Wielka Wojna 63489 195

Ankieta

Ocena

1
2 (3.2%)
2
9 (14.3%)
3
17 (27%)
4
18 (28.6%)
5
7 (11.1%)
6
10 (15.9%)

Głosów w sumie: 60

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 22.08.2010 roku

Wyświetleń 63489

Odpowiedzi 195

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Widziałeś kiedyś ładną Niemkę? NIEMKĘ, nie Niemca po operacji zmiany płci.

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Ale dla Xardasa wszystko co niemieckie stanowi wzór piękna, to jest taka miłość przez muzykę, też tak mam :) .

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ode mnie 4-. Screeny są średnie.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Wielka Wojna
#123 2010-08-27, 13:20(Ostatnia zmiana: 2010-08-27, 13:47)
Cytat: Maximus link=topic=11212.msg109058#msg109058#msg109058#msg109058 date=1282850437
Ja tam nie widzę braku gustu w skrzydłach, po prostu nie pasują do samej zbroi, kwestia tekstur i umiejscowienia.
Ej Maximus. Powiedzmy sobie szczerze. TDM nigdy nie nadawało się i widzę że nie będzie nadawać do przyjmowania krytyki.
Po co pokazujecie screeny, skoro dostajecie drgawek na widok zwykłej krytyki, szczególnie że nie są to jakieś wyciągnięte z dupy teksty tylko zwykłe opinie poparte stosownymi argumentami.
Skoro nie możesz pojąć że coś co podoba się Xardasowi, może się nie podobać innym to przykro mi, ale nie widzę żadnego sensu w pokazywaniu jakichkolwiek prac. Zróbcie sobie tego moda i grajcie sobie w niego sami i będzie ok, po co macie sie narażać na bandę idiotów którym nie podobają się skrzydełka wyrastające z tyłka.
Rozumiem że jesteście przyzwyczajeni że każdą krytykę zazwyczaj można usunąć i problem znika, ale tutaj niestety inaczej to działa.
A spinanie dupy i próbowanie wmówić wszystkim że jednak się mylą i że głowy smoka wielkości cycka są jednak fajne, tutaj nic nie pomoże.

[mod]Maximus, prześlij symboliczną opłatę (do uzgodnienia na PW, ale będzie taniusio) na moje konto i pokasuję tu co będziesz chciał.[/mod]

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy

Maximus

Wielka Wojna
#124 2010-08-27, 14:25(Ostatnia zmiana: 2010-08-27, 14:27)
Cytat: Buła link=topic=11212.msg109244#msg109244#msg109244#msg109244 date=1282908029
Ej Maximus. Powiedzmy sobie szczerze. TDM nigdy nie nadawało się i widzę że nie będzie nadawać do przyjmowania krytyki.
Po co pokazujecie screeny, skoro dostajecie drgawek na widok zwykłej krytyki, szczególnie że nie są to jakieś wyciągnięte z dupy teksty tylko zwykłe opinie poparte stosownymi argumentami.
Skoro nie możesz pojąć że coś co podoba się Xardasowi, może się nie podobać innym to przykro mi, ale nie widzę żadnego sensu w pokazywaniu jakichkolwiek prac. Zróbcie sobie tego moda i grajcie sobie w niego sami i będzie ok, po co macie sie narażać na bandę idiotów którym nie podobają się skrzydełka wyrastające z tyłka.
Rozumiem że jesteście przyzwyczajeni że każdą krytykę zazwyczaj można usunąć i problem znika, ale tutaj niestety inaczej to działa.
A spinanie dupy i próbowanie wmówić wszystkim że jednak się mylą i że głowy smoka wielkości cycka są jednak fajne, tutaj nic nie pomoże.

[mod]Maximus, prześlij symboliczną opłatę (do uzgodnienia na PW, ale będzie taniusio) na moje konto i pokasuję tu co będziesz chciał.[/mod]

Buła, ja to nie Xardas, po 1. nigdy nie byłem za kasowaniem krytyki, po 2. staram się naprawić to co wg. was jest źle. Wszystkie krytyczne głosy jakie tu były przedstawiłem na gg Xardasowi i naprawdę sporo rzeczy zmieni/zmienił, kwestia taka, że nie wszystko można zmienić i np. tej zbroi nie chcemy już zmieniać ani usuwać, po prostu zostawimy ją taką jaka jest tylko jako easter egg za przejście gry czy coś podobnego. Mówię, nie mamy dobrego grafika 3D w naszym teamie i zabawianie się z tą zbroją było by niepotrzebną stratą czasu. Tylko zamiast powielać setny raz to co już wiem (że zbroja jest paskudna), to powiedźcie co jeszcze jest wg. was źle zrobione. Xardasowi możecie mówić ile wlezie, będzie udawał, że nie słyszy, ale ja mam na niego jakiś wpływ i kilka aspektów uda mi się zmienić. Tylko jak pisałem - krytykę piszcie mi, nie Xardasowi, bo pisanie do niego to jak mówienie do ściany.

PS : Zkirtaem - bardzo śmieszne :D .

blaszka

blaszka

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Zapowiada sie ciekawie ciekawe czy podczas grania bendzie tak samo screeny to jedno a fabuła żeczywista to drugie.

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Lokacje są ładnie raczej zrobione, a co do brzydkich zbroi czy mieczy to moja wina, że użyłem do screena nieaktualnego miecza  :lol:  .

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Wielka Wojna
#127 2010-08-27, 16:15(Ostatnia zmiana: 2010-08-27, 16:16)
Cytat: Maximus link=topic=11212.msg109269#msg109269#msg109269#msg109269 date=1282911925
Mówię, nie mamy dobrego grafika 3D w naszym teamie i zabawianie się z tą zbroją było by niepotrzebną stratą czasu.
W takim razie jak możecie mówić o jakiejkolwiek konkurencji z CZ?
Xardas zawsze wypowiadał się z pogardą o CZ, więc najwidoczniej uważa że wasz projekt jest lepszy.
Poza tym robicie tego moda już tyle lat, a na dniu screena KolegaZWojska pokazał materiał który przebija was i rozkłada na łopatki, a moda jak twierdzi robi sam.

Cytat: Maximus link=topic=11212.msg109274#msg109274#msg109269#msg109269 date=1282914163
Lokacje są ładnie raczej zrobione, a co do brzydkich zbroi czy mieczy to moja wina, że użyłem do screena nieaktualnego miecza  :lol:  .

Skoro macie takie ładne lokacje to czemu zamiast je pokazać dajecie takie screeny jak widzimy wyżej?

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Pisałem już a) Nie miałem praktycznie czasu by jakiekolwiek screeny zrobić. 8 screenów jest istniejących, 2 sam zrobiłem na szybko w niedziele o 22. b) Nie brałem nigdy udziału w DS i byłem święcie przekonany, że lokacjami to się nie wygra, temu starałem się pokazać najbardziej dziwaczne screeny. Poza tym nie zależało mi od początku na wygranej, bo to w sumie nic nie zmienia. Chciałem tylko przypomnieć niektórym, że wykasowanie działu o GWW nie bylo równoznaczne z porzuceniem projektu, a tak sporo osób myślało.

Poza tym zawsze jak odpowiadam na zapytanie : "Czy myślisz, ze GWW przebije CZ" to mówię tak : Nie da się porównywać tych 2 modów. GWW jest RRPG, CZ jest cRPG, GWW ma nowy świat, CZ ma przerobioną Kolonię, GWW ma innowacyjną fabułę, CZ ma ładne efekty graficzne itp. Takie jest moje zdanie. Zresztą nie gdybajmy, póki mody nie zostaną wydane.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Chciałem tylko przypomnieć niektórym, że wykasowanie działu o GWW nie bylo równoznaczne z porzuceniem projektu, a tak sporo osób myślało.

Bez obaw. Zapotrzebowanie na bekę jest zawsze spore, toteż Wasze forum było odwiedzane chętnie.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie miałem praktycznie czasu by jakiekolwiek screeny zrobić.
Jest jakiś problem z włączeniem gry i zrobieniu paru screenów? Nie uruchamia się? :lol:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
pytałem się wcześniej, ale chyba nikt nie odpowiedział. można poprosić o screeny jakichś lokacji?

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Cytat: Caesum link=topic=11212.msg109293#msg109293#msg109293#msg109293 date=1282921647
Jest jakiś problem z włączeniem gry i zrobieniu paru screenów? Nie uruchamia się? :lol:

Dokładnie, przekopiowywałem pliki z GWW z jednego folderu z Gothiciem do drugiego (z dysku na 2 dysk), po czym skasowałem 1 folder i się okazało, że pogubiły się podstawowe animacje, takie jak walka 2H czy co tam jeszcze. Dosłownie nie dało się przejść 5 kroków bo błędy wywalały :) . Teraz czekam aż Xardas prześle mi wszystkie pliki na nowo, ale go dziś cały dzień nie ma, więc najwcześniej jutro mi to wyśle, tak więc drogi Samie, jeśli pozwolisz to w poniedziałek ci prześlę parę screenów lokacji, ale też za dużo pokazać nie chcę. Albo inaczej pokażę ci screeny z 2010 roku + jak uda mi się zrobię jakieś nowe, o ile tylko xar wyśle mi te pliki i mój komp nie będzie się co chwila resetował (jak to ma w zwyczaju).

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Tak się zastanawiałem nad oceną, z jednej strony bardzo dużo zmian, ale z drugiej za dużo tych zmian, dodatkowo nieprzemyślanych i na siłę (skrzydła, miecz i to co było wymieniane), więc wartość oceny spada o jeden punkt z czterech na trzy.

Dokładnie, przekopiowywałem pliki z GWW z jednego folderu z Gothiciem do drugiego (z dysku na 2 dysk), po czym skasowałem 1 folder i się okazało, że pogubiły się podstawowe animacje, takie jak walka 2H czy co tam jeszcze.
Gothic daje znaki :lol:

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Postaram się wrzucić w poniedziałek te screeny lokacji (wszyscy wrzucają albo lokacje, rendery albo concepty, nie wiem co mnie tknęło, żeby wrzucić nożyco-miecz, czy inne tego typu rzeczy), poza oceną, ale tak, żeby pokazać wam, że jednak świat wygląda dość ładnie (bynajmniej w mojej skromnej ocenie :D ), oraz resztę screenów z tego roku (nie tylko lokacje). Tylko takie pytanie, jakim programem najlepiej robić screeny (bo Frapsem i paintem wychodzą fatalnej jakości, jak widać na powyższych obrazkach)?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
u mnie frapsem robią się całkiem ładnie. może są w nim jakieś opcje?

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
No ja robiłem Frapsem i taka gówniana jakość wyszła. Chodź to może przez painta.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To nie rób w .jpg tylko w .png. Potem najwyżej zmienisz innym programem.

(bynajmniej w mojej skromnej ocenie :D )
bynajmniej? :}

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
jeśli zapisywałeś w paincie w jpg to na pewno. paint przy zapisywaniu w jpg pogarsza jakość. dobrze do tego używać gimpa ;)

Maximus

Maximus

Użytkownicy
posty27
Propsy7
  • Użytkownicy
Dawniejsze screeny pewnie tak były zapisywane, bo trialowa wersja Frapsa, ale teraz z pełną wersją od razu zapisuje się w .jpg, potem jedynie Xar dorabia tą ramkę w jakimś swoim programie, ale to na pewno nie paint, po prostu nazwy zapomniałem :) . Spróbuję zrobić tak jak Caesum radzi. Ale najpierw muszę w ogóle odpalić GWW xD.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry