Android 242590 592

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 8.09.2011 roku

Wyświetleń 242590

Odpowiedzi 592

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Ale masz zawsze chmure, nie? No i jak się wyronia to puszcza wersje 16gb.

Ja polecam tak:
Tapatalk do forów
Opera mini, mpbile - mini z pakietu mobile po wifi
Bestdem - demoty i inne
Promohunter - wyszukiwarka promocji
Androzip - menadżer plików obsługuje paczki zip i inne
Fotodanz - 5sec animacje, wybierasz która część nagrania ma się ruszać
Thonk free office to office obsługuje najnowsze docx
Aisystem widget monitoruje procesor, ram
Antutu benchmark - podziel się wynikiem :)
An3dbenchxl - to samo
Dowcipy
Metal detector
Latarka
Ilightr
Ibeer
Origami instructions
Voltage controll - jak masz kernel obsługujący podkręcanie procesora. Najwyższa wydajność to noop i smartass a bateria to ondemand
Voodoo control do muzy
Yanosik jeśli nie lubisz glin
Mx video player
Navigon
Titanium backup jeśli często zmienisz romy
game cih do cheatowania w grach
All in one remote - steruj kompem
Lub phone my pc
Photo speak - ożyw zdiecie - zaraz spróbuje że swoją kochana a ava <3

Nie znam się na milestone ale jak dobrze zmodujesz to dungeon defenders odpalisz;)

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Słyszałeś o linux-swype? Tylko musisz mieć kartę co najmniej klasy 6.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Mam klasy 6 od Samsunga, nie słyszałem, ale zgaduję że to rodzaj swapa. Jakiś jego rodzaj na Milestone opracowuje bodajże Skrilax_CZ, jednak mamy ten problem, że to urządzenie ma zablokowany bootloader. Można ładować moduły do kernela (jednak wprowadzanie w ten sposób zmian jest bardzo utrudnione), zastąpić całkowicie nie da się go w ogóle.

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
z motirolami nie miałem stycxnosci to się wiem jak by to miało być wgrywane. Ale nie modowany milowy też fajnie smiga więc decyzja właściciela. Polecam xda i forum.android

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ale masz zawsze chmure, nie? No i jak się wyronia to puszcza wersje 16gb.

Ja polecam tak:
Tapatalk do forów
Opera mini, mpbile - mini z pakietu mobile po wifi
Bestdem - demoty i inne
Promohunter - wyszukiwarka promocji
Androzip - menadżer plików obsługuje paczki zip i inne
Fotodanz - 5sec animacje, wybierasz która część nagrania ma się ruszać
Thonk free office to office obsługuje najnowsze docx
Aisystem widget monitoruje procesor, ram
Antutu benchmark - podziel się wynikiem :)
An3dbenchxl - to samo
Dowcipy
Metal detector
Latarka
Ilightr
Ibeer
Origami instructions
Voltage controll - jak masz kernel obsługujący podkręcanie procesora. Najwyższa wydajność to noop i smartass a bateria to ondemand
Voodoo control do muzy
Yanosik jeśli nie lubisz glin
Mx video player
Navigon
Titanium backup jeśli często zmienisz romy
game cih do cheatowania w grach
All in one remote - steruj kompem
Lub phone my pc
Photo speak - ożyw zdiecie - zaraz spróbuje że swoją kochana a ava <3

Nie znam się na milestone ale jak dobrze zmodujesz to dungeon defenders odpalisz;)

Chmura na tablecie bez 3G? Serio? : |

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Racja. Uzależniony od wifi. Ogólnie fajny tablecik. Tylko, że trzeba bardzo oszczędnie. Nie wiem tylko dlaczego producenci decyzja się na brak slotu :\

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam od kilku dni Jelly Bean i w zasadzie mało zauważalne są te zmiany. Faktycznie Android jest bardziej płynny, ale poza tym to w zasadzie żadnych różnic nie zauważyłem.
No może poza tym, że Goole Now mi nie odpowiada a na ICS działało bezbłędnie.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Android
#108 2012-08-16, 00:58(Ostatnia zmiana: 2012-08-16, 02:16)
JB wymiata. Mało zauważalne zmiany? To nie rewolucja, to doszlifowanie ICSa - i wyszło im to perfekcyjnie. To całe upłynnienie i nowa forma ekranu powiadomień to dla mnie wystarczający powód żeby czekać na stabilną wersję JB nawet mimo faktu że nie przetrawiłem ICSa.

(na razie na mój telefon jest tylko z idiotycznymi błędami w stylu smsy piszemy czarnym fontem na czarnym tle, a icsa nie przetrawiłem przez średnią płynność i dużą ramożerność - mam stary telefon)

@down
Nie jestem pewien czy mówimy o tym samym: ekran powiadomień to to co widzimy po przesunięciu palcem z góry ekranu na dół? Rozwinięcie paska z zegarkiem? Jeśli tak to w JB wygląda zupełnie inaczej - zegarek, rozwinięte informacje typu treść maila który doszedł, temu podobne.

(acz nie używałem za dużo ICS, może w nowszych wersjach wyglądało tak samo)

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Android
#109 2012-08-16, 01:54(Ostatnia zmiana: 2012-08-16, 11:53)
Przecież ten ekran powiadomień był już w ICS. Niemniej jednak to doszlifowanie faktycznie się udało.                                                        .@ up, tak o tym samym, faktycznie w ICS nie było treści maila/SMS z buttonem Zadzwoń, ale poza tymi kilkoma eature'ami było tak samo (bynajmniej w moim ROMie, FXP 133 CM9 based, 4.0.4)

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD

Amand

Android
#110 2012-08-17, 09:37(Ostatnia zmiana: 2012-08-17, 09:41)
Jeśli chodzi o apki na andka ,to poza tym co napisał supercheese polecam:
-android assistant
-AVG Antywirus
-Hide it Pro przydatny wchuj :D
-GO Launcher EX
-GO Locker
-GG
-Plan lekcji
-dyktafon(o wiele lepsza jakość dźwięku niż w stockowym)
-total commander

P.S. Jak by ktoś chciał fajne gry, które w Google Play kosztują majątek ,to zamieszczam link, gdzie możecie je pobrać legalnie i za darmo ;)
 http://www.humblebundle.com/downloads?key=DERV7dsKSUmE

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
A co nie pobierasz niczego przez telefon? Mi zneutralizował chyba z 10 wirusów. Poza tym ma kilka ciekawych funkcji.

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Znaczy wiesz, andka raczej nie zainfekujesz bo musisz sam zainstalować wirusa. Chyba, że to jakiś taki co czesze karte w poszukiwaniu zagrożenia dla kompa jakbyśmy się podpięli =/
I polecę launcher pro. Może mnie pierdółek do konfiguracji za to śmiga ładnie.
Co do jb to nie wiem jak to wygląda -> może moja evka kiedyś dostanie -.- ale interesuje mnie głównie przez project butter. W końcu od androida 1.0 zostaną rozwiązanie problemy z płynnością

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Żeby aplikacja mogła coś naszkodzić, muszę jej przydzielić uprawnienia roota, inaczej będzie nieszkodliwa (bo za pomocą specjalnych aplikacji mam ręczną kontrolę nad uprawnieniami i wywołaniami w systemie). Z drugiej strony, prawdopodobnie taki antywir oznaczyłby jako szkodliwe niektóre aplikacje których sam używam (bo są narzędziami których można używać aby szkodzić innym).

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
(bo są narzędziami których można używać aby szkodzić innym).
No wiesz co? Nie wstyd Ci?

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Antywir nie sprawdza na podstawie uprawnień, tylko tego co w rzeczywistości robi lub może robić dany program. A poza tym warto mieć takiego antywira dla 98% pewności, że żadne gówno nie rozpie**oli ci smarkfona.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#117 2012-08-17, 15:30(Ostatnia zmiana: 2012-08-17, 15:34)
Widać że nie rozumiesz jak działają aplikacje na Androidzie... Każda z nich funkcjonuje w osobnym sandboxie. Jeśli nie ma przydzielonego jakiegoś uprawnienia ani roota, to nie może zrobić tego czego dotyczy dane uprawnienie. Aplikacje mogą robi "problemy" tylko jeśli sam przed instalacją zaakceptujesz uprawnienia których żądają (a jest to wymagane zarówno przy zakupie z Play jak i przy ręcznej instalacji). Przykładowo jeśli aplikacja która w teorii ma być np grą "Saper" żąda prawa dostępu do internetu, dzwonienia i modyfikowania plików na karcie pamięci, to sam widzisz że coś jest nie tak (do zapisywania danych typu wyniki w grze nie potrzebne są żadne uprawnienia, bo na to jest osobne, "bezpieczne" miejsce w pamięci telefonu). Ale nawet jak totalnie olewasz czytanie uprawnień i jak debil zawsze klikasz "Zaakceptuj i zainstaluj", to i tak takie aplikacje zwykle w najgorszym przypadku wyświetlają ci reklamy. Na starych wersjach Androida są exploity które pozwalają aplikacji zdobyć roota, ale raz że w nowych modelach są one blokowane, a dwa że o ile się orientuję chyba nie działają jeśli masz już aplikację zarządzającą uprawnieniami roota.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Nie dokońca mnie zrozumiałeś :| . Prawie każda (przynajmniej u mnie) aplikacja rząda bóg wie jakich uprawnień, a w rzeczywistości nic złego nie robi. Jednak istnieje kilka zawirusowanych aplikacji, które jakimś cudem znalazły się w sklepie Play. Poza tym sklep play nie jest jedynym miejscem skąd pobieram programy.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Prawie każda (przynajmniej u mnie) aplikacja rząda bóg wie jakich uprawnień
Nie instaluj jej lub je odbieraj (np aplikacją Permissions Denied). Jeśli jej je przydzieliłeś, nigdy nie możesz być pewien jak z nich korzysta, nawet jeśli pozornie "nic złego nie robi". A ten twój "antywirus" wbrew temu co sugerujesz ("Antywir nie sprawdza na podstawie uprawnień, tylko tego co w rzeczywistości robi lub może robić dany program.") prawie na bank nie korzysta z żadnej heurystyki, zamiast tego zwyczajnie sprawdza czy aplikacja jest na czarnej liście itd, co ma bardzo ograniczoną skuteczność.

Ten system uprawnień jest właśnie po to, żeby instalować daną aplikację tylko wtedy jeśli korzysta jedynie z tego, z czego powinna. Jeśli ma tam coś podejrzanego, co normalnie nie byłoby jej potrzebne, od razu powinieneś zakładać że może być potencjalnie szkodliwa.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry