Sprawy związane z Forum 873465 2604

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 873465

Odpowiedzi 2604

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Sprawy związane z Forum
#640 2013-07-30, 15:58(Ostatnia zmiana: 2013-07-30, 16:07)
Niestety IPB nie oferuje takiej funkcji. Wymagałoby to napisania takiego panelu od zera w php, którym się nie posługuję. Do tego nie jest to potrzebne (http://themodders.org/index.php?app=core&module=search&do=active), a mam inne zajęcia. Panel newsów był koniecznością, bo Blip jest w sierpniu zamykany. Jak ktoś zaoferuje się taki panel zaprogramować, mogę go umieścić.

Ten feed z newsami pisałem w JavaScripcie z jQuery, przy okazji na własnej skórze poznałem jak "uprzyjemnia" pracę same origin policy przeglądarek i jak dosłownie wszyscy muszą stosować różne hacki żeby je omijać (bo oficjalne rozwiązanie jest niepraktyczne).
Niektóre są naprawdę wymyślne, np jQuery (które jest pakietem skryptów js) ma wbudowany specjalny mechanizm który przy współpracy serwera do niego dostosowanego ma za zadanie właśnie wykiwać te zabezpieczenie przeglądarki. Serwer zapytany w specjalny sposób zamiast wysłać dane, wysyła skrypt który jedyne co robi to zwraca te dane. Skrypty są wyjątkiem od tego zabezpieczenia, więc wszystko działa, chociaż stwarza inne zagrożenia bezpieczeństwa. Innym sposobem, którego ja użyłem, jest puszczanie danych przez proste proxy, tak żeby przeglądarka myślała że dane pochodzą z tM, a nie fb. To jest absurdalne.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
ja mam pytanie. na chuj nam te newsy z facebooka, skoro tez nie sa aktualne? slownie dwa niusy z tego roku. po co nam to w ogole? albo to wywalic, albo wziac sie za forumowe "zycie" i wynajdywac materialy na newsy

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Dla for funu, eto. Zresztą, jak całe to forum.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Eto bo tak jest pro :D

Faktycznie dużo lepszym pomysłem (również pozbawionym większego sensu) jest wrzucanie newsów dotyczących forumowych gwiazd, np. "pszyjaciel tm" dostał bana bo... tak i chuj! So, beware fools! Albo: nie zatrudniajcie elvisa bo to nierób, ale za to przystojny i wyszczekany nierób (z dopiskiem. tak twierdzi Kazz), etc. W każdym razie to by bardziej pasowało do tego forum wg mnie ;)

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Sprawy związane z Forum
#644 2013-07-30, 18:41(Ostatnia zmiana: 2013-07-30, 18:42)
Buła, zmieniłem pasek przewijania na bardzo minimalistyczny. Do tego poprawiłem przewijanie kółkiem na Chrome (bo przynajmniej na wersji dev ostatnio coś szwankuje w ramkach).

Myślę że to bardzo rozsądne rozwiązanie, jak ktoś chce to może sobie dalej przewijać, a paska właściwie nie ma - jest jedynie wąski prawie przezroczysty prostokącik który robi bardziej za wskaźnik (chociaż jak ktoś chce, to przeciągać też się go da).

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Teraz jest spoko

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Proponuję dodać taki bajer o jakim wspomniał Sher, tylko z uwzględnieniem, że widzieliby go jedynie członkowie jakichś grup typu O&S, modderskie. Nie ma co wyświetlać tego wszystkim, trzeba zachować chociaż jakieś pozory przyzwoitości. Albo standardowo byłoby to zwinięte i samemu należałoby rozwinąć, by ujrzeć cieplutkie mięciutkie wnętrze. Osoba wchodząca raz na rok żeby sprawdzić, czy może przypadkiem jakiś mod nie wyszedł, pewnie tego by nie zauważyła. I byłoby ok.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Jak już to zintegrować to z "obserwuj forum" posty z wybranych przez nas forum by się wyświetlały :ok:

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Można faktycznie zrobić taką ramkę w sidebarze na głównej o ograniczonej widoczności (to łatwe do ustawienia, właściwie wygodniejsze niż tworzenie nowego działu na forum). Gdzieś na forum - w offtopie lub Dziale Który Nie Istnieje I Żelazko Nie Dostanie Dostępu Do Niego - dałoby się temat do zgłaszania takich propozycji. Mogłyby być anonimowe, pośredniczone przez admina. Te które dostałyby wystarczającą ilość propsów, byłyby umieszczane w ramce.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Teraz jakoś to wygląda.
Dajcie na tego facebooka jakąś ogarnięta osobę, która by się tym zajmowała. Wrzucać tam jedynie jakieś info o samym forum, postępach w modyfikacjach (nie tylko do gothic XDDD) i jakichś bitwach typu Ulu-mulu battle, tyle.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Muszę chyba zacząć walczyć ze stereotypem mojej osoby : p

Btw. To zgłaszanie newsów przez ludzi może być ciekawe tylko niech ktoś to cenzuruje xd
Btw c.d. KzW to pajac

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Sprawy związane z Forum
#651 2013-07-31, 16:49(Ostatnia zmiana: 2013-07-31, 17:03)
Na fejsie adminuje kilka osób, zresztą napisać tam może dosłownie każdy, my to potem tylko udostępniamy. Ewentualnie można zgłosić coś tu w temacie, czy komuś z nas na pw/gg. Po prostu dotąd dawaliśmy newsy raczej na blipa, teraz ożyje fb. Okazuje się to dobrym pomysłem, bo zasięg i "lajkowalność" postów jest sporo większa niż się spodziewałem (co pokazał przedwczorajszy mocno spóźniony news o tłumaczeniu Returninga).

Jesteśmy społecznością, każdy ma prawo zgłaszać nowiny od siebie i zachęcamy do tego. Ja mogę wrzucać skróty tych newsów o modach które daję na gs, ale one też są przekazywane głównie od członków danych grup. Bez ich inicjatywy / zgody raczej nic nie wrzucam, bo nie każda tego chce (np KzW się ostro sprzeciwia).

edit: http://themodders.org/index.php?/topic/20614-forumowy-newsoid/

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Postuluję o usunięcie tego konta, i zmianę emailu konta Cragann na obecny email na tym czyli cragann1@gmail.com żebym mógł zresetować tam hasło i ustawić nowe.
Nie mogę używać swojego starego hasła ani nie mogę zalogować się na stary email, nie wiem nawet jaki to jest  ;D

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Sprawy związane z Forum
#653 2013-08-03, 22:35(Ostatnia zmiana: 2013-08-03, 22:44)
Pewnie coś przy konwersji siadło. Nie martw się, nie jesteś jedyny :D Odbierz PW.

Tymczasowe konto Craganna usunąłem.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Ja się logowalem z 3-4 razy i w końcu się udalo :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Dałoby rade przystosować forum do rozdzielczości panoramicznych ekranów? Rozciągnięte posty, te sprawy?
Jakby problem dalej występował, polecam dodać do zakładek ten adres:
javascript:document.querySelectorAll(".wrapper")[2].style.width="100%"; void 0Forum dopasuje się wtedy do dowolnej szerokości okna, czy wąskiej, czy masakrycznie szerokiej.
(osobiście uważam to za dość głupie, optymalna do czytania szerokość paragrafu przy takim rozmiarze tekstu to max jakieś 600px)

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Mam problem gdy edytuje w profilu pole GG to cały czas mam to co było przed edycją

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
I dobrze. Uwierz nie chcesz miec aktualne gg w profilu.
A w dalej naprawcie klikanie w link nakierwywuje do określonego postu a nie na górę strony.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
i dodajcie tag [media]. Jak jest duzo odtwarzaczy yt na stronie to muli. Nie wspominajac o telefonie...

0 użytkowników
Do góry