Ekhm, a po ch*j, że sie tak wyrażę, nam jakaś zachęta z waszej strony? Ani 2, ani 3, ani nawet 6 nie sprawiają mi żadnej zachęty, żaden z was raczej nie ma takiej mocy by dać kilkuletniemu projektowi zachętę do pracy. Jedna osoba napisała o tej zachęcie, pół forum papuguje, nieźle, naprawdę. Zachętę to się daje raczej świeżutkim projektom, którym się pracować nie chce i trzeba ich zmotywować do roboty. Nas nie trzeba, z Xardasem codziennie gadają zagraniczni modderzy, którzy uważają odmiennie niż wy i razem z Xardasem sobie pomagają i wymieniają się różnymi rzeczami. Najlepszą zachętą jest to, że jest dla kogo robić moda, że ktoś na niego czeka, a nie wyższa ocena z konkursu, w którym tak naprawdę nie bierzemy udział by wygrać, tylko z innych powodów.
Teraz tak, wczoraj gadałem z Xardasem. I oto co udało mi się wyjaśnić (piszę z pamięci, tą krytykę, którą zapamiętałem i przekazałem Xar'owi. Jak kogoś pominąłem, to się przypominać

) :
- miecza w pełnej wersji nie będzie, moja wina, że użyłem go do screena (chodź po części Xardasa, że go nie usunął

). Wcześniej był podobny błąd, jak użyłem do filmiku o staminie Sejmitara, którego również nie będzie w modzie.
- zbroja smocza będzie jako easter egg, Xar nie chce jej usuwać z tego samego powodu czemu ja ją dałem.
- w kamiennym kręgu te pfx'y zostaną, bo jak pisałem to rytuał i to raczej normalne, jak komuś się nie podoba to w trakcie rytuału niech zasłoni oczy i tyle, rytuał trwa kilkanaście sekund, więc chyba dacie radę.
- pajęczyny jak najbardziej zostają.
- te zielone światła ze screenu nr 3 aktualnie się popsuły i Xardas musi zrobić je od nowa, więc gdy będzie je robił postara się dać je trochę rzadziej.
- światło obok kamienia ogniskującego zostanie w takim kolorze jaki jest, w niebieskim wyglądało trochę brzydko (sprawdziliśmy).
- ramka zostaje (niestety, ale będę walczył

).
- koń (model i animacja) przejdzie modernizację pod koniec pracy nad modem.
- czar ma tak dużo tej żółtej mgły bo to czar obszarowy i musi tak być (coś a la deszcz ognia itp. też duży obszar był pod jego wpływem).
- duale mają ładną animację, mówię liczą się tylko materiały z 2010 roku, a tam nie pokazywaliśmy jeszcze nowej animacji duali (teraz jest animacja typu atak grupowy, Xardas zrobi animacją wyglądającą bardziej jak combos. I naturalniej, i ładniej).
Teraz tak, Xardas ma wybitny umysł co do planowania i skryptów, ale paprze wykonanie - tak powiedzieliście nie raz. Ale teraz od poprawiania ma nas, mnie i Radiusa. Pod koniec zeszłego roku to wyglądało fatalnie, pusty, brzydko ovobowany świat, nieskładne dialogi lub orty. Teraz mogę was zapewnić, świat się wypełnij (i to w dużej mierze, a ciągle go upiększam), a dzięki Radiusowi orty zniknęły. Jedyna sprawa, to byście zaufali nam i nie krytykowali czegoś, czego nie widać gołym okiem

. Krytykę Xar przyjmuje, ale tylko od zaufanych osób i tylko te osoby mogą coś zmienić (czego dowodem może być wczorajsza rozmowa). Więc tak, jeśli jeszcze jest coś, co wam się nie podoba (i nie chodzi mi o typowe teksty w stylu "cały mod mi się nie podoba" itp. tylko dokładne przykłady i to raczej głosy pomocy, osób, które chcą byśmy ten mod poprawili i by wyszedł jak najlepiej, a nie autorzy innych modów, którzy chcą nas obsypać gównem (to tylko przykład)) to mówcie to mi, a ja wpłynę na Xardasa, zapewniam was. Ah i screeny z tego roku to screen nr 4, 5, 6, 7, 8 i 9, z czego 8 i 9 robiłem na szybko, ponieważ miałem mało czasu. Screeny z tego roku są najbardziej aktualne, ponieważ poprzednie były robione na tym brzydko ovobowanym świecie.