Nowy skin forum 9282 28

Ankieta

Nowy skin forum

Głosów w sumie: 64

O temacie

Autor

Zaczęty 18.01.2010 roku

Wyświetleń 9282

Odpowiedzi 28

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
krótka piłka; głosujecie + wolne wnioski i własne sugestie

oraz jeszcze jedno pytanie (odp. pisemna):

co chciałbyś zobaczyć na nowym forum (chodzi o funkcjonalność, opcje ale również grafika, jakieś motywy itd.)
[/b]

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Nowy skin forum
#1 2010-01-18, 10:54(Ostatnia zmiana: 2010-01-18, 10:55)
Myślę, że Blue Solution, chociaż nie chciałbym, aby wszystko by zbyt ciemne lub żeby były "jakieś świecidełka", które by raziły. Skin powinien być ładny, przejrzysty.

Funkcjonalność: poprawa działów download i tutoriale, wprowadzenia LaTeX-a. No i zrobić porządek w innych działach, nie usuwać tylko zreorganizować, poprawić, stworzyć FAQ z prawdziwego zdarzenia w pytaniach i odpowiedziach, próbowałem sam to kiedyś zrobić, ale się nie udało. Niektórzy wiedzą: http://themodders.org/index.php?showtopic=6143

I chyba tyle.

Głos na szare: Blue Solution.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Funkcjonalność: poprawa działów download i tutoriale

działów nie będzie a zaprogramowane sekcje (mam nadzieje, że już są te moduły do ipb3), czyli coś co miało być już wprowadzone kilka lat temu ale ze względu na beton kazza i kilku innych osób zawsze umierało.

lub żeby były "jakieś świecidełka", które by raziły. Skin powinien być ładny, przejrzysty.

kontrasty w przypadku ciemnego skina muszą być, bo inaczej wszystko będzie wyglądało jak szare, jednolite gówno na gothic.gram.pl (które swoją drogą sam zatwierdziłem :lol2: ). kontrasty więc będą, ale na takiej zasadzie jak w blue solution a kolorystyka będzie nawiązywała do pewnego etapu w historii tego forum.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Tu mnie zaintrygowałeś Thoro. Mówisz, że sama kolorystyka ma nawiązywać do pewnego etapu historii forum. Możesz rozwinąć?

Co do mnie, ja na przykład lubię szarą kolorystykę, jako spokojną i "nie narzucającą się" przeglądającemu. Jedynie czcionka powinna się wyróżniać (ale tylko białym kolorem), by była dobrze widoczna.

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Tu mnie zaintrygowałeś Thoro. Mówisz, że sama kolorystyka ma nawiązywać do pewnego etapu historii forum. Możesz rozwinąć?

nie mogę bo wtedy nie będzie hajpu i nie będzie fajnie :lol2: . dla mnie jednym z najfajniejszych rzeczy w internecie jest redesign moich ulubionych stron, które później odwiedzam i z zaciekawieniem czekam z otwarciem zakładki aż się wszystko załaduje.

oczywiście najbardziej optymalnie by było zrobić dwie wersje skinu, ciemną i jasną ale obawiam się że nie mamy na to dostatecznie środków i czasu stąd ta ankieta.

fenix, jeśli chodzi o font to nie jest to zbyt dobrym pomysłem ponieważ całkowicie biały krój na ciemnym tle po pewnym czasie staje się męczący. sądzę, że tak jak jest obecnie w blue solution jest najlepiej.

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
a ja powiem że inne :lol2:
ogólnie kolory tła ciemne, coś właśnie szary, ew. czarny, ale ta główna część strony sporo jaśniejsza, można by spróbować zrobić tak z klimatycznymi elementami i w kolorystyce skowytu

z tym ciemnym tłem a jasnym środkiem daję przykład(nie patrzeć na treść ;]  )
http://www.digart.pl/zoom/4804761/Etnic_club.html
bądź coś tego typu
http://www.digart.pl/zoom/4669234/Matias_Blog.html

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Szkodnik

Szkodnik

Użytkownicy
posty68
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o funkcjonalność to ten Download. Fajnie by było, żeby wszystkie pliki były wrzucone na serwery gdzie linki na padną(jakieś konto Premium?). Uniknie to zbędnych tematów z prośbą o źródło. Przydało by się uporządkować dział Twórczość Modderska, jest tam wiele tematów gdzie autorzy nie dają znaków życia.

Raczej mnie tu nie będzie. Jak jest sprawa to walcie na gg:235943

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Kolorystyka zdecydowanie w ciemniejszych kolorach.
Czyt. głos na szary.

Na razie więcej nie bedę pisał.

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Zdecydowanie szare - kocham rogue ;d

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Nowy skin forum
#9 2010-01-18, 16:07(Ostatnia zmiana: 2010-01-18, 16:09)
Szare z domieszką wyblakłego niebieskiego (ale nie jasnego). Mniej więcej kolorystycznie, jak Blue Solution, ale zdecydowanie "lżejsze" kolory.

Poza tym ja jestem minimalistą - lubię, jak coś nie ma przesadzonych bajerów, etc. Kontrast, owszem, żeby się nie zlało, ale lubię schematyczność w tego typu sprawach - a chociażby jedna ikonka pod wszystkie działy no i brak masy renderów i takich tam.

Funkcjonalność? Chyba zgodzę się z tym, co już zostało powiedziane.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Nowy skin forum
#10 2010-01-18, 16:09(Ostatnia zmiana: 2010-01-18, 16:10)
Ja jestem zdecydowanie za Blue Solution i szarą kolorystyką, obecny krój czcionki, błękitne obramowania przycisków, białe napisy na nich są świetnym, przejrzystym połączeniem. Estetyki i przejrzystości dodają także wyraźne linie dzielące elementy "tabeli" na którą składa się cała strona, wszystko wydaje się bardziej uporządkowane. Byłbym jednak za maksymalnym uproszczeniem górnej części strony w nowej wersji, wystarczy  niewielki, miły dla oka header i funkcjonalny pojedynczy pasek linków. Ogólnie im mniej elementów na stronie i zamieszania z warstwami, tym lepiej. Jeśli już miałyby pojawić się jakieś "gadżety" to raczej na portalu niż w widoku forum.

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Faktycznie szary kolor pasuje do tego forum. A szczerze mówiąc np. forum SoulFire do któreg się odniosę ma jak dla mnie prosty, a zarazem ciekawy wygląd, i postulowałbym do podobnego stylu, choć kolory właśnie szare, może z jakimis akcentami kolorystycznymi, np. niebieski.

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy

Kaaz

Nowy skin forum
#12 2010-01-18, 16:25(Ostatnia zmiana: 2010-01-18, 16:26)
Moim zdaniem taka kolorystyka jak "blue soluction" (podobna) ;]  Najbardziej mi przypada do gustu i lubię takie kolorki ;]

PS: Czyli wybrałem kolorystka w barwach szarych ;p

Life Is Brutal....

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Faktycznie szary kolor pasuje do tego forum. A szczerze mówiąc np. forum SoulFire do któreg się odniosę ma jak dla mnie prosty, a zarazem ciekawy wygląd, i postulowałbym do podobnego stylu, choć kolory właśnie szare, może z jakimis akcentami kolorystycznymi, np. niebieski.
Na forum SF nie podoba mi się jednolicie czarne tło pod całym postem łącznie z sekcją opisującą autora, wolałbym coś nieco jaśniejszego i wyraźnie podzielonego na dwie części, z całą tabelką i podziałem warstw na wierzchu.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
brak masy renderów i takich tam.

Heniu, nie osądzaj mnie o szuszwalstwo bo jestem tu chyba ostatnią osobą, która by chciała coś zasrać jakimiś tandetnymi renderami z webkitów. No chyba że płacą ;] .

A szczerze mówiąc np. forum SoulFire do któreg się odniosę ma jak dla mnie prosty, a zarazem ciekawy wygląd, i postulowałbym do podobnego stylu, choć kolory właśnie szare, może z jakimis akcentami kolorystycznymi, np. niebieski.

W ramach ciekawostki i lansu. To właśnie ja jestem autorem grafiki na soulfire.worldofgothic.com oraz jego forum ;p . Dekster odpowiadał natomiast za wdrożenie i identycznie jest w przypadku theModders.

Rozwijając kwestię kolorystyki. Skin jest od dawna w produkcji a ankieta była jedynie formalnością i ostatecznym potwierdzeniem moich wniosków i założeń w pracy, tak aby mieć później czyste ręce w razie czego. W każdym razie, ciesze się że się podoba.
Jak nie trudno się domyślić - szary kolor zostaje i niebieskie elementy również, aczkolwiek nie będą one motywem przewodnim. Dojdzie do tego jeszcze jeden kolor, który w historii tego forum jest z nim w zasadzie od pierwszego wyraźnego sukcesu (mam na myśli premierę g2%texturepack%93cośtam). Co bardziej małostkowi i spostrzegawczy wiedzą o jakiego kolora chodzi ;] .

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Thoro, wlaśnie dlatego nawiązałem do tego forum ;]

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Złote Wrota

Nowy skin forum
#16 2010-01-18, 22:40(Ostatnia zmiana: 2010-01-18, 22:42)
Mnie szarość jak najbardziej odpowiada, może troszkę brązowego (kojarzy mi się wersja z orkiem, tam chyba było trochę brązowego) czy niebieskiego.

Thoro, pokaż kawałek tego co zrobiłeś. Jestem ciekaw  :P

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Pomarańczowy będzie? :P  
Właśnie, ukaż mniej więcej, a będzie można jeszcze coś podpowiedzieć etc.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Niebieski zaczyna powoli męczyć, może jakaś zieleń albo brudny pomarańcz dla odmiany (lub równolegle)?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
a czy była by możliwość zrobienia jednego szablonu skina w kilku kolorach?

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry