Prace 3D 973553 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 973553

Odpowiedzi 3194

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Prace 3D
#1800 2011-06-28, 14:13(Ostatnia zmiana: 2011-06-28, 14:16)
No są na to już dwa oddzielne tematy z "inspiracjami", w tym jeden mój, ale nie mam jak tego wszystkiego wydzielić.

Proponowałbym wydzielić z tego tematu wszystko co dotyczy różnego rodzaju refek, wzorów, inspiracji, tutaj: http://themodders.org/index.php?/topic/10516-inspiracje/

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Prace 3D
#1801 2011-06-28, 14:28(Ostatnia zmiana: 2011-06-28, 14:30)
No są na to już dwa oddzielne tematy z "inspiracjami", w tym jeden mój, ale nie mam jak tego wszystkiego wydzielić.

Proponowałbym wydzielić z tego tematu wszystko co dotyczy różnego rodzaju refek, wzorów, inspiracji, tutaj: http://themodders.org/index.php?/topic/10516-inspiracje/

zbierz wszystkie zdjęcie, podziel, ja dołożę swoje i wrzucimy do wspólnego katalogu. każde kolejne zdjęcie będzie szło do  kolejenych starych lub nowych. nie widzę sensu żeby to dzielić na moje, twoje, czyjeś... wspólne. może być? skoro zaczynamy od kopalni to udostępnię też swoje źródła. to może być ciekawe, stworzyć bazę inspiracji dla grafików, tego chyba jeszcze nie było.

ja z mojej strony dodam że jak ktoś potrzebuje inspiracji, pomocy przy dowolnym temacie to chętnie pomogę w przygotowaniu się od strony designu.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Ja pierdole dracon po co dajesz te lamerskie watermarki jak i tak ci nikt tego nie zapierdoli, a przez to gowno zaslaniasz teksture...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Wychowałem się na Unreal Enginie ;)
Ja sie wychowalem na podwórku.

Dracon, nie podoba mi sie normalka na krawedziach glowicy. Za bardzo widac kanty, zas wypuklosc jest jakby przesunieta. Zrób cos z tym.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Świetnie ci już ten metal wychodzi.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Prace 3D
#1805 2011-06-28, 16:24(Ostatnia zmiana: 2011-06-28, 16:30)
Świetnie ci już ten metal wychodzi.

Nadal wychodzi mocno plastikowo, ale to wina zlego speca.
Drc jesli wypalasz w blenderze normalki to ich nie wypalaj (nawiazanie do posta ZGS). Bakowanie w blenderze nadaje sie jedynie, jesli robisz jakiegos handpainta.
Dodatkowo jesli wlasnie próbujesz zaokraglic cylinder powiedzmy 8 slide i nakladasz na niego hp z powiedzmy 16 slide to on zawsze bedzie mial 8 slide. Nie zmienisz topologii modelu w ten sposob, bo technologia na to nie pozwala, a efekt bedzie jak na zalaczonym obrazku czyli znieksztalcony, rozmazany chamfer, niepasujacy do ksztaltu low poly.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Prace 3D
#1806 2011-06-28, 17:29(Ostatnia zmiana: 2011-06-28, 17:30)
IMO metal rzeczywiście fajny, wniosek że dla najlepszego efektu diffuse powinno być w miarę jednolite, normalka całkowicie, a tylko specular powinien mieć wyraziste zarysowania, zwłaszcza na krawędziach. Brakuje mi tu tylko jakiegoś AO, choćby sztucznie przesadzonego.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
WWZ a ile widziałeś mieczy na żywo (najlepiej takich w użyciu a nie za gablotką), aby mówić że wygląda to plastikowo?

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit
Tekstura tym razem bez zastrzeżeń.   ^^  Jedynie UVka pozostawia wiele do życzenia, można było to zrobić w formacie 1:2 albo zająć połowę 1024/1024

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!

mgr Fartuess

Prace 3D
#1809 2011-06-28, 19:39(Ostatnia zmiana: 2011-06-28, 19:43)
zbierz wszystkie zdjęcie, podziel, ja dołożę swoje i wrzucimy do wspólnego katalogu. każde kolejne zdjęcie będzie szło do  kolejenych starych lub nowych. nie widzę sensu żeby to dzielić na moje, twoje, czyjeś... wspólne. może być? skoro zaczynamy od kopalni to udostępnię też swoje źródła. to może być ciekawe, stworzyć bazę inspiracji dla grafików, tego chyba jeszcze nie było.

ja z mojej strony dodam że jak ktoś potrzebuje inspiracji, pomocy przy dowolnym temacie to chętnie pomogę w przygotowaniu się od strony designu.

No jakaś taka stronka by się zawsze przydała. Czasami szuka się w necie jakiejś refki i ciężko jest znaleźć taką jaką się szuka, bo internet to jedno wielkie śmietnisko ;).
A najgorsze jest to, że nawet jeśli się znajdzie, to i tak każda następna osoba będzie musiała przechodzić przez to samo. Popieram pomysł stworzenia takiej bazy całym sercem :)

Ja sie wychowalem na podwórku.

Mam na myśli wychowanie "graficzne"

Popisuje się ciągle menda jedna...

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

No i sie nauczylem. mappowanie chujowe, ale przynajmniej wiem z czym to sie je. Xnormal.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bakowanie w blenderze nadaje sie jedynie, jesli robisz jakiegos handpainta.
Nie mam i nie znam się na innym programie. Mógłbyś polecić jakieś (oprócz 3DSM)?

Dodatkowo jesli wlasnie próbujesz zaokraglic cylinder powiedzmy 8 slide i nakladasz na niego hp z powiedzmy 16 slide to on zawsze bedzie mial 8 slide. Nie zmienisz topologii modelu w ten sposob, bo technologia na to nie pozwala, a efekt bedzie jak na zalaczonym obrazku czyli znieksztalcony, rozmazany chamfer, niepasujacy do ksztaltu low poly.
Wiem, ale po korekcie krawędzi, z odległości 2-3m widać ładne zaokrąglenie. O ten efekt mi chodzi.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Xnormal.

Paagan

Paagan

Użytkownicy
posty15
Propsy12
  • Użytkownicy
Witam, to będzie mój pierwszy post na tym forum i pierwsza praca jaką tu pokażę. Nie miałem styczności z grafiką od kilku miesięcy, ale dzisiaj coś mnie naszło i wyskrobałem taki o to młotek w wingsie (renderowane też w wingsowskim Open Gl o_o):

Wiem, powinienem się zabrać za jakiś poważniejszy soft, bo wings ma cholernie ograniczone możliwości, ale jakoś nie chce mi się zabierać do nauki nowych porgramów. Kiedyś próbowałem blendera i 3dsmaxa, ale nie mogłem ich ogarnąć.
Pozdrawiam.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
WWZ a ile widziałeś mieczy na żywo (najlepiej takich w użyciu a nie za gablotką), aby mówić że wygląda to plastikowo?

Zapomnialem odpisac. Niedaleko mojej miejscowosci (Rabsztyn) jest #msg153547zamek#msg153547. Odbyly sie tam turnieje rycerskie na ktorych bylem i na ktorych moglem troche sie poprzygladac mieczom, zbrojom etc.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Shadow i tak jest ładne.

BTW Próbowałeś którego Blendera? Bo jak starego to spróbuj 2.5x, naprawdę przyjazny interfejs.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Maya tez ma przyjemny interface

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Wielu ludzi chwali też modo, aczkolwiek sam jeszcze nie używałem.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry