Android 242485 592

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 8.09.2011 roku

Wyświetleń 242485

Odpowiedzi 592

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Nie trzeba dawać uprawnień roota wystarczą standardowe a aplikacja i tak jak chce wysyła w tle sms`y wspomagające radio Maryja :\ jedyne wyjście to śledzić jakieś portale informujące która aplikacja jest szkodliwa lub czytać ich opinie. Raz sobie dla jaj wgrałem kasperskiego z wyborczej czy innego gówna. Nie polecam - zwykłe centrum zabezpieczeń :\

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie trzeba dawać uprawnień roota wystarczą standardowe a aplikacja i tak jak chce wysyła w tle sms`y wspomagające radio Maryja :\
To po @#$% instalowałeś aplikację która wymaga pozwolenia na wysyłanie sms#msg1050236ów na płatne numery nie będąc pewnym co ona robi?

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
No to kurwa Ci piszę, że są osoby które nie czytają tych notek i to głównie one padają ofiarą wirusów
Sam to zresztą zauważyłeś kilka postów wcześniej...

kazzmir
  • Gość
No to kurwa Ci piszę, że są osoby które nie czytają tych notek i to głównie one padają ofiarą wirusów
Sam to zresztą zauważyłeś kilka postów wcześniej...

kurwa?

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy

Zębacz

Android
#124 2012-08-20, 22:20(Ostatnia zmiana: 2012-08-20, 22:24)
Chcę sobie kupić coś niedrogiego, wypaczyłem coś takiego http://allegro.pl/da...2566875251.html ale nie wiem czy się opłaca, w sumie to coś żeby pograć, oglądnąć coś, muzyki może posłuchać, nie stać mnie na nic zajebistego, do 300 zł(no może jeszcze z 50zł bym ogarnął), co polecacie?

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Android
#125 2012-08-20, 22:25(Ostatnia zmiana: 2012-08-20, 22:27)
Nie opłaca. To nawet nie ma androida, to zwykły telefon :F

szukaj za 300 motki milestone. W tej chwili powoli staje się przestarzała i brakuje ramu na nowszych androidach, ale na starszych to wciąż świetny telefon który odtworzy filmy (nawet w hd, ale po co), odpali gierki (gta3 bez dźwięku jest umiarkowanie grywalne, starsze gierki i emulacja PSXa bez problemów), odtworzy muzykę i wszystko inne czego tam chcesz. Trudno będzie trafić to za trzy stówy - ale to możliwe. za 400 są na kup teraz.

edit: o, 370 na kup teraz: http://allegro.pl/motorola-milestone-droid-a853-wroclaw-i2576140598.html

jest i za 330 ale kawałek ekranu nie działa, marnie.

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy
A na czym to GTA byłoby w miare grywalne i może nawet z jakimś tam dźwiękiem? Grałem chwilę na Samsungu Galaxy S II i grało się dosyć fajnie,ale jak narazie mnie nie stać, kasy może coś jeszcze ogarnę bo jutro mam komisję na odszkodowanie :3

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Android
#127 2012-08-20, 22:42(Ostatnia zmiana: 2012-08-20, 22:43)
co najmnniej 512 ramu, z 1 ghz procka armv7 i gta powinno ruszyć, dla pewności patrz w jutubie gampelaye.

Ewentualnie kup tablet za te 400. Jak allah polecał, łainol aurora czy jakoś tak, może coś się cudem znajdzie.

W ogóle to kup sobie lepiej psp. Muzyka, filmy, gry - w tych trzech kategoriach niszczy smartfony. I kosztuje 200-300 zł.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD

Amand

Android
#129 2012-08-21, 08:55(Ostatnia zmiana: 2012-08-21, 09:00)
Zkitraem PSP nie mieści się w kieszeni. I nie można z niego dzwonić.

jeśli chodzi o tanie smarkfony to możesz kupić samsunga GALAXY Ace lub Gio, które u operatorów kupisz za śmiesznie niską cenę, a to są dobre telefony, a po wgraniu odpowiedniego ROM'a bardzo dobre.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Android
#130 2012-08-21, 09:13(Ostatnia zmiana: 2012-08-21, 09:39)
Chcę sobie kupić coś niedrogiego, wypaczyłem coś takiego http://allegro.pl/da...2566875251.html ale nie wiem czy się opłaca, w sumie to coś żeby pograć, oglądnąć coś, muzyki może posłuchać
nie pisał nic o dzwonieniu - a to wcale nie jest oczywiste. I psp NA PEWNO zmieści się w kieszeni, jeśli miałoby się nie mieścić to razem z większością nowych "ekran 4,5 cala" smartfonów.
no może będzie trzeba trochę większą kieszeń :F  anyway jest przenośna i mieści się do kieszeni

Galaxy ace ma z tego co kojarzę procek armv6, śmieszna cena idzie w parze ze śmiesznymi możliwościami.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Co ja. Mój telefon jest bardzo fajny i jestem z niego zadowolony.
Chociaż nie wiem jak w przypadku gier - mało gram z uwagi na ilość gówna w grach na androida. Ale gameboid śmiga aż miło.

makin' bacon

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy

Zębacz

Android
#133 2012-08-21, 19:59(Ostatnia zmiana: 2012-08-21, 20:21)

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Jeden wpis z danych technicznych mnie rozwalił :

"wiadomości

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Cytat: Zębacz#msg date=[url=tel:1345571948
1345571948[/url] link=topic=15232.msg1050788#msg1050788]
A samsung omnia2 ?

http://allegro.pl/samsung-omnia-ii-i8000-tanio-i2574107938.html

http://allegro.pl/sa...2516964344.html

Da się może zmienić Windows Mobine na sprawnego androida?

Samsung i8000 Omnia II – telefon komórkowy, smartphone firmy Samsung, zaprezentowany w 15 czerwca 2009 roku. Pracuje on pod kontrolą systemu operacyjnego Windows Mobile 6.1, z możliwością rozszerzenia do wersji 6.5. Jest również eksperymentalna wersja działająca pod Androidem.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Samsung_i8000_Omnia_II

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Android
#136 2012-08-21, 20:37(Ostatnia zmiana: 2012-08-21, 20:40)
Da się zamienić wm na andka, ale o jakim modelu mówisz? Nie w każdym android jest zrobiony na tyle dobrze żeby to miało jakiokolwiek sens.

edit: lol, omnia to windows mobile? : |

z niemal absolutną pewnością się da, ale spójrz na jutubie jak tam wydajność.

edit:
https://www.youtube.com/watch?v=y6Yc_pxFFZg
#t=444s
:F
ten asphalt już mi lepiej działał na htc universalu z androidem, a z racji 64mb ramu ten cały system ledwo zipiał :F

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Android
#137 2012-08-21, 21:20(Ostatnia zmiana: 2012-08-21, 21:21)
Jeśli komuś nie zależy w pierwszej mierze na grach, to zdecydowanie polecam HTC Touch Pro. Za śmieszne pieniądze można mieć świetną maszynkę, bardziej biznesową niż rozrywkową, ale dla mnie sprawdza się idealnie, wystarczy umieć dobrze skonfigurować. Czysty soft + spb mobile shell, nieco modyfikacji i śmiga aż miło.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wszystkich posiadaczy Jelly Bean (4.1) zachęcam do zapoznania się z tym:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1824066
Aplikacja pozwala tworzyć nowe konta, na tym nowym koncie można robić dosłownie wszystko, zmienić tapetę, pododawać widżety czy apki na pulpity itd. Jedyne co jest wspólne z pozostałymi kontami to lista zainstalowanych aplikacji. Aplikacja naprawdę ciekawa.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Przyda się! Na wypadek gdyby... eee... kilka osób korzystało z mojego telefonu? : |

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry