Sprawy związane z Forum 890952 2604

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 890952

Odpowiedzi 2604

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ogrodnik na moderatora globalnego!

Chcesz wymazać swoje związki z tym forum? :( Przecież to forum cię wychowało, było wsparciem w trudnych chwilach, a ty chcesz o nim zapomnieć? :(

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
No właśnie o to chodzi.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Właściwie to było rozwiązanie prowizoryczne bo uznałem że i tak nie wrócisz na forum. Teraz wyłączyłem edycję postów starszych niż rok - ale ktoś musiałby potwierdzić że to działa.

To jest tak zjebany pomysł, że aż brak mi słów. Nawet pierwszego postu w wątku o mojej grze bądź modzie nie mogę edytować. Nadaj ograniczenia Ogrodnikowi, a nie ogółowi.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Edycja tak bardzo wchuj starych postów to rzadkość. Po prostu dawaj znać jakiemuś moderatorowi. Przecież włącza się dopiero po przekraczaniu całego roku, nie byle kwadransa jak na wielu forach (nawet ustawienie do tego jest w minutach, dałem 60x24x30x12=518400).

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy ja wiem, czy to taka rzadkość? Jest trochę tematów, liczących sporo stron, w których pierwszy post jest tym najważniejszym i od czasu do czasu updatowanym. Chyba głównie są to tematy modyfikacji, ale nie tylko. Sam mam temat z modyfikacją L'hiver i za niecałe 4 miechy stuknie mu równy roczek. A z doświadczenia wiem, że od czasu do czasu trzeba będzie odświeżyć wygasłe linki, ewentualnie dodać nowe wersje moda, nowe screeny itd. Nie dałoby rady wprowadzić jakiegoś wyjątku od tej reguły edytowania postów przez maksymalnie rok? Coś typu, że twórca topiku może edytować w nim swoje posty tak długo jak chce (ewentualnie tylko pierwszy post).

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
No, Avallach ustaw specjalną grupę Ogrodnikowi, aby nie edytował swoich postów i już. :D

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Albo zbanować huja, skoro tak mu przeszkadza fakt że jego posty są na forum, to niech ich nie dodaje. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Już to widzę jak edytuję wszystkie swoje posty, aby nic w nich nie było  :lol2:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
No, Avallach ustaw specjalną grupę Ogrodnikowi, aby nie edytował swoich postów i już. :D
Masa jebania się. Jak chcesz to rób :D

Wyjątków nie da się wprowadzać inaczej niż mocno grzebiac w kodzie php, a to też zły pomysł.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Nie. Pamiętam, że lata temu na forum CaRPG jednemu członkowi teamu ustawiłem jakiś chujowy avatar i dałem grupę taką aby nie mógł go zmieniać.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Utworzyłem "Grupę Ogrodnika", która zabrania edycji własnych postów. Reszta zezwoleń jest taka sama jak u zwykłych użytkowników. Nie wiem, które konto Ogrodnika ma być "aktualne", więc sam załóż mu grupę na odpowiednim koncie. :P

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Trzeba było nazwać Syndrom Ogrodnika ;D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Utworzyłem "Grupę Ogrodnika", która zabrania edycji własnych postów. Reszta zezwoleń jest taka sama jak u zwykłych użytkowników. Nie wiem, które konto Ogrodnika ma być "aktualne", więc sam załóż mu grupę na odpowiednim koncie. :P
Testowałeś to? Bo ja kiedyś próbowałem zrobić coś podobnego, i mamy tak zrobiony system uprawnień że i tak dało się robić wszystko.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Tak, testowałem. W sumie sam możesz sprawdzić. :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Nie niszczę praktycznie żadnych wątków. Moje posty w przytłaczającej większości nie są merytoryczne. Zresztą można przejrzeć posty posegregowane chronologicznie i niektórych, jak widać, nie ruszałem. Jedynym postem "wartościowym" jest  nieprzejrzysty tutorial do Spacera pisany za gówniarza, którego zresztą bym nie usuwał.

Przypominam też, że administracja deklarowała mi pomoc w ewentualnym czyszczeniu wątków z wiadomości, które mi się nie podobają (pomoc miała polegać na tym, że usunięta byłaby treść moich postów z cytatów umieszczonych w postach innych osób). Trochę czasu od tego minęło, ale trochę konsekwencji, proszę.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Sprawy związane z Forum
#1317 2015-01-07, 19:05(Ostatnia zmiana: 2015-01-07, 19:15)
Tak się zastanawiałem, czy nie dałoby rady zrobić, aby np jak na sb ilość znaków jest dłuższa niż x, to wtedy, zmienia nowy enter.  :hmmm:

A to nie było już czegoś takiego? Wydaje mi się, że celowo jest jak jest, bo przychodził taki Cragan i wygłaszał swoje monologi, każdy w 4 tomach. Wypierdalało wtedy całą masę wiadomości, bo linijek nie starczyło. Teraz przynajmniej jest w jednej linii, tylko przewijać w bok trzeba

W sumie to ma sens czemu tak zrobione, ale wygodniej by było według mnie, bo nie trzeba było przewijać  :F

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
A to nie było już czegoś takiego? Wydaje mi się, że celowo jest jak jest, bo przychodził taki Cragan i wygłaszał swoje monologi, każdy w 4 tomach. Wypierdalało wtedy całą masę wiadomości, bo linijek nie starczyło. Teraz przynajmniej jest w jednej linii, tylko przewijać w bok trzeba

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer

MajkeI

Sprawy związane z Forum
#1319 2015-01-08, 00:04(Ostatnia zmiana: 2015-01-08, 12:16)
A tam taka pierdoła, niech jest tak jak jest, da się przewijać. Zresztą kto by to zrobił?

0 użytkowników
Do góry