Webdesign 108193 317

O temacie

Autor MWL

Zaczęty 30.01.2008 roku

Wyświetleń 108193

Odpowiedzi 317

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#240 2010-04-19, 15:20(Ostatnia zmiana: 2010-04-19, 16:45)
Jak to miałoby wyglądać online?
Poucinane długopis, kompas, świeczka?

luszczak

luszczak

Użytkownicy
posty122
Propsy9
  • Użytkownicy

luszczak

Webdesign
#241 2010-04-19, 15:39(Ostatnia zmiana: 2010-04-19, 16:46)
Jak to miałoby wyglądać online?
Poucinane długopis, kompas, świeczka?
Czyli chujowo. Poprawi się (kiedyś). ;p

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#243 2010-04-19, 16:48(Ostatnia zmiana: 2010-04-19, 16:54)
Prac tego typu jest dużo, wątpię aby to było "podpierdalanie".

Po prostu papier jako papier dobrze pasuje do tego typu rzeczy.

Można by powiedzieć, że Ty "wzorowałeś" się na np. http://www.trpg.pl/dane/trpg/tawerna129/data/bonus/mb2.jpg

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
a co mnie obchodzi papier? ta tekstura to jest jeden z najpopularniejszych stocków i o to się nie czepiam a o samą kompozycję, podobieństwo wykorzystanych elementów itp.

luszczak

luszczak

Użytkownicy
posty122
Propsy9
  • Użytkownicy

luszczak

Webdesign
#245 2010-04-19, 18:28(Ostatnia zmiana: 2010-04-19, 18:33)
a co mnie obchodzi papier? ta tekstura to jest jeden z najpopularniejszych stocków i o to się nie czepiam a o samą kompozycję, podobieństwo wykorzystanych elementów itp.
Oj, przepraszam że Ci to podpierdoliłem. Niechcący. Chciałem podpierdolić z tego
http://templates.entheosweb.com/template_number/5026.asp
Dorzuciłem parę rzeczy a, tu nagle okazuje się że zerznąłem również z twoich.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#246 2010-04-19, 19:23(Ostatnia zmiana: 2010-04-19, 19:24)
Chciałem podpierdolić z tego

No i Ci się udało.
Na przyszłość jak robisz praktycznie identyczną pracę, to możesz zamieścić hm.. "inspirację"

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Oj, przepraszam że Ci to podpierdoliłem. Niechcący. Chciałem podpierdolić z tego
http://templates.entheosweb.com/template_number/5026.asp
Dorzuciłem parę rzeczy a, tu nagle okazuje się że zerznąłem również z twoich.
:]
Stary zmiażdżyłeś tym postem :]  Szacun xD

Co do plagiatu niby, to nie widzę związku.
Takie farmazony jak kompasy czy pióra zawsze się prawie dodaje do tego typu projektów.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
http://ifotos.pl/img/NWK_ernxwa.png

Ma być jeszcze liceum i podstawówka. Ogólnie coś w tym stylu by to było. Parę elementów do zmiany.

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: V3Q link=topic=13319.msg97607#msg97607 date=Jun 3 2010, 12:51 AM\'
http://ifotos.pl/img/NWK_ernxwa.png

Ma być jeszcze liceum i podstawówka. Ogólnie coś w tym stylu by to było. Parę elementów do zmiany.
do bólu prosty, ciekawy dodatek ten róg z nożyczkami, ale weź pod uwagę że ktoś będzie musiał do tego zrobić (x)HTML + css, a w przypadku takich pierdół jest trochę zabawy
oczywiście żeby wszystko było "skalowalne" a nie wrzucone na sztywno...

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Webdesign
#251 2010-06-03, 09:24(Ostatnia zmiana: 2010-06-03, 09:24)
Wydaje mi się że nagłówek ramki z galerią niepotrzebnie nachodzi na zdjęcia - prościej i estetyczniej byłoby zrobić jak w menu, trochę nad zawartością.

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit
Mnie się jak najbardziej podoba. Czysto, schludnie, na stronę szkoły w zupełności wystarczy.

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?

emace

Webdesign
#253 2010-06-03, 10:44(Ostatnia zmiana: 2010-06-03, 10:45)
już śpieszę z sugestiami, to tylko podpowiedzi co mogło by się dodatkowo znaleźć w serwisie, a właściwie co powinno. Co do samej grafiki, to najważniejsze że jest czysto, czytelnie i lekko. Z taką tematyką nie ma co przesadzać z formą. Choć i tu znajdzie się jedna uwaga - co do obrazka w topie, książka oczywiście ok, jako motyw. ale z  pewnością lepiej by było, jakbyś pokazał duży jej kadr, albo niech leży  na zielonym pasku z usunięciem tej kropkowanej. Możesz pomyśleć o wstawieniu ucznia - istock.com

MOJE PROPOZYCJE CO DO STRONY MERYTORYCZNEJ,  uwagi przedstawiam czerpiąc z mojego doświadczenia w projektowaniu portali urzędowych.

dodaj liceum i podstawówkę, jako menu obrazkowe. samo gimnazjum też powinno być w tym menu. niech będzie one w formie trzech przycisków graficznych w poziomie, poczynawszy do lewej od menu pionowego.

Jako font ozdobny (czyli zakładki, nagłówki) wykorzystaj rodzinkę myriad lub proxime. tekst główny - koniecznie tahoma 11.

Dodaj do grafiki na samej górze urodziny, dzień tygodnia, aktualną godzinę.

Licznik odwiedzin delikatny w stopce. również menu w stopce tak jak tutaj http://www.maciej.trol.pl//dobrakadra2/

pomyśl nad przynajmniej dwoma, trzema banerkami, jakiekolwiek na przykład plan lekcji, banerek do serwisu urzędowego Nowej Wsi i jako trzeci Opola. dodanie tych kilku elementów spowoduje, że strona wizualnie od razu stanie się ciekawsza, własnie za sprawą nagromadzenia drobnych szczegułów.

Widzę, że będzie moduł aktualności, proponuję wstawić na starcie dwa moduły aktualności - przykład http://www.maciej.trol.pl//smogulec/ czyli data nazwa artykułu, zajawka informacyjna i zdjęcie, i nad tym modułem tekst o szkole. teraz masz trzy o szkole jako przykładowe. Możesz wstawić na samej górze jeden taki tekst z djęciem - troszke dłuższy, jako dwa akapity
 a pod nim aktualności i starczy :D

skombinuj herb szkoły, jesli mają i wstaw. Nowej Wsi królewskiej zrób większe, i troszkę odsuń w prawo względem = "Gimnazjum w"

tylko specjalnie na Twoje życzenie, mogę zrobisz szybki szkic o_o  dla mnie to 20 minut, więc nie krępuj się

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#254 2010-06-03, 10:52(Ostatnia zmiana: 2010-06-03, 10:52)
O, jestem mile zaskoczony liczbą komentarzy :D  
Dziękuję wszystkim za rady, a Ciebie emance bym poprosił o ten szkic, jeśli nie byłoby problemu, nowe spojrzenie zawsze wychodzi na plus.
Ja wyjeżdżam za chwilę, więc będę mógł odpisać, jak dobrze pójdzie, dopiero w sobotę.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Wszystko zostało już powiedziane. Dodaj trochę propagandy, może kolorów i zastanów się nad funkcjonalnością i wyglądem strony z innymi osobami które są tym zainteresowane, aby nie było że za rok jakiś dureń podokleja jakieś htmlowe tabelki rodem z offica czy inne cuda dziwy ala "poradnik html dla początkujących"

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
proszę bardzo. http://ifotos.pl/img/Bez-nazwy_ersxsq.jpg
postaraj sie teraz to obudować jesli chcesz. Pamietaj, to co przedstawilem to szablon/rama tak na szybko :D

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#257 2010-06-04, 23:24(Ostatnia zmiana: 2010-06-04, 23:27)
O, dzięki wielkie. Naprawdę fajna teraz to wygląda.
Te drzewo tam pasuje, może faktycznie dobrze byłoby je umieścić:D

PS. Orientuje się ktoś, czy byłby sens coś takiego robić pod joomlę?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
PS. Orientuje się ktoś, czy byłby sens coś takiego robić pod joomlę?

a czego oczekujesz od tej strony?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
W sumie nic wielkiego. Prosty system newsów, parę dodatków typu widocznych na layu (zegarek, imieniny itp). W zasadzie co więcej potrzeba? System logowania z edziennikiem nie będę się bawił :D

0 użytkowników
Do góry