Powitać Was pragnę mości dobrodzieje.
Zważając na ów wspaniałą nowinę, iż
OrcWarrior powrócił do ekipy tworzącej "
Czas Zapłaty" domyślam się, że prace idą naprzód zdecydowanie szybciej i wydajniej. Zatem kwestia kilku miesięcy, gdy ujrzymy finalną wersję modzika, naszego wspaniałego, długo wyczekiwanego.
Więc biorąc pod uwagę ogólną jakość moda, dobrze by było, gdyby powstał dubbing na odpowiednim poziomie. No i teraz tak się składa, że mój drogi przyjaciel, zwany nierzadko
Menthorem zajmuje się dubbingowaniem postaci we właśnie powstającym nieoficjalnym, całkowitym spolszczeniu gry "
Fallout" czy też "
Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast ".
Ja jako, że uważam go za świetnego w tej dziedzinie, postanowiłem Wam go polecić. Jeno chłopak ambitny jest, dlatego też chciałby móc użyczyć swego głosu kilku postaciom:
- Rick - główny bohater moda
- Bezimienny - ten znany z podstawki
- Xardas - chyba nie trzeba mówić kim jest
- Diego - również znana postać
Do kandydatury dołączam próbki autorstwa samego
Menthora. Wszystko jest posegregowane i zapisane w formacie WAV, także z odtworzeniem pliczków nie powinno być najmniejszego problemu.
Próbki głosu
Menthora do
Czasu Zapłaty -->
DOWNLOADTeraz kilka wzmianek co do jakości poszczególnych dźwięków. Mianowicie w tle niektórych pozycji możecie usłyszeć drobne szumy, zacięcia i ogólnie rzecz biorąc - inne niedoskonałości. Teraz się tym nie zrażajcie, gdyż wiadomo - "złośliwość rzeczy martwych" musiała nieco pokrzyżować nam szyki i mikrofon uległ małemu uszkodzeniu. To tylko chwilowe problemy techniczne, gdyby dubbing ten rzeczywiście powstawał, kupel mój, mógłby właściwe już dialogi nagrywać sprzętem lepszej jakości.
Reasumując: Macie teraz mały sub-topic, prosimy o wysłuchanie każdej z kwestii oraz ocenę jako całości. Zobaczymy jeszcze, bo mam na pamięci przenośnej jego próbki właśnie z
Jedii Outcast oraz z
Fallout i mógłbym zamieścić je tutaj w celach czysto poglądowych. Sęk w tym, iż teraz nie mogę tego uczynić, gdyż nie mam jeszcze na to jego zgody, więc póki co oceniajcie to co wstawiłem. Wszelka krytyka (konstruktywna) mile widziana, ewentualnie sugestie co do modulacji głosu.
Aha, kandydaturę musiałem (nie musiałem, zrobiłem to z przyjemnością) zgłosić ja, gdyż ziomek ma problemy z łączem internetowym.
P.S Obaj jesteśmy już po 18 roku życia, więc nie obawiajcie się głosu piszczącego kinderbusa
Dziękuję i pozdrawiam.
---
No pytałem o te próbki z
Fallouta i
Jedii Outcast i autor wyraził zgodę na ich publikację tutaj, więc macie:
Próbki głosu
Menthora w dobrej jakości-->
DOWNLOADWiadomo: Galak z
Jedii Outcast, a Rhombus z
Fallout. Nagrania do CZ wrazie czego miałby właśnie taką lub jeszcze lepszą jakość.
Aaa... Prawie zapomniałem...Jeszcze filmik poglądowy z
Jedii Outcast. Nasz kandydat występuje jako Admirał Fayyar. Tylko prosimy tego nie rozpowszechniać i nie jest to jeszcze finalna wersja :hitler:
TUTAJ macie linka do filmiku, bo coś na 'foruma' nie mogę tego wstawić.