Macie tutaj filmika, oceniajta.
Przy tworzeniu takiego filmiku radzilbym dodawac jakiekolwiek nieruchome ambientowe swiatlo, wtedy nie ma sytuacji, ze czesc modelu jest calkowicie czarna i niewidoczna. Ale to tylko uwaga na przyszlosc.
Ubrudź to
Spierdalaj pan z brudzeniem wszystkiego. Wiele rzeczy, ktore robimy "w branzy", robimy stare, pordzewiale i popsute, ale to nie znaczy, ze tak jest ze wszystkim. Instrumenty muzyczne to raczej cos, o co sie dba, co sie poleruje, lakieruje itd.
a te żłobienia ozdobne tragicznie krzywe (źle zmapowane chyba). Membrana okropna z nieudaną normalką, sznurki... są tu w ogóle jakieś?
Podsumowując - nie.
Zlobienia faktycznie krzywe, ale nie wiem czy w przypadku mapy scietego stozka, jakim jest ta nozka, da sie zrobic cokolwiek lepiej.
Membrana faktycznie nie wyglada naturalnie. Czy w ogole powinna miec silna normalke?
Sznurki faktycznie na diffuse nie wygladaja najlepiej, natomiast na normalce widac, ze jest to calkowicie inny "typ" normalmapy niz te zlobienia na nozce. Ja bym sprobowal wymodelowac ten sznurek w maxie bardzo dokladnie (jeden), z niego wypalic normalke i AO, a wtedy nie byloby problemow z rozmazaniem. Prawdopodobnie.
wydaję mi się, że to wy dajecie tutaj takie straszne ograniczenia techniczne... jak za Gothica...
Czy to jakis zydomasonski sarkazm? Nie rozumiem.
Nie ma szans, zmapowałem model do połowy (pierwsze, niezadowalające mnie mapowanie zlikwidowałem) a tekstury nie mam w ogóle.
Jesli moglbys to skonczyc, to nie ma problemu zeby znowu przedluzyc. Nic nas nie goni, bitwa ma uczyc, a nie mozna nauczyc sie niczego na bitwie, ktora jest juz zakonczona

Fartuess w takim przypadku rowniez mialby chwile na poprawki.