Niestety IPB nie oferuje takiej funkcji. Wymagałoby to napisania takiego panelu od zera w php, którym się nie posługuję. Do tego nie jest to potrzebne (
http://themodders.org/index.php?app=core&module=search&do=active), a mam inne zajęcia. Panel newsów był koniecznością, bo Blip jest w sierpniu zamykany. Jak ktoś zaoferuje się taki panel zaprogramować, mogę go umieścić.
Ten feed z newsami pisałem w JavaScripcie z jQuery, przy okazji na własnej skórze poznałem jak "uprzyjemnia" pracę same origin policy przeglądarek i jak dosłownie wszyscy muszą stosować różne hacki żeby je omijać (bo oficjalne rozwiązanie jest niepraktyczne).
Niektóre są naprawdę wymyślne, np jQuery (które jest pakietem skryptów js) ma wbudowany specjalny mechanizm który przy współpracy serwera do niego dostosowanego ma za zadanie właśnie wykiwać te zabezpieczenie przeglądarki. Serwer zapytany w specjalny sposób zamiast wysłać dane, wysyła skrypt który jedyne co robi to zwraca te dane. Skrypty są wyjątkiem od tego zabezpieczenia, więc wszystko działa, chociaż stwarza inne zagrożenia bezpieczeństwa. Innym sposobem, którego ja użyłem, jest puszczanie danych przez proste proxy, tak żeby przeglądarka myślała że dane pochodzą z tM, a nie fb. To jest absurdalne.