Android 242489 592

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 8.09.2011 roku

Wyświetleń 242489

Odpowiedzi 592

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Przyda się! Na wypadek gdyby... eee... kilka osób korzystało z mojego telefonu? : |

Fajne jest :\ a może komuś tam ilość pulpitów narzucona przez launcher będzie za mała?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Ile tam ich było w domyślnym? Dziewięć czy dwanaście? : |

Jedyne zastosowanie jakie widzę to przypadek w którym w domu tabletu używa cała rodzinka, tak jak kiedyś zwykłego peceta - ale to brzmi dość nierealnie : |

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Czy ja wiem. Jedno konto możesz sobie dostosować do podróży wywalając na pulpit jakieś mapy i inne śmieci a drugie do czegoś innego

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#143 2012-09-11, 14:53(Ostatnia zmiana: 2012-09-11, 15:37)
Ainol Flame
  • Ekran: 7" IPS 1280x800px
  • RAM: 1GB DDR3
  • CPU: 1.5GHz dual core
  • Akumulator: 5000mAh
  • Kamera: tylna 5Mpx, przednia do wideorozmów
  • Cena: $130
  • Metalowa obudowa, usb otg, bluetooth, hdmi
Zamawiam to coś, razem z przesyłką, prowizjami i pokrowcem z klawiaturą usb powinno wyjść poniżej 500zł za całość (w Polsce chcą za niego... 780zł:|).
Prawie na bank w bliżej nieokreślonym czasie będzie na to CM10 (Cyanogen Mod 10 oparty na Androidzie 4.1 Jelly Bean), bo już jest na poprzedni model różniący się baterią, obudową i rozdziałką. Za Nexusa musiałbym obecnie zapłacić conajmniej 2x tyle, który ma gorszą baterię i nie ma slotu kart sd, zaś pod pozostałymi względami nie licząc cpu/gpu i obudowy jest bardzo podobny.
Kilka osób na Slatedroidzie pisało że po 3 dniach samoczynnie spalił im się chip odpowiadający za dotyk co ma być rzekomo wywołane wadą fabryczną, ale wygląda na to że większość żadnych problemów nie ma. W sumie premiera była całkiem niedawno (nie wiem dokładnie kiedy, ale to kwestia co najwyżej paru tygodni), może ewentualnie wstrzymam się jeszcze kilka czy nie będzie jakiegoś oficjalnego oświadczenia Ainola.

//edit: już wiem o co chodzi z tymi wadliwymi wyświetlaczami, to była eksperymentalna tańsza partia dla chińczyków, europejska ma być trochę droższa ale "bezpieczna" :lol:  http://www.uplaytablet.com/ainol-novo-7-fire-is-chinese-version-ainol-novo-7-flame-is-the-english-edition-for-overseas/

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Android
#144 2012-09-11, 15:19(Ostatnia zmiana: 2012-09-11, 15:19)
http://www.amazon.com/gp/product/B0083PWAPW/ref=jl_kt_img?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=gateway-center-column&pf_rd_r=0NQHYT2W0TEWKHPZHT9Z&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1396512342&pf_rd_i=507846

~700 zł z wysyłką (chyba że dosrają jakieś cła czy podatki, nie znam się na kupowaniu z innych krajów), w cenie pewność że będzie to popularny sprzęt ze sporym wsparciem "fanów" na xda-dev.

Swoją drogą, trochę offtop no ale:
http://www.amazon.com/gp/product/B008GG93YE/ref=fs_sz
200 zł. W polsce na allegro najtańszy to ponad 350. Fajne te e-papierowe rzeczy w tej cenie :D

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#145 2012-09-11, 15:41(Ostatnia zmiana: 2012-09-11, 15:57)
Dosrają, o ile wiem akurat przy eksporcie z USA zawsze dosrają (no chyba że ktoś weźmie jako bagaż). Ten Kindle Fire HD jak rozumiem ma zwykły ekran lcd, Ainol ma IPS.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Zakupiłem sobie Xperię U. Nie piszę by się chwaląc czy coś, ale za nową dałem 635zł z przesyłką. Kilka plusów tego telefonu, patrząc przez pryzmat ceny i nie tylko:
-procek 2x 1ghz
- bravia engine, 3,5cala 16M kolorów 480 x 854 px
- 512 ramu
- grafa która uciągnie dobre gry mobilne
- dobry design telefonu
- aktualizacja do andka 4.0 (w polsce jeszcze nie ma takiej możliwości)
- itd. :D  proponuje google
Jak znajdę czas to złamię bootloadera przez sony . com i roota walne, pousuwam pierdoły od sony i andka po czym wgram to co uważam za słuszne : D
Launcher Go oczywiście? : D

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#147 2012-10-12, 19:16(Ostatnia zmiana: 2012-10-12, 19:17)
bravia engine
:lol2:
Ta cała Bravia Engine to taki chwyt marketingowy że szczęka opada. Jest to skrypt leciutko zwiększający kontrast w oryginalnej apce galerii i odtwarzaczu. Można go wgrywać na inne telefony, ogólnie dość ciężko rozpoznać różnicę pomiędzy włączonym a wyłączonym. Nie ma to związku z fizycznym ekranem ani technologią wyświetlania.
512mb ramu to trochę mało. Co do aktualizacji do 4.0, to pozdrawiam, mam 4.1 na Milestonie wydaną w 2009r z 256mb ramu.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Android
#148 2012-10-12, 19:21(Ostatnia zmiana: 2012-10-12, 19:22)
Nie chcę się kłócić, bo nie znam się na tym na tyle by dawać tu swoje teorie i myśli. 512 ramu to wystarczająca ilośc, nie jest to dużo, ale cena tego telefonu jednak wiele wyjaśnia. Akurat tym bravia engine się nie jaram, ale za to dobrą rozdziałką na 3,5 cala wyświetlaczu. Room 4.0 wnosi coś szczególnego?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#149 2012-10-12, 21:08(Ostatnia zmiana: 2012-10-16, 19:44)
4.0 wnosi bardzo dużo, między innymi w kwestii designu. Jest też wymagany przez sporo aplikacji, jak Chrome czy bodajże Currents. 4.1 głównie poprawia płynność interface'u.

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Czy jak oddaje słuchawkę na gwarancje mogę jakoś zaznaczyć, by mi nie wgrywali najnowszej oficjalnej wersji systemy? (starszą łatwiej zrootować ;p )

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Android
#151 2012-10-17, 22:13(Ostatnia zmiana: 2012-10-18, 21:21)
Czy jak oddaje słuchawkę na gwarancje mogę jakoś zaznaczyć, by mi nie wgrywali najnowszej oficjalnej wersji systemy? (starszą łatwiej zrootować ;p )
Ale masz problem chłopie. Zapytaj się w punkcie serwisowym o taką możliwość.
@down

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Jestem trochę za leniwy by tylko po to się tam wybierać ale jak nie ma innej opcji to - OK

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy
Chodziłem sobie z telefonem w kieszeni i odkleiła mi się folijka trochę, nalepiło się syfu jakiegoś (kurz chyba x D) da się ją jakoś przeczyścić żeby była przezroczysta i ładna :3?

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy
przeczyściłem i przykleiła się, tylko że lipnie przeczyściłem i widać smugi : /

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Mam dwa pytania:
1) Warto root'ować nowy telefon ?
2) Próbował ktoś wgrać na telefon z Androidem system Ubuntu ?

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Ale tracisz gwarancje. Jak masz możliwość wykonaj to tak, by móc ją później przywrócić.

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Dzięki. Użyłem tego, polecam: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1886460
Nieruszony bootloader, stockowy ROM i kernel, tylko uprawnienia root'a. Program ma funkcję unroot.
Ubuntu chodzi bardzo płynnie - Xperia P.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry