Sprawy związane z Forum 888564 2604

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 888564

Odpowiedzi 2604

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Uwaga, uwaga, chłopcy i dziewczęta. Od dłuższego czasu jestem na tym forum i ciągle mi jednej rzeczy brakuje. Chce ją właśnie w tym poście przytoczyć. Jeśli wybrałem zły temat to przepraszam, z chęcią przeniosę. Otóż, nasze forum to skarbnica wiedzy o modowaniu Gothica a także wszystkim co związanym z tworzeniem gier. Skoro jednak tak duży nacisk kładziony jest na Gothica i modyfikacje stwierdziłem, że brakuje mi dosyć oczywistej rzeczy. A mianowicie plebiscytów i konkursu o... np. " Najlepszy mod roku" itp. Takie nasze Oscary. Nie jest może to absolutnie konieczne, ale wydaje mi się ciekawe i takie hmm profesjonalne. Interesuje się tym długo i zastanawiam się czy tego nie wprowadzić. Napisze jak to powinno według mnie wyglądać, jeśli przychylicie się do mego pomysłu chciałbym móc pomagać albo nawet zająć się w 100% tym projektem, ale decyzje zostawiam wam a ja napiszę regulamin i ogólnie o co według mnie mogło by w czymś takim chodzić. Dodam też, że do plebiscytu można by zapraszać spore grupy na Fejsie czy prosić o reklamę znanych Youtuberów aby cała polska społeczność wybierała. I gdybyście zaakceptowali i mógłbym tym się zająć to oczywiście przydałby się dział :D Kategorie:
Najlepszy mod fabularny:
Najlepszy mod techniczny:
Najlepsza totalna konwersja:
Najlepszy mod graficzny:
Najlepszy mod rozwijający grę:
Najlepiej zdubingowana postać ( w nawiasie nazwa modyfikacji z kąd jest dana postać):
Najlepiej napisany czarny charakter ( w nawiasie nazwa modyfikacji):
Najlepiej napisany pozytywny charakter ( w nawiasie nazwa modyfikacji):
Najlepsza innowacja ( w nawiasie nazwa modyfikacji):
Najlepiej zrobiony potwór ( w nawiasie nazwa modyfikacji):
Najlepiej zrobiona lokacja ( w nawiasie nazwa modyfikacji):
Najlepszy wątek poboczny ( w nawiasie nazwa modyfikacji):
Najlepiej przetłumaczony mod ( w nawiasie nazwa modyfikacji):
Najlepiej zdubbingowany mod:Mod z najlepszą ścieżką dźwiękową:
Najlepszy Team modderski 2014:Mod z najlepszą oprawą graficzną:
Regulamin:
1. Do konkursu można zgłaszać jedynie modyfikacje lub ich elementy z tych które wyszły między ostatnim dniem 2013 a pierwszym 2015 czyli jednym słowem w 2014 roku.

2. Konkurs dzieli się na dwa etapy. W pierwszym każdy uczestnik wysyła do organizatora swoje typy na PW ( w każdej kategorii można podać maksimum 2 przykłady) głosowanie trwa do 15 lutego. Następnie odbywa się głosowanie w zamkniętej ankiecie z wśród tych najczęściej powtarzajcych się.

3. Modyfikacja która wygra w największej ilości kategorii lub jej elementy wygrają w największej liczbie kategorii dostanie tytuł " Modyfikacji Roku 2014 według TheModders".

4. W plebiscycie można wykorzystać modyfikacje z Polski, Rosji, Niemiec i Anglii, można uwzględnić mody nie przetłumaczone.

5. Nie można zmieniać swoich głosów.

6. Wyniki zostaną ogłoszone dnia 1 marca 2015 roku na specjalnie przygotowanym streamie.

Pewnie uznacie to za głupotę, ale zawsze warto spróbować. Czekam na werdykt ;)

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Takie coś było organizowane w latach 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 i nazywa się "Dzień Screena". W 2013 była próba organizacji, ale było za mało chętnych. W 2014 już nikt nie próbował.

http://themodders.org/index.php?board=450.0

Powstaje u nas obecnie za mało modów do Gothica żeby coś takiego teraz robić. A już na pewno za mało żeby robić wiele kategorii i pozwalać sobie na wprowadzanie innych niż elementarne ograniczeń.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
No trudno acz wydaje mi się, że dodając mody z innych państw i żeby zrobić, że liczą się z G1, G2 i G3 to modów jest dosyć sporo. 

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
No cóż. Ja jestem jak najbardziej za i chciałbym spróbować coś takiego zorganizować i można brać te modyfikacje. Teraz szykuje mi się luźniejszy okres więc gdybym tylko miał dział i moderatora jego to mogę od jutra zacząć się szykować, ale od razu mówię przedłużylibyśmy terminy. No i trochę zmieniłbym regulamin. No to co, spróbujemy? Zawsze jak mi nie wyjdzie to się nic nie stanie, wy czasu nie stracicie. A raczej wątpie aby coś miało nie iść. ;) Jakby co proszę o kontakt pod to GG: 50374576

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

1. Do konkursu można zgłaszać jedynie modyfikacje lub ich elementy z tych które wyszły między ostatnim dniem 2013 a pierwszym 2015 czyli jednym słowem w 2014 roku.

Dużo konkurencji nie będzie  :F

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
A ja popieram pomysł, bardzo fajny.
Można zorganizować wliczając w to spolszczenia. Wychodzą cały czas i można coś z tego zrobić :D

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Nie ograniczajmy się tylko do przetłumaczonych modów. A taki M&B zrobi konkurencje. Chciałbym robić edycje co roku. No cóż, pozostaje mi tylko czekać na ewentualną szansę i dział i zobaczymy. 

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
A taki M&B zrobi konkurencje
No elo, propsy nasmarowane?

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kuba
Złote Wrota

Sprawy związane z Forum
#1329 2015-01-08, 22:51(Ostatnia zmiana: 2015-01-09, 20:52)
Chciałbym też zauważyć, że nie ma sensu podawać nazw konkretnych modów przy głosowaniu. Niech każdy wybiera ze sobie własnych, byle były z 2014. I etap można przedłużyć do początku lutego a drugi do marca i będzie według mnei dobrze. Zastanawiam się właśnie ile np. z M&B powstało modyfikacji w 2014. Wie ktoś? Bo z wielu gier to myślę,że jak uwzględnimy nieprzetłumaczone ( ogólnie all) to we wszystkich głosach znajdzie się z 40 tego wszystkiego a to oznacza, że zwycięsca będzie miał uzasadnione prawo do dumy.

Edit. Czekam niecierpliwie na werdykt.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Jaki znowu werdykt? Nawet o nic nie pytałeś. Napisałeś co *można* zrobić. Jeśli interesują cię opinie, to:
opinia administracji forum: mamy wyjebane, rób co chcesz dopóki nie łamiesz regulaminu
opinia moja osobista: to nie ma sensu, bo nie są tworzone nowe mody do Gothica (nie można powiedzieć że spolszczenie moda to nowy mod, w spolszczeniu trzeba by oceniać jedynie stronę językową - to jak przetłumaczono dialogi i inne teksty)
opinia Mac Duna: będzie mało uczestników
opinia Ahn'Baela: ok, jeśli będzie to konkurs na najlepsze tłumaczenie

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
W tym roku może się więcej modów uzbierać na dzień screena, ale pomysł Czakera do dupy. Sorry.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Dobra. To chyba rzeczywiście nie ma sensu.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Dobra. To chyba rzeczywiście nie ma sensu.

Spóźniłeś się, z jakieś z 10 lat  :ayfkm:

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Co do Dnia Screena to ile minimum modów... 4? 

Jeśli tak, to nie powinno być problemu.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Kaczka (Dziedzictwo), Sentarion (Złote Wrota II) , Ja ze swoim (na razie nie ma konkretów, teraz to po prostu luźna sugestia) i z czwarta osoba by się znalazła, tak myślę. Nie wykluczam też np: DK.

Ogólnie chodzi mi na ten rok, nieważne czy w środku czy pod koniec. Ważne, żeby coś było, i żeby każdy miał coś do pokazania. Jak to będzie to zobaczymy.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Obawiam się że nie mamy jeszcze nic konkretnego do pokazania ze Złotych Wrót II. Ty nie wiem co masz, ale skoro "nie ma konkretów" to wątpię żebyś zdążył zrobić coś co nadaje się do takiego eventu. Nie mam pojęcia co dzieje się w DK, dawno nie kontaktowałem się z Darkiem ani nikim innym z teamu. 

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Spokojnie, rok ma 12 miesięcy, a to dopiero jego początek. To bardzo dużo czasu.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Avallach myślę, że ZWII powinno coś jednak mieć choćby do sierpnia, skoro zapowiadacie premierę moda na przyszły rok, prawda

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników
Do góry