Okej, widzę temat się wyczerpał więc zarzucę screenami z postępami z tego tygodnia. Zgodnie z Waszymi radami urozmaiciłem nieco świat, dodałem pagórki, wzniesienia, dołki i trochę drzew do mesha, ale to jeszcze nei wszystko. Zagęszczę jeszcze trochę ten świat, ale mimo to mam jakiś poblem z tymi vobami i jescze go nie rozgyzłm a nikt mi z tym nie chce pomóc : ( Otoż pojawiają się dopiero jak postać jest metr przed nimi co jest nierealistyczne i po prostu głupie.
Zaczynam robić lokacje, świat będzie większy niż planowałem. To co jest to jakaś połowa tak więc wszystkie, wszystkie lokacje, obozy, oboziki które podałem się zmieszczą.
A W OGÓLE
To od paru dni pracuję nad tym modem wspólnie z Rogackim z tego forum. Wspólnie opracowujemy scenariusz, zajmie się on również grafiką 2d, skryptami i vobowaniem. Ustaliliśmy również że mod będzie miał własny, dobry soundtrack jego autorstwa. Sluchałem paru próbek i wszystko jest na na prawdę wysokim poziomie, muzyka nie będzie odstawać jakością i klimatem od tej z Gothic.
Jednocześnie chciałbym zakomunikować, że wszystkie osoby które zgłosiły się do mnie z propozycją pomocy dostaną za niedługo bardzo ważny PW w sprawie dalszego działania
.
Tak jak pisałem wcześniej, fabuła będzie zupełnie niezwiązana z gothicem. Nie będzie również trzech bogów- innosa, adanosa i beliara. Będzie 5 bóstw, każdy będzie czerpał moc z innego żywiołu- ognia, wody, ziemi, powietrza i pioruna. Każda z trzech głównych frakcji będzie chciała uzyskać dostęp do magii, każda kieruje się innymi przesłankami i chce inaczej ją wykorzystać. Jeśli chodzi o magię to tyle, reszty dowiecie się z moda, o ile wyjdzie. Dodatkowe info o scenariuszu, jeśli będzie potrzebne, przedstawię za jakiś czas.
WIem że na tych screenach dalej gówno widać, ale to już jest mniejsze i mniej śmierdzące gówno

Pozdro!