Obecnie korzystam z odexowanego CyanogenModa 7.1 z tematem graficznym Ice Cream Sandwich i jakimś MetaMorphowym patchem. Do tego standardowy font zastąpiony przez Sensation (nie dedykowany do Androida, ale IMO świetnie pasuje). Ustawiłem sobie też
animację bootowania z ICS/Nexusa Prime.
Parę screenów jeśli chodzi o temat graficzny:
Po wielu okresach korzystania z różnych romów mam już wybraną konkretną grupę sprawdzonych aplikacji z których korzystam. Spośród nich mogę polecić:
GoLauncherEX (launcher/home - aplikacja "pulpitu")
Minimalistic Text (do tworzenia tekstowych widgetów na pulpit, głównie z czasem/datą)
Notepad [Layoe]
Menedżer Plików [Rhytm]
PowerAmp (odtwarzacz muzyczny)
gReader (świetny czytnik RSS wyświetlający artykuły na stronach w formie "czystych" dokumentów wygodnych do czytania)
Shark + Reader (odpowiednik WireSharka)
AdFree (usuwa reklamy z darmowych aplikacji)
Anti zImperium (szwajcarski scyzoryk dla pentestera - albo kogoś kto chce po prostu pogrzebać w czyjejś sieci)
FaceNiff (narzędzie do przejmowania sesji osób które są podłączone do tej samej sieci i zalogowane w jakimś serwisie, jak Facebook)
Email Address Faker (pozwala wysyłać maile z podaniem dowolnego adresu nadawcy, fałszerstwo nie jest wykrywane nawet przez "bezpieczne" usługi jak gmail)
WifiKill (pozwala odłączyć od sieci wybraną osobę albo nawet wszystkich oprócz ciebie samego)
Network Spoofer i ArpSpoof (oba głównie do przekierowywania całego ruchu z sieci przez telefon, a potem analizy za pomocą osobnych narzędzi, można też podkładać fałszywe dane)
Asphalt (wyścigi samochodowe sterowane akcelerometrem, ze świetną grafiką)
BackStab HD (kolejna gra ze świetną grafiką)
RoboDefense (estetyczne, proste TowerDefense)
ColorDict - słownik offline
Dokumenty Google
Dropbox (przechowywanie plików w chmurze i synchronizacja)
ezPDF (czytnik pdf)
MX Video Player