Webdesign 97875 317

O temacie

Autor MWL

Zaczęty 30.01.2008 roku

Wyświetleń 97875

Odpowiedzi 317

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy

MWL

Webdesign
2008-01-30, 20:06(Ostatnia zmiana: 2008-04-15, 10:59)
Postanowiłem założyć ten temat, bo są ludzie którzy bawią się tylko tym. Może zacznę, zaznaczam że wolę pisać kod, jednak chcę wam to pokazać: Web School Layout
Proszę mnie ostro nie krytykować, zasada jest taka: dobry programista nigdy nei będzie dobrym grafikiem i na odwrót   :P  ;)  :D

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Webdesign
#1 2008-01-30, 20:46(Ostatnia zmiana: 2008-01-30, 20:48)
Ty to robiłeś, czy nie, bo jakoś niejasno się wypowiedziałeś?

To ja zapodam takie coś:
http://zapodaj.net/images/48989456.png

Moja prosta praca. Ten guzik, to tylko przykład.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: dekster17 link=topic=13319.msg2248#msg2248 date=Jan 30 2008, 20:46\'
Ty to robiłeś, czy nie, bo jakoś niejasno się wypowiedziałeś?

To ja zapodam takie coś:
http://zapodaj.net/images/48989456.png

Moja prosta praca. Ten guzik, to tylko przykład.

Nie uważasz że jest trochę za wąska?

MWL, tak jak już kiedyś mówiłem na gg strona jest mdła i nie czytelna. Brak tu jakich kolwiek kontrastów a jednolitość kolorystyczna tekstu źle wpływa na czytelność. Graficznie nie powala jednak uważam że gdybyś popracował właśnie nad kolorystyką, odcieniami liter to by wyglądało bardziej przystępnie.

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy

MWL

Webdesign
#3 2008-01-31, 16:51(Ostatnia zmiana: 2008-01-31, 17:01)
No wiem że nie jest idealna, ale mówię że nie jestem dobrym grafikiem (patrz www.lenkowski.blogspot.com). Dzięki za radę może coś pokombinuje. Mimo to chciałem ciemność :D

Dekster, to ja praca nie jest dokończona, kolorystyka jednak już mi się nie podoba, a cień pod  ale jaja nadaje się wyłącznie do usunięcia. Co do cienia pod counter strike powinna byś pod spodem. Popracuj i dokończ swoją pracę.

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Nie podoba mi się kolorystyka...
Do CS granatowy bardzie by pasował niż zielony

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Postanowiłem dodać kolejną swoją pracę. Nie jest może ona świetna ale mi się podoba. Miała być na mojego bloga, ale odechciało mi się pisać pod to php :)
MWL tip

Creenthe

Creenthe

Użytkownicy
posty28
Propsy2
  • Użytkownicy
To może nie layount,tylko raczej skin do jakiejś internetowej gazetki:
http://img136.imageshack.us/img136/6579/nowaokladkaop6.png

Nie jestem ciekawy,jak wygląda niebo,pewnie nigdy tam nie dotrę...

Złote Wrota Team

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty451
Propsy257
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Mam dziwne skojarzenia co do słoneczka Polsatu. Jaśniejsza kolorystyka i przebijasz tym ich stronę.

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No cóż, sam nie wiem jak mogę to ocenić. Nie jest to layout, lecz szablon, w dodatku średni. Brak Nawigacji. Nie wiem jaką rolę spełniać bedzia ta strona, ale jeśli to coś na zasadzie dokumentu to radzę nie robić do tego w ogóle. Nie podoba mi się dobranie kolorów, zupełnie nie pasuje. Strona raczej do niczego sie nie nada...

Radgot

Radgot

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Czas abym ja coś zapodał.

To jest mój pierwszy layout w życiu:
v1
http://img397.imageshack.us/img397/6350/la...adkacopywm5.png

v2
http://img176.imageshack.us/img176/179/lay...kav2copyzk1.png

Prosze o oceny.

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Popracuj nad cieniem. Może wyjdzie z tego coś fajnego ale jak na pierwszy raz to jest dobrze ^^

Radgot

Radgot

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy

Radgot

Webdesign
#11 2008-04-11, 18:35(Ostatnia zmiana: 2008-04-11, 18:36)
Początkującym to ja zabardzo nie jestem :P .

Oto kolejny layout:
http://img90.imageshack.us/img90/8873/layo...dka2copyyq7.png

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Dodaj tam jakiś napis. Poza tym nie podoba mi się, że ludzie na zdjęciu mają połowe twarzy. Głównie chodzi mi o tego po prawej.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Zaprzeczeniem tych słów jest to:

Oto kolejny layout:
http://img90.imageshack.us/img90/8873/layo...dka2copyyq7.png

NNPlaya

NNPlaya

Użytkownicy
posty23
Propsy5
  • Użytkownicy
Trudno Ci zaprzeczyć Thoro. Kolorystyka odpychająca, layout niesymetryczny i nieestetyczny, brak jakiegokolwiek tekstu - zarówno w treści jak i w bannerze czy choćby zalążka nawigacji. Ponadto obrazek w banner wstawiony w nieprzemyślany sposób... Tak to odbieram i proszę @Radgot nie bierz tego do siebie.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
To jest mój pierwszy layout w życiu:

Jak ja mam to zrozumieć?? ;)
Ogólnie mi się nie podoba ten niebieski.

PS. O ile dobrze pamiętam on ma jakieś 10 lat ;)

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
PS. O ile dobrze pamiętam on ma jakieś 10 lat wink.gif

Noi co z tego?

Rad, na przyszłość dodawaj tekst do poglądu. Wygląda przyjemniej i można się zorientować co i jak.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Chodziło mi o to, że jak na ten wiek to i tak bardzo dobrze mu wychodzi :P  
Mniejsza z tym. Jak dla mnie nie pasuje niebieski do szarego, przynajmniej w tym layu.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Webdesign
#18 2008-04-13, 18:11(Ostatnia zmiana: 2008-04-13, 20:13)
a co tu ma do rzeczy wiek?

Edit By Fenix: Thoro może to, że trzeba czasu by zyskać umiejętności, wyczucie kolorów i ogólnie doświadczenie.

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy

MWL

Webdesign
#19 2008-04-15, 10:39(Ostatnia zmiana: 2008-04-15, 10:41)
Thoro, nie wszyscy są tacy genialni jak ty :P
Poza tym nie wiem jakie były twoje pierwsze prace ale przypomnij sobie. Moje nie wyglądają już tak paskudnie jak kiedyś, choć dalej nie są doskonałe. Popatrz chociażby na aktualny layout na stornie poziomek, jest słaby, stary. A Arthas potrafi już robić naprawdę profesjonalną grafiką. Każdy kiedyś od czegoś zaczynał, więc nie dobijaj ludzi początkujących mówiąc że jest BEZNADZIEJNIE tylko powiedz im co jest nie tak, i co byś zmienił :D .

A co do Radgot to przesadziłeś z gradientami, zlikwiduj je i daj statyczny kolor, najlepiej inny. Dodaj też tekst i jakieś obrazki by to przyzwoiciej się prezentowało.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry