Wybory parlamentarne - czyli podejmij właśćiwą decyzję! 51994 189

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 29.08.2011 roku

Wyświetleń 51994

Odpowiedzi 189

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To skąd tyle starych twarzy w sejmie?

Bo na nich głosują osoby o poglądach w stylu "nic się nie zmieni", "gorzej być nie może". A na Korwina głosują ludzie, którzy w niego wierzą, w jego poglądy (albo przynajmniej częściowo, tak jak ja) i zgadzają się z jego oceną sytuacji. Nie głosują na niego z powodów z jakich głosuje większość wyborców PO czy PiS#msg1005474d

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
To sam wiem chociaż jeszcze do osiemnastki mi brakuje troche bardziej mnie ciekawi skąd to założenie:
Jak się zeszmaci to nigdy więcej do sejmu nie wejdzie.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
bo my, jego wyborcy o innych poglądach czegoś takiego byśmy mu nie wybaczyli.
Ale jestem pewny, i ręczę za to swoim dobrym imieniem, że nie będziemy żałować tego głosu :ok:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Proste, ludzie, którzy w niego wierzyli, w takiej sytuacji przestaną i już nie zagłosują.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie, nikt mi za to nie płaci. Zresztą w tekście już napisałem, że nie popieram ślepo nowej prawicy, nie działam w tej partii, nie jestem w żadnej młodzieżówce (dwa razy byłem tylko na spotkaniu z JKM w Warszawie, z czystej ciekawości jeszcze w czasach kiedy popierałem Platformę Obywatelską). Napisałem co myślę i poparłem to rzeczowymi argumentami, to źle?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nawet jeśli postulaty JKM są nierealne, to i tak "wyżej skacze ten który porywa się z motyką na słońce, niż ten, który schyla się po grosz leżący w błocie"... Gdyby miał głos w sejmie, pewne kwestie byłyby w końcu lepiej zauważane przez opinię publiczną. Do radykalnych działań dojść po prostu nie może, ale być może cień ich groźby będzie popędzał do działań jakichkolwiek.

Neronixon

Neronixon

Użytkownicy
posty1
Propsy8
  • Użytkownicy
Mimo wszystko i tak nie pozostaje nic innego jak zagłosować na wielką czwórkę, gdyż i tak to oni zdobędą największą liczbę głosów.
To właśnie przez takich co tak mówią "wielka czwórka" wciąż jest "wielka". Gdyby każdy zagłosował na partię której jeszcze nie ma w sejmie to PO, PSL itd. nie zdobyły by większości. Tylko trzeba się przełamać i zagłosować inaczej niż tzw. większość. I wtedy ta większość stanie się mniejszością.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Szczerze mówiąc chciałem oddać pusty głos, w ten sposób pokazując ze nie podoba mi się sytuacja w polskim rządzie. Ale Tutaj Dark przedstawił lepsze wyjście. :)  Cóż ten człowiek wie czego chce, chociaż tego ze może jest troszkę kontrowersyjny chyba zasługuje na to by na niego zagłosować... Po prostu nie zmieniajmy świń przy korycie odsuńmy je od niego :)  Albo chociaż wpuśćmy miedzy wilki kogoś świeżego nowego.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Tyle, mój kandydat.

Swoją drogą w jednej z książek z nim w roli głównej był motyw, gdzie wypowiadał się do prasy i przedstawił genialną w swojej prostocie warstwową metodę poprawy ustroju. Warstwa ziemi, warstwa komunistów, warstwa ziemi i warstwa komunistów... :D

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Kurwa, nie zdążył zebrać podpisów?

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zebrali aż 22 okręgi (o 1 za dużo), część nadal jest sprawdzana (bo jest po 5k i więcej podpisów, a trzeba sprawdzić tożsamość każdej osoby, która się podpisała). Na razie potwierdzonych jest już 16 okręgów, jeszcze 5 i mamy spokój. Chyba jeszcze dodatkowo zbierają podpisy w jakiś okręgach, np. w warszawskim, podpisało się ponad 12 tysięcy osób, ale okazało się, że tylko niecałe 40% ma zameldowanie w Warszawie, a to jest wymagane :facepalm:  A przecież ponad 1/3 Warszawiaków to przyjezdni i takowego zameldowania po prostu nie mają...

sauron
  • Gość

Gruben

Gruben

Użytkownicy
posty31
  • Użytkownicy

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
po zawodach

http://www.tvn24.pl/-1,1715787,0,1,jurek-i-korwin_mikke-na-ostatnia-chwile,wiadomosc.html

jak widać wcale nie. to wina opieszałości urzędasów z PKW, którym nie chciało się sprawdzać kilku tysięcy podpisów z rybnika. Złożyli 22/23 okręgi, a 1 z nieznanych powodów został odrzucony (będzie to wyjaśniane), a do startu w całej Polsce potrzebnych jest okręgów tylko 21. Trzy inne okręgi są jeszcze sprawdzane.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Jak oni to zrobili, że partia która miała dużo większe poparcie niż dajmy na to Palikota nie uzbierała tych podpisów?
...

Neronixon

Neronixon

Użytkownicy
posty1
Propsy8
  • Użytkownicy
Szczerze mówiąc chciałem oddać pusty głos, w ten sposób pokazując ze nie podoba mi się sytuacja w polskim rządzie.
Nie radzę oddawać "pustego głosu". W żadnym wypadku. Co najwyżej, jeśli chce się oddać nieważny głos, można zaznaczyć WSZYSTKIE możliwe pozycje lub porysować całą kartkę. Inaczej z pozostawionego przez nas pustego miejsca mógłby skorzystać ktoś z komisji liczącej głosy i oddać tak jakby swój drugi głos. Nie dawajmy takiej szansy oszustom.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Korwin wystartuje na pewno, nie wiadomo tylko czy z 3/4 okręgów, czy z całej Polski.
Wczoraj mówili o tym w faktach tvn i na innych stacjach, Nowa Prawica cały czas baruje się z urzędnikami z OKW, bo doszło do wielu dziwnych sytuacji, np. z Gdyni zostało złożone 5300 podpisów, komisja odrzuciła 335 (pod pretekstem nieczytelności numerów pesel czy nazwisk).
Mało tego - do gry weszło jakieś małe prawicowe ugrupowanie, które zaskarżyło decyzję OKW do Sądu Najwyższego o niedopuszczenie ich do wyborów i.. sąd przyznał im rację. Teraz OKW dało im tydzień na zebranie podpisów, ale taka sytuacja też nie jest do końca uczciwa i mówi się o nowym terminie wyborów i rozpoczęciu całego cyrku ze zbieraniem podpisów od nowa.

http://fiatowiec.nowyekran.pl/post/25426,ale-numer-kolejne-wybory-w-grudniu

atdirmaq

atdirmaq

Użytkownicy
posty26
Propsy1
  • Użytkownicy
Ja osobiście uważam, że Janusz Korwin-Mikke mówi to co go boli, no ale bez przesady.
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=ODsnq0Q6LOQ
[/media] albo to
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=OTjB9F1_8zM
[/media]
Może i jest to śmieszne ;d  no ale wyobrażacie sobie gdyby taki typek był prezydentem? Ośmieszyłby cały nasz kraj. A to co on wygaduje, co niby zrobi jest kolejnym kłamstwem, typu PO i PIS

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Lecz lepiej być tu może
a jak będzie się okaże

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry