kuriozami, tymczasem nie tędy droga (oczywiście zależy od tematu) Buła zrobiłeś lekki a zarazem konkretny projekt. Kolorki też ładne. Jednak przyczepię się do tych buttonów, nie pasują do reszty, ponieważ są miękkie, gdy tymczasem reszta serwisu jest surowa i twarda. Tak samo outline na zdjęciach w galerii, wystarczył by jeden kolor i bez przenikania zanikania lini. W projekcie przydały by się drobne elementy, nie chodzi o takie przyciągające uwage, ale coś na zasadzie ziarna na fotografii które nadają całości ciekawą wizualnie fakturę. pointy w tekście, pointy pod buttonem, bardzo delikatne wyłaniające się z tła obiekty, na przykład tło pod tekstem, albo winietka pod kategorią.

http://projekty2.tro.../maciej/lean/6/ - Zobacz minimalizm na maksa, nie licząc foty w topie, ale całość zaczepia drobnymi elementami ;) bardzo ładnie wyglądają serwisy, których poszczegulne elementy nawzajem się przenikają, w którym brakuje pozornie kontrastu. Kontrast ten tworzy pojedyńcze zdjęcie, banerek, gdzieś majaczący w tle wybrany ciekawy fragment logo, albo mocne tło pod menu, zawsze jedno do wyboru !

a to przykład od mojego kolegi z pracy http://projekty2.tro...in/pragmatiq/5/ ;]i próba zagania drobnymi elementami na pozornie pustej kartce

edit: znalezione w pracy:

http://www.zhetainternational.com/
http://www.rangeenbaarish.com/

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#267 2011-02-08, 00:31(Ostatnia zmiana: 2011-02-08, 00:35)

Szablon allegro, jak widać. Logo nie moje.
Jeszcze do dopracowania, ale możecie mówić co i jak.

Oryginał: http://allegro.pl/komplet-sportowy-clima-numer-nazwisko-w-cenie-i1426811209.html

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy

Szablon allegro, jak widać. Logo nie moje.
Jeszcze do dopracowania, ale możecie mówić co i jak.

Oryginał: http://allegro.pl/ko...1426811209.html
Oczywiście zrobiłeś 10x lepiej :)  ale co mnie zawsze razi w aukcjach to wyśrodkowany tekst, jak ma być #msg136046ładnie#msg136046 to już lepiej wyjustowany....

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Oczywiście będzie wyjustowany, to tylko w PS'ie wrzucone na próbę;)

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
bre veq :D

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#271 2011-02-08, 15:08(Ostatnia zmiana: 2011-02-09, 23:16)
Zmieniać te avki, bo już myślałem, że Elvans mnie propsuje  :lol2:

Edit: Ups, chyba przez przypadek usunąłem Twojego posta  oO

Ja też przez przypadek raz usunąłem jego posta, biedny wowoz :lol2:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Są dziwne problemy z przywracaniem postów ze Śmietnika, ale jakoś się udało :D
Polecenie "Przywróć usunięte posty" nie działa, tak samo przenoszenie. Musiałem połączyć tematy, ale wklejany url tego nie działał, musiałem dać samo id. Nawet jak się udało, to połączony wylądował w śmietniku i musiałem przenosić z powrotem tutaj. Ale się udało i możemy się już z powrotem cieszyć postem WąWoZa.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#273 2011-05-18, 14:49(Ostatnia zmiana: 2011-05-18, 17:43)
Tym razem stronka, dla powyższej firmy. Logo na szybko, będzie inne. Jeszcze kilka rzeczy do poprawki. Liczę także na Wasze opinie.

Aktualnie: http://matisport.strefa.pl/

Miałem wiele pomysłów, ale znaczące w nich były zdjęcia. To, co dostałem, niestety nie nadaje się zbytnio do niczego.

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit
Może jeszcze jakiś kolor dodać?
Pod logiem przydałby się jakiś obrazek czy może lepiej slogan.
Ogólnie ładnie, ale jakoś pusto.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Wygląda dobrze, ale musisz pracować dalej. To, że dostarczone Ci zdjęcia nie pasują nie jest żadną nowością ani zaskoczeniem i właśnie dla takich sytuacji przewidziano stocki. Zdjęcia nie są drogie, jednak przy odrobinie szczęścia znajdziesz i coś za darmo. Jakaś murawa czy stadion będzie fajny i nie przesadzaj z tym minimalizmem. Dodaj może jakieś gradienty, sprawdź jak to wygląda. Popraw wygląd koszulki.

Kolejna rzecz to liternictwo. Gołym okiem widać, że fonty są rozmazane a ich wybór też nie jest specjalne atrakcyjny.

http://s3.ifotos.pl/img/prop_hehpnhr.jpg

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#276 2011-05-19, 00:18(Ostatnia zmiana: 2011-05-19, 00:20)
No i o to chodzi. Dzięki.

W zasadzie nad tym wszystkim myślałem, ale jakoś nie doszło do skutku, bo "nie chciałem utrudniać roboty przy kodowaniu". Widzę jednak, że można jeszcze troszkę tam dodać/poprawić.
Jeśli chodzi o telefon, to także miałem zrobić to z ikonką, troszkę zmienić, ale jakoś wypadło mi to z głowy i została wersja "tymczasowa".

Koszulkę rysowałem wg. danego wzoru koszulki, ew. mogę dodać jakieś zagniecenia etc.

Po to tutaj to dałem, abyście mogli pomóc w tym, czego się nie zauważa siedząc kilka godzin nad jednym projektem. Props.

A, jeszcze jedno - jakiej czcionki użyłeś?

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
grafika mi się podoba.
w stopce użyłbym w tekscię szarośći. z zbyt kontrastowej na tym tle bieli, zrezygnowałbym.

Telefon: dodaj bold, rozmiar jest duży i dobrze.
co do gradientów, wg mnie może zostać jak jest, ale zobacz jak wygląda z gradientami.

co do czcionki w menu poziomym, to chyba jakiś trebushet ? zrób z myriadem, dla testu

w lewym menu, zostałbym przy tahomie, ale oddal delikatnie poszczególne linki od siebie, zwłaszcza nazwę dla danej kategorii - tak jak w "inne"

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Webdesign
#278 2011-08-28, 14:47(Ostatnia zmiana: 2011-08-28, 15:36)
http://s4.ifotos.pl/img/Portfolio_haxaspp.jpg
Nowy projekt layoutu.
Co sądzicie? Co poprawić, dodać?

EDIT:
Nowa wersja:

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Webdesign
#279 2011-08-28, 16:16(Ostatnia zmiana: 2011-08-28, 16:47)
Ja się tam nie znam na grafice, ale nie mam zastrzeżeń co do wyglądu,prezentuje się  fajnie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry