Uwaga, uwaga, chłopcy i dziewczęta. Od dłuższego czasu jestem na tym forum i ciągle mi jednej rzeczy brakuje. Chce ją właśnie w tym poście przytoczyć. Jeśli wybrałem zły temat to przepraszam, z chęcią przeniosę. Otóż, nasze forum to skarbnica wiedzy o modowaniu Gothica a także wszystkim co związanym z tworzeniem gier. Skoro jednak tak duży nacisk kładziony jest na Gothica i modyfikacje stwierdziłem, że brakuje mi dosyć oczywistej rzeczy. A mianowicie plebiscytów i konkursu o... np. " Najlepszy mod roku" itp. Takie nasze Oscary. Nie jest może to absolutnie konieczne, ale wydaje mi się ciekawe i takie hmm profesjonalne. Interesuje się tym długo i zastanawiam się czy tego nie wprowadzić. Napisze jak to powinno według mnie wyglądać, jeśli przychylicie się do mego pomysłu chciałbym móc pomagać albo nawet zająć się w 100% tym projektem, ale decyzje zostawiam wam a ja napiszę regulamin i ogólnie o co według mnie mogło by w czymś takim chodzić. Dodam też, że do plebiscytu można by zapraszać spore grupy na Fejsie czy prosić o reklamę znanych Youtuberów aby cała polska społeczność wybierała. I gdybyście zaakceptowali i mógłbym tym się zająć to oczywiście przydałby się dział
Kategorie:
Najlepszy mod fabularny:
Najlepszy mod techniczny:
Najlepsza totalna konwersja:
Najlepszy mod graficzny:
Najlepszy mod rozwijający grę:
Najlepiej zdubingowana postać ( w nawiasie nazwa modyfikacji z kąd jest dana postać):
Najlepiej napisany czarny charakter ( w nawiasie nazwa modyfikacji):
Najlepiej napisany pozytywny charakter ( w nawiasie nazwa modyfikacji):
Najlepsza innowacja ( w nawiasie nazwa modyfikacji):
Najlepiej zrobiony potwór ( w nawiasie nazwa modyfikacji):
Najlepiej zrobiona lokacja ( w nawiasie nazwa modyfikacji):
Najlepszy wątek poboczny ( w nawiasie nazwa modyfikacji):
Najlepiej przetłumaczony mod ( w nawiasie nazwa modyfikacji):
Najlepiej zdubbingowany mod:Mod z najlepszą ścieżką dźwiękową:
Najlepszy Team modderski 2014:Mod z najlepszą oprawą graficzną:
Regulamin:1. Do konkursu można zgłaszać jedynie modyfikacje lub ich elementy z tych które wyszły między ostatnim dniem 2013 a pierwszym 2015 czyli jednym słowem w 2014 roku.
2. Konkurs dzieli się na dwa etapy. W pierwszym każdy uczestnik wysyła do organizatora swoje typy na PW ( w każdej kategorii można podać maksimum 2 przykłady) głosowanie trwa do 15 lutego. Następnie odbywa się głosowanie w zamkniętej ankiecie z wśród tych najczęściej powtarzajcych się.
3. Modyfikacja która wygra w największej ilości kategorii lub jej elementy wygrają w największej liczbie kategorii dostanie tytuł " Modyfikacji Roku 2014 według TheModders".
4. W plebiscycie można wykorzystać modyfikacje z Polski, Rosji, Niemiec i Anglii, można uwzględnić mody nie przetłumaczone.
5. Nie można zmieniać swoich głosów.
6. Wyniki zostaną ogłoszone dnia 1 marca 2015 roku na specjalnie przygotowanym streamie.
Pewnie uznacie to za głupotę, ale zawsze warto spróbować. Czekam na werdykt ;)