Cenzura - po co ona? Na forum dość często dochodzi do użycia różnych słów, które są uważane za wulgarne. Mam negatywny stosunek do wulgaryzmów. Coraz więcej osób nie potrafi się obejść bez ich użycia, co uważam za wadę
A ja tego za wadę nie uważam. Każdy używać powinien takiego języka z jakim jest mu wygodnie. Ty masz negatywny stosunek do wulgaryzmów - ok. Ale nie wszyscy. Dlaczego to właśnie Twoja wola ma być narzucana ogółowi?
Czemu nie można podyskutować w kulturalnej atmosferze, tylko używać wulgaryzmu w co drugim wyrazie?
Oczywiście, że można. Co nie znaczy, że trzeba. Ty uważasz za przejaw kultury nieprzeklinanie, Chińczykom z niektórych regionów ich rozległego państwa nie przeszkadza mówienie i jednoczesne przegryzanie jedzenia, a dla jeszcze innych kultura jest czymś zupełnie odmiennym: oto przykład
https://www.youtube.com/watch?v=mQwosyAUnqU
Możesz ominąć komenty kolesia, nie mam niestety linku do czystej wersji tutoriala.
Później takie zachowanie przenosi się dalej, na ulicy można posłuchać jak to ludzie "rozmawiają".
Raczej na odwrót - to z ulicy bierze się przeklinanie w Internecie. Mój sąsiad nie ma Internetu, a przeklina. Mój dziadek nie miał Internetu, a przeklinał. W szkole słyszałem często bluzgi, jak Internet nie był jeszcze tak łatwo dostępny.
Już kilkuletnie dzieci przeklinają.
Kiedyś też przeklinały. Wychodziłeś z domu, kiedy byłeś dzieckiem? Wybacz, ale muszę zapytać, bo aż dziw mnie bierze, że naprawdę masz takie braki w wiedzy o polskim społeczeństwie.
Nie chcę żyć w waszej Kloace z samymi chamami.
Ktoś przeklina, więc jest chamem. A skąd się bierze wiedza na temat tego, czy ktoś jest chamem? Dlaczego Twoje wartości mają być lepsze od wartości kogoś innego? Bo ktoś tak kiedyś powiedział? Czuję się zupełnie jak na mszy albo katechezie.
Mogę ją zdjąć, ale czy dalibyście mi gwarancję, że ograniczyliście liczbę inwektyw do minimum?
Nie. Ludzi są wolni, mają swoje zdanie. Nie możemy wypowiedzieć się w imieniu wszystkich użytkowników forum.
Zliczanie postów - uważam, że posty powinny być naliczane tylko w działach widocznych dla wszystkich użytkowników.
Prawie się zgadzam. Moim zdaniem Kantyna powinna być odstępstwem od tej reguły. Często zdarzały się tam dyskusje zdecydowanie przewyższające te, które odbywały się w górnym forum.
Zaraz wyłączę blokadę antyfloodową, jak tak bardzo wam przeszkadza na SB.
Komu przeszkadza?
Jak macie mi jeszcze coś do zarzucenie do piszcie.
Nic.