Sprawy związane z Forum 904292 2604

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 904292

Odpowiedzi 2604

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Avallach tak się składa, że musiało mi się coś pomylić :DPatrzę a na liście miałem kogoś.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Cytat: Avallach link=topic=425.msg1152825#msg1152825 date=14048402 33
Tak, jest to możliwe: themodders.org/index.php?action=profile;area=lists;sa=ignore

Fabiosek, słabo się orientujesz ;p

Znalezliscie opcje  ignorowanych dzialow, teraz dowiaduje sie ze mozna ignorowac. Sa jeszcze jakies ciekawe funkcje forum?  :F

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy

bgb

Sprawy związane z Forum
#1144 2014-07-08, 22:38(Ostatnia zmiana: 2014-07-08, 22:44)
Hmm, na innym forum (phpBB) widziałem coś takiego jak detekcja OS/browser użytkownika i wyświetlanie tych info pod avatarem / w górnej stopce posta. Nie ukrywam, że mi się to podobało. Dałoby się coś takiego tu ustawić czy jednak nie bardzo?

@Aztek - czemu? Przyznaj się siedzisz na IE  :D To info było wyświetlane w formie ikonek, żeby nie było...

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Jeszcze by wyszło kto korzysta z IE :lol2:.

Splash

Splash

Moderator
posty4213
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Koniec spamu w oknie Ostatnie wiadomości. Wszędzie tylko był Reutrning i Global. Jakoś tak powietrze stało się czystsze...
dopiero jak pojedziesz na kolonie

tak przy okazji czy da się jakoś ignorować posty niektórych użytkowników?
nie jestem zbyt biegły w tym temacie...
Konkretnie chodzi mi o Splasha.
Nawet nie jesteś w stanie policzyć ile osób już wcześniej cię ignorowało. Teraz tylko zostały ci twoje lizusy :ok:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To niepotrzebne zaśmiecanie interfejsu forum. Kto chce, może sobie umieścić taką informację w stopce. Kto nie chce, nie powinien być do tego zmuszany żadnym pluginem po stronie forum.
No tak. Można na to i patrzeć w ten sposób - uszanowanie prywatności użytkowników. Rozumiem i dzięki za odp.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Koniec spamu w oknie Ostatnie wiadomości. Wszędzie tylko był Reutrning i Global. Jakoś tak powietrze stało się czystsze...
dopiero jak pojedziesz na kolonie

tak przy okazji czy da się jakoś ignorować posty niektórych użytkowników?
nie jestem zbyt biegły w tym temacie...
Konkretnie chodzi mi o Splasha.
Nawet nie jesteś w stanie policzyć ile osób już wcześniej cię ignorowało. Teraz tylko zostały ci twoje lizusy :ok:

żądam usunięcia tego posta jako będącego próbą ponownego rozpętania konfliktu
bezwględnie !
Ta.
Tym bardziej że Splash mnie nie ignorował bo odpisywał tam gdzie akurat napisałem coś wybitnie interesującego a on po prostu pozazdrościł że nie jest taki mądry jak ja.
No i nadal nie posprzątał w pokoju  :angry:

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Splash

Splash

Moderator
posty4213
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Żądać to możesz zbanowania siebie. Znów twój post nie wnosi niczego sensownego i zawiera elementy twojego debilizmu. Przykładem jest choćby to :
No i nadal nie posprzątał w pokoju 
Dlatego w imieniu wielu użytkowników proszę abyś się nie udzielał na dolnym forum.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Twój post tez nie wnosi niczego sensownego , ujawnia jednak niechęć do porządku.
To chyba oczywiste, skoro tak bardzo się bronisz przed sprzątaniem tego całego bałaganu.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Słuchaj, ogólnie to do tej pory zlewałem Cię ciepłym moczem, ale kurwa, ile można? 
Wszędzie Cię pełno, pucujesz się tą całą "Drużyną Spolszczenia", zawsze jesteś najmądrzejszy i wszędzie to zaznaczasz, jeszcze co gorsza pucujesz się faktem że jesteś starszy od większości forumowiczów.
Skoro Ci to tak przeszkadza, zamknij przeglądarkę i zapraszamy w nowym życiu.
Jeżeli zauważyłeś że to jest próba wciągnięcia Cię w kłótnię, zlej go ciepłym moczykiem - wygrałeś, ty sobie spokojnie siedzisz, a on ma trzeci poziom kurwicy bo go ignorujesz. 
Nie mam zamiaru postulować o warnowanie/usuwanie Cię, jebie mnie to, ale po prostu skończ. Zachowuj się jak na Twój wiek przystało, jesteś ponoć niewiele młodszy od mojego ojca - nie wyobrażam sobie sytuacji w której kłóciłby się z jakimiś "gówniarzami" przez internet. 

Spoiler
W sumie trochę ironicznie że to akurat ja takiego posta jebłem, widać ban się przydał
:F

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Dlatego w imieniu wielu użytkowników proszę abyś się nie udzielał na dolnym forum.
jak byś nie był esparcetą to bys wiedział ze się nie udzielam bo mam na to wyj..
a tematy Sprawy, Postulaty itd sa ogólnie przeznaczone do komunikacji pomiędzy administracją i użytkownikami i twoja prośba mnie po prostu śmieszy.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Dobrze ze napisałeś użytkownikami, narazie się do nich nie zaliczasz, wiec serio może przemyśl post sawika i zacznij pokazywać ze serio masz te 52 lata bo narazie to każdy ma pełne prawo nazwać cie gówniarzem.

Zmien swoje podejście, serio jedna osoba z ds z która rozmawiałem powiedziała ze z tobą można normalnie rozmawiać chce to zobaczyć dlatego nie postuluję o bana itp itd.  Zauważ może ze serio to ty jesteś problemem, bo dziwne 2 dni ci niema i forum zajebiście funkcjonuje na własnych torach, wracasz i od razu robisz gówno żeby ci uświadomić nawet twoi "koledzy" z Ds tez to zauważyli tylko ci tego otwarcie nie mówią.

Rozumiem ze regulamin Tm jest tak napisany ze serio można na wiele rzeczy oko przymknąć, uważam to osobiście za zaleta, ale na każdym innym forum za to co robisz ty czy przemek w ostatnim czasie, nie dostalibyście bana tylko kasacje konta i bana na cały zakres ip, ze nawet przez proxy byście nie weszli.
( w sumie sam za swoje akcje na bana bym się na innych załapał ale ja to mówią kazdy dostosowuje sie do forum dlatego jeszcze na nich bana nie dostałem ) 

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Marnujecie czas pisząc tutaj na takie tematy. Jako administracja zaingerujemy dopiero kiedy dojdzie do poważnego naruszenia regulaminu, nie kiedy po prostu ktoś was irytuje (nie ważne czy słusznie). Nie podoba się wam, to się nawzajem poignorujcie i będzie po problemie.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
żądam usunięcia tego posta jako będącego próbą ponownego rozpętania konfliktu

a tematy Sprawy, Postulaty itd sa ogólnie przeznaczone do komunikacji pomiędzy administracją i użytkownikami i twoja prośba mnie po prostu śmieszy.

Nie no sory, ale  :lol2: :ok:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Sprawy związane z Forum
#1158 2014-07-12, 09:59(Ostatnia zmiana: 2014-07-12, 10:35)
Zjebaliscie z tymi emotikonami. Gdy chce wstawić linka zaczynając od http wychodzi dalej ":/" i linka chuj strzelil.... :wstyd:

Moglibyście dodać np. to, że emota powstaje dopiero gdy przed znakiem rozpoczynającym

:/ czyli : musi być spacja i po znaku konczącym czyli / też.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry