już śpieszę z sugestiami, to tylko podpowiedzi co mogło by się dodatkowo znaleźć w serwisie, a właściwie co powinno. Co do samej grafiki, to najważniejsze że jest czysto, czytelnie i lekko. Z taką tematyką nie ma co przesadzać z formą. Choć i tu znajdzie się jedna uwaga - co do obrazka w topie, książka oczywiście ok, jako motyw. ale z pewnością lepiej by było, jakbyś pokazał duży jej kadr, albo niech leży na zielonym pasku z usunięciem tej kropkowanej. Możesz pomyśleć o wstawieniu ucznia - istock.com
MOJE PROPOZYCJE CO DO STRONY MERYTORYCZNEJ, uwagi przedstawiam czerpiąc z mojego doświadczenia w projektowaniu portali urzędowych.
dodaj liceum i podstawówkę, jako menu obrazkowe. samo gimnazjum też powinno być w tym menu. niech będzie one w formie trzech przycisków graficznych w poziomie, poczynawszy do lewej od menu pionowego.
Jako font ozdobny (czyli zakładki, nagłówki) wykorzystaj rodzinkę myriad lub proxime. tekst główny - koniecznie tahoma 11.
Dodaj do grafiki na samej górze urodziny, dzień tygodnia, aktualną godzinę.
Licznik odwiedzin delikatny w stopce. również menu w stopce tak jak tutaj
http://www.maciej.trol.pl//dobrakadra2/ pomyśl nad przynajmniej dwoma, trzema banerkami, jakiekolwiek na przykład plan lekcji, banerek do serwisu urzędowego Nowej Wsi i jako trzeci Opola. dodanie tych kilku elementów spowoduje, że strona wizualnie od razu stanie się ciekawsza, własnie za sprawą nagromadzenia drobnych szczegułów.
Widzę, że będzie moduł aktualności, proponuję wstawić na starcie dwa moduły aktualności - przykład
http://www.maciej.trol.pl//smogulec/ czyli data nazwa artykułu, zajawka informacyjna i zdjęcie, i nad tym modułem tekst o szkole. teraz masz trzy o szkole jako przykładowe. Możesz wstawić na samej górze jeden taki tekst z djęciem - troszke dłuższy, jako dwa akapity
a pod nim aktualności i starczy
skombinuj herb szkoły, jesli mają i wstaw. Nowej Wsi królewskiej zrób większe, i troszkę odsuń w prawo względem = "Gimnazjum w"
tylko specjalnie na Twoje życzenie, mogę zrobisz szybki szkic o_o dla mnie to 20 minut, więc nie krępuj się