Ponieważ widzę, że wielu - zwłaszcza młodszych userów - nie radzi sobie z poprawnym wytypowaniem najlepszego modelu
postanowiłem je wszystkie szczegółowo scharakteryzować według kilku kryteriów - wykonania modelu, mapowania, jakości tekstur, szczegółowości i wykonania renderu.
DraconWykonanie modelu: 6
Pod tym względem Dracon IMO wykonał najlepszą pracę. Model wydaje się być spośród wszystkich prac najbardziej skomplikowany, a dodatkowo został urozmaicony o zdewastowane elementy, skrzywioną pokrywę, dlatego najwyższa nota.
Mapowanie: 5
Bez zarzutu.
Jakość tekstur: 4
Fakt, że na tej 512tce ciężko było o coś lepszego, jednak otarcia i drewno nie są przemawiające. Podoba mi się specular pokrywy, jednak lakier na nóżkach jest już inny, a normal wokół otarcia wciąż zbyt wyrazisty.
Szczegółowość: 4
Są odrapania, poza tym brak detalu, jakiś metalowych elementów, żłobień.
Render:
Na tym pierwszym zostawiłeś dużo wolnej przestrzeni.
FartuessNie bardzo jest co komentować, więc nie będę.
Wykonanie modelu: 2
Szczegółowość: 3
AvallachWykonanie modelu: 5
Bez zarzutu
Mapowanie: 6
Najwyższa nota za zmieszczenie się w połowie wyznaczonego limitu i ogólnie najlepsze rozlokowanie i wykorzystanie powierzchni.
Tu mam trochę zastrzeżeń bo drewno mogłoby być lepsze, specular miejscami za jasny miejscami za ciemny, element z którego wychodzą struny nie ma tekstury w ogóle.
Szczegółowość: 3
I tutaj zabrakło mi detali, a wręcz trudno pracę nazwać skończoną
http://biuro.siedziba.pl/verona/verona_pion.jpg , brakuje oczywistych elementów. Nie ma normal mapy.
Render:
Sprytnie maskuje potencjalny brak denka, uwydatnia specular na który udało ci się porwać dużą ilość zielonych oraz Darka
i Kazzmira.KoleszkaWykonanie modelu: 5
Bez zarzutu.
Nasrałem się przy nim jak głupi, masa elementów do posegregowania. Dałoby się może wykorzystać więcej przestrzeni jednak bez przesady.
Również sobie dałem 4, bo jak się przyjrzeć to niedociągnieć jest tutaj całkiem sporo, kilka elementów wymagało poprawek, jednak zaniechałem tego nie mając już czasu przy i tak bardzo szczegółowej już teksturze.
Szczegółowość: 6
Chyba nie muszę nikogo przekonywać że moje tekstury są najbardziej szczegółowe, a ich zrobienie zajęło kilka wieczorów.
Render:
Rzecz nad którą ubolewam, marmoset zniszczył mi całkowicie wygląd gryfu, stąd uzasadnione opinie, że należałoby go poprawić. Nie robiłem tego jednak bo potrzebuję render z maxa.
Podsumowując:
Dracon - 19
Fartuess - 14
Avallach - 18
KZW - 20
Wniosek - powinienem wygrać ja czyli głosować qrwa na mnie!