Wyspa 57148 129

O temacie

Autor boguc

Zaczęty 30.06.2013 roku

Wyświetleń 57148

Odpowiedzi 129

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Zdaję sobie z tego sprawę. Nad samym światem jest jeszcze masa masa roboty, jak pomyślę o skryptach to już w ogóle się łamię, że znowu będę musiał walczyć z takimi poblemami jak ten to.. ALe jesy ok, zabawa przednia i znajdują się ludzie którzy chętnie pomagają  :wink:

Gothic najlepszy

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Witam po przerwie. Trochę dodałem, trochę wypierdoliłem i powoli coś się z tego wykluwa. Jeszcze trochę i będzie można robić lokację, no i wreszcie vobować. Dodam, że nadal szukam chętnych na stanowisko grafika bo sam nie wyrabiam z modelowaniem. Nie musi mieć w ogóle doświadczenia przy moddingu gothica, soft dowolny, byleby umiała modelować low poly i teksturować.

Gothic najlepszy

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
przypomona GD w G1

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Mi ani trochę  :lol:

Gothic najlepszy

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Good job ! Keep going  :ok:

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
No no, projekt sie rozwija. Czekam niecierpliwie na dalsze screeny i postepy :)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Sądzę, że z drzewami z G2 ten świat wyglądałby lepiej. A z jego teksturami to już w ogóle.
Jak masz problemy z modelowaniem to zawsze możesz urozmaicić te swoje pastwiska przez wpasowanie w nie kilku kawałków terenu z jakiegoś mesha na wogu.

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Własnie zastanawiam się czy nie wymienić tych tekstur na te z g2, tak samo drzew. Muszę jeszcze obczaić jak zrobić żeby w lesie był cień  :pokerface:  bo teraz to komicznie wygląda i jest za mało drzew. Zapewne tak zrobię.
A i trochę przemyślałem wszystko, rozpisałem fabułę i postanowiłem za mocno nie zwiększać świata. Jeszcze miasto, jawałek ale to mały za kamiennym łukiem na cmentarz i trochę terenów na trudniejsze potworzyki. Świątyunia będzie podziemna. Mam zamair wydać tego moda a nie tworzyć go bez końca. Myślę że październik/listopad to taka racjonalna data wydania. Czyli trzymamy się planu z pierwszego posta.

Gothic najlepszy

MrSzymon345

MrSzymon345

Użytkownicy
posty127
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

MrSzymon345

Wyspa
#68 2013-07-11, 22:44(Ostatnia zmiana: 2013-07-11, 22:46)
jesli chcesz to mozemy robic tego moda razem.Moduje juz z dwa miesiace glownie skrypty.Jesli bedziesz zainteresowany to odpisz na PW lub na GG.

A zapomnialem masz propsa na zachete.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Lepiej. Ale co to za pomysł, żeby mod był na platformie Gothic 1? Przenieś to na dwójkę, póki nie jest za późno. Jedynkowe tekstury i drzewa tylko potęgują brzydotę i przypominają mi diccurica.

ps. przeczytaj cale
level design(link click@)

Gorki

Gorki

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Pisał, że przeniósł na G2NK, tyle, że zostawił tekstury z G1 ;]

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy

boguc

Wyspa
#71 2013-07-12, 07:59(Ostatnia zmiana: 2013-07-12, 10:09)
Włacha, juz jest na g2nk. Ale i tekstury i drzewa zmienię na g2 tylko jak  będę miał czas bo do soboty, poneidziałku ie mia mnie caly czas w domu- pracuję  :naughty:
EDIT: dzięki za linka, nie powiem, sporo ciekawych rzeczy się dowiedziałem i jz znalazłem sporo błędów u siebie :wink:  mimo że tekst w formie: polska język trudna język

Gothic najlepszy

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Wstawiłem 3 vobki na krzyż do testów no i nie powiem, jest nieźle  :wink:  Zaczna mi się już powoli podobać ale nie ustaję w wysiłkach.
Jak myślicie, ta trawa zmappowana za gęsto?

Gothic najlepszy

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Trawa za gęsto i droga też. Tekstury domów warto zmienić na te z G2. Poza tym załaduj sobie NewWorld_Part_Farm_01.3ds i zobacz jak jest zrobione porządne pole.

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Oka poprawię te trawę i drogę. A ten domek i te po lewej zostaje z tymi teksturkami  :wink:

Gothic najlepszy

zommer

zommer

Użytkownicy
posty135
Propsy25
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

zommer

Wyspa
#75 2013-07-13, 12:16(Ostatnia zmiana: 2013-07-13, 12:30)
Na pewno nie jest tragicznie =P Świat wygląda okey, tak patrzę i powiem ci że na ostatnim nowym screenie jest za płasko.
Edit: Swoją drogą jakiś czas temu pisałem ci na PW, że mogę ci pomóc. To jest aktualne.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
zgłoś się do mnie na gg 7905540, może pomogę. no i jest szansa, że na dysku leżakują jakieś stare modele.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Wyspa
#77 2013-07-13, 13:38(Ostatnia zmiana: 2013-07-13, 14:23)
Drogi są zdecydowanie za wąskie, szczególnie razi w oczy ten trakt dla wozów. Otwórz sobie jakiś mesh z Khorinis i wymierz prawidłową szerokość, np. poprzez wycięcie kawałka drogi i wklejenie jej do swojego świata
edit: i koniecznie pozmianiaj teksturowanie tych budowli (albo wybierz co ładniejsze z gry/worldofgothic), bo obecne są straszne. O terenie na razie się nie wypowiadam, ale każdy widzi ze nadal jest płaskawo

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Poprawiłem i wstawiłem kolejne 5 vobków na krzyż. I dodałem koleiny 3d w paru miejscach. Teraz powoli kończę tę czest wyspy dodając nowe tekstury i oddaje to do obvobowania , sam robię wtedy drugą cześc wyspy. Jak już mówiłem, mod będzie krótszy bo sam nie dam rady zrobić tyle. Chwała tym którzy obiecali pomóc, jakby nie oni pewnie olałbym to i zrobił coś krótkiego na tej połowie świata którą kończę, no coś ala Dolina.
Swoją drogą, przestrzegam nowych modderów(jak ja) żeby nie ufali ludkom którzy ledwo się pojawili na forum. PO prostu najlepiej mieć ich i te ich rzekome parę lat w moddingu w dupie. Rogacki obiecał pomoc ale zniknął, olewa mnie, jeszcze mu model świata wysłałem.

Gothic najlepszy

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Coraz lepiej.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry