Prace 3D 973533 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 973533

Odpowiedzi 3194

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
przez chwilę mnie wryło, bo myślałem, że twoje. Dopiero potem się zorientowałem, ze to screen z modo.

Popisuje się ciągle menda jedna...

sauron
  • Gość
przez chwilę mnie wryło, bo myślałem, że twoje. Dopiero potem się zorientowałem, ze to screen z modo.

uprzejmy to ty nie jesteś, myślisz że wuwuz tak by nie potrafił??????

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
uprzejmy to ty nie jesteś, myślisz że wuwuz tak by nie potrafił??????
ty jesteś manipulant, bo wymuszasz na mnie nieuprzejmą odpowiedź :p.

Wczoraj sporo gadałem z Wowozem i wiem wystarczająco by stwierdzić, że nie byłby raczej w stanie od wczorajszego wieczoru takiego modelu stworzyć.

sauron
  • Gość
uważam dokładnie tak samo  :lol2:

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

Prace 3D
#1824 2011-07-04, 09:16(Ostatnia zmiana: 2011-07-04, 09:16)
a ja uważam ze nie stworzył by takiego nawet za 2 miesiącę : p

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
a ja uważam ze nie stworzył by takiego nawet za 2 miesiącę : p

te 2 miesiące to miesiące wakacji, więc jakby się zaparł na naukę to by to zrobił. Najgorsze byłoby tylko utrzymanie perfekcyjnych proporcji. Jakbym robił takiego kameleona to bym się najpewniej na tym właśnie wywalił.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
A alpha i normal to po co?
Nie ma sensu dawać tego do każdego modelu, tym bardziej, jak nie ma żadnego efektu.

Ogólnie poprawnie, model dość prosty. Przesadzasz jeszcze trochę z rysami na metalu.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Prace 3D
#1828 2011-07-06, 11:30(Ostatnia zmiana: 2011-07-06, 11:31)
A alpha i normal to po co?
Alpha, by zaokrąglić ostrze, normal, by zaokrąglić krawędzie, bo bez tego ostrze jest kwadratowe. Na normalu uwzględniłem też fakturę drewna i metalu.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Prace 3D
#1829 2011-07-06, 11:43(Ostatnia zmiana: 2011-07-06, 11:43)
Normal i alpha zbedne tak jak napisal veqczlowie.
Daj texy.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Prace 3D
#1831 2011-07-06, 12:14(Ostatnia zmiana: 2011-07-06, 12:15)
Powstały, ale co z tego? Nikt tego nie będzie oglądał z odległości 20 cm

Wiktor Suworow, Akwarium

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Prace 3D
#1832 2011-07-06, 12:16(Ostatnia zmiana: 2011-07-06, 12:17)
:ayfkm:
tego wygladzenia to nawet nie widac.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Prace 3D
#1833 2011-07-06, 12:21(Ostatnia zmiana: 2011-07-06, 12:22)
@WWZ: tekstury
up: Spójrz na siatkę, a potem na ostrze na końcu, od strony trzonka.

Wiktor Suworow, Akwarium

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Moderator działu

Prace 3D
#1834 2011-07-06, 12:45(Ostatnia zmiana: 2011-07-06, 12:48)
Normal potrzebny (wowoz, VEQ - nie wiem jak możecie nie widzieć wygładzenia krawędzi), alpha nie. Takie uszkodzenia na ostrzu można zrobić diffuse/normal i nie ma żadnych dziur w modelu. Ponadto wygląd też jest lepszy. Z tego co wiem alpha to dodatkowe obciążenie dla silnika. Oświećcie mnie jeśli się mylę.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Prace 3D
#1835 2011-07-06, 19:23(Ostatnia zmiana: 2011-07-06, 19:24)

Musze jeszcze pocleanowac siatke w high (to po lewej) i nalozyc meshsmootha. Potem mappuje, wypalam normala, cavity i ao i maluje w ps.
Lp ma chyba 168 tri.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Dracon, drewno nie zadowala.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ogółem taka siekiera z takim krótkim trzonkiem byłaby bardzo nieporęczna i mało wygodna ze względu na hujowy środek ciężkości

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Prace 3D
#1838 2011-07-06, 21:02(Ostatnia zmiana: 2011-07-06, 21:05)
Mnie tam siekiera się podoba, nie liczą, że z tą alphą to ewidentny błąd. dziura w modelu przez którą może prześwitywać niebo jest o wiele gorsza niż gdyby zrobić tradycyjną dziurę na normal mapie i ciemną plamę na diffuse.

Normal mapa daje bardo przyjemny effekt, tekstury mogą przechytrzyć, z tym że sam topór to max 10 do obrażeń bo sprawia wrażenie (zwłaszcza to drewno) że się rozpadnie po drugim uderzeniu. A czy dało by się jej uzyć to zależy chyba od jej wielkości a ta sprawia wrażenie małej choć nie położyłeś obok paczki fajek do porównania. Trzeba by zagęścić liczbę słoi albo zwęzić ten kijek.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Przypuszczam, że użyteczność takiego topora w walce byłaby porównywalna do noża czyli raczej żadna lub niewielka.

0 użytkowników
Do góry